[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

mijn verhaal

Gepost door Bert 
mijn verhaal
30 August 2006 11:18
Hallo allemaal!

Ik wil graag mijn verhaal doen op dit forum. Op 11 juli heb ik mijn eerste hyperventilatie aanval gehad, ik dacht echt dat ik dood zou gaan. Ik was net naar bed gegaan en ineens begon er vanalles in mijn hoofd te tintelen, kreeg het erg benauwd. Ik was ook heel misselijk, heb overgegeven en was helemaal van slag. Na anderhalf uur werd het minder en ben ik met de lamp aan gaan slapen. De dagen daarna was ik nog steeds erg naar, en ben ik ook een aantal keer naar de dokter geweest. Die zei dat het allemaal door de hyperventilatie kwam en doordat ik het afgelopen jaar veel spanning heb opgebouwd (druk schooljaar, plotseling overlijden opa).

Ik heb een bloedonderzoek gehad en dat was allemaal goed gelukkig. Ben bij fysio geweest maar dat heeft weinig geholpen. Ik kan gewoon haast niet geloven dat dit allemaal door hyperventilatie komt. Soms lijkt het wel of mijn lichaam het op gaat geven, en voel ik me heel oud. Ik ben soms ook intens bang, en heb het idee dat ik kanker heb... Gelukkig kan ik goed praten met mijn vrienden over dit en ze steunen me ook echt , ben samen ook twee weken naar schotland geweest, was wel een hele overwinning!
Ik ga nu ook naar een manueel therapeut, en heb daar wel vertrouwen in, hij gaat mij weer laten ervaren wat gezond zijn is.
Het gaat de laatste weken steeds up en down, het ene moment kan je alles aan en daarna kan je ook zo weer instorten. Alles lijkt zo onwerkelijk!!

Ik heb het idee dat ik nu last heb van chronische hyperventilatie, maar zeker weten doe ik het niet. Graag zou ik van jullie willen weten of jullie mijn verhaal herkennen, en of jullie de klachten bekend voorkomen?

Klachten:
- tintelingen/steken door het hoofd
- trillend linkeroog (af en toe)
- tintelende rechter wijsvinger
- benauwd gevoel
- onwerkelijk gevoel
- vergeetachtig zijn en moeilijk kunnen denken
- niet kunnen concentreren
- zere/vermoeide/pijnlijke benen
- 's avonds heel moe zijn (maar 's ochtends weer vroeg wakker zijn)
- pijn in rug
- gespannen buik

De vervelendste klacht is nog wel dat je het gevoel krijgt dat je van binnen helemaal jeukt, alsof je bloed kookt. (vooral in armen en bovenlichaam) Je raakt daar zo gerirriteerd door dat je het niet kunt hebben dat mensen je aanraken.

Ik zie uit naar jullie verhalen/ervaringen!

Groetjes Bert (20 jaar)

Re: mijn verhaal
31 August 2006 11:03
Hallo Bert,

De klachten van chronische hyperventilatie blijven doordat je lichaam is gaan wennen aan een lagere zuurgraad waardoor de instelling van je ademcentrum op een te snelle ademhaling is 'ingesteld'.

Om het ademcentrum te leren wennen aan een hogere zuurgraad in het bloed, zijn veel rigoreuzere ademhalingsoefeningen nodig. De methode met het programma HyperVen heeft een veel directere en dwingendere invloed op het ademcentrum. Het ademcentrum is de bron van de ademhalingsproblemen bij chronische hyperventilatie en daar moet je het probleem dan ook aanpakken. Veel beterschap!

Hester
HyperVen


Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?