[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Hyperven en medicatie

Gepost door Petra 
Hyperven en medicatie
05 September 2006 14:25
Hallo allemaal,

In verschillende verhalen op het forum kom ik tegen dat naast de HyperVen therapie ook
medicijnen (anti-depressiva) worden gebruikt. Gaat dit goed samen???

In het verleden heb ik al eens een jaar lang anti-depressiva gebruikt. De angst- en paniekklachten werden hierdoor wel iets gedempt, maar ik ben er niet door genezen.
Nadat ik ermee gestopt ben zijn alle klachten weer teruggekomen.
(Heb nu 4 jaar chronische hyperventilatie met bijbehorende klachten)

Mijn huisarts en bedrijfsarts hebben mij aangeraden om toch weer anti-depressiva te gaan gebruiken. Maar ik vraag mij dus af of dit te combineren is met HyperVen.
Ik ben bang dat ik als ik over een tijdje weer met de anti-depressiva stop en met de
HyperVen therapie, alle klachten weer opnieuw zullen beginnen.

Heeft iemand hier ervaring mee???

Verder wil ik nog even kwijt dat ik dit forum fantastisch vind! Heb al heel veel antwoorden op mijn vragen gevonden en steun gehad aan alle verhalen.

Petra

Re: Hyperven en medicatie
05 September 2006 17:21
Hallo Petra,

HyperVen en anti-depressiva gaan prima samen en werkt elkaar absoluut niet tegen. De anti-depressiva helpen juist de serotoninehuishouding weer op orde en de ontlading van stress komt op gang. Dat je je klachten de vorige keer terug hebt gekregen is niet zo raar omdat anti-depressiva het fysieke probleem en het chronische karakter van het HyperVentileren niet oplossen! Daarom dat een combinatie van en HyperVen en medicatie wel eens heel effectief kan zijn voor jou. Maar bespreek dit ook zeker met je huisarts!

Hester
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?