[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Spierkrampen

Gepost door Griet 
Spierkrampen
14 November 2006 08:47
Hallo iedereen,

Ik ben niet nieuw op het forum, maar terug van weggeweest... Tijdens de afgelopen periode ben ik wel steeds de berichtjes en vragen blijven lezen omdat ze voor mij troost bieden op moeilijke momenten.

Ik ben 26 jaar en heb al 6 jaar chronische hyperventilatie. Sinds vorig jaar ben ik in behandeling bij een psychotherapeut omdat mijn aanvallen en angsten steeds groter en frequenter werden waardoor ik altijd maar moeilijker kon functioneren. Ik nam/neem in principe geen medicatie, maar soms als het mij te veel wordt of als ik iets moet gaan doen dat ik echt niet durf dan neem ik wel eens een halve Frisium. Volgens mijn therapeut is dat een vlucht (is het ook wel uiteraard) en totaal niet aan te raden dus[:]sad smiley[/:]...

Mijn symptomen komen vaak in bepaalde periodes terug. Ik heb bijvoorbeeld een hele tijd heel veel last gehad van hartkloppingen, overslaan van het hart, angst voor een hartaanval,.... In zo'n periode controleer ik dan voortdurend mijn (te snelle) hartslag en ben ik gefocust op pijn in mij borst en zo. In mei van dit jaar waren er een aantal stresserende gebeurtenissen in mijn leven waardoor ik dan plots een voorkamerfibrillatie heb gekregen. De dokter zei dat dit onschuldig was omdat het uitgelokt was door spanning, maar sindsdien ben ik nog banger geworden natuurlijk.

Sinds begin vorig jaar ben ik ook eigenlijk voortdurend duizelig en onwerkelijk. Een soort van zweverig, 'wattig' gevoel in mijn hoofd waardoor ik mij onzeker voortbeweeg en mijn evenwicht niet goed kan bewaren. Ik heb nogal een stresserende en zware job en die duizeligheid verhindert mij soms echt om goed te functioneren. Ik kan mij dan niet concentreren, heb het gevoel dat ik ga flauwvallen, begin te zweten,... Vooral bijvoorbeeld tijdens opleidingen, tijdens gesprekken en vergaderingen en zulke dingen meer, maar ook gewoon soms als ik voor de computer zit. Ook in andere (typische) situaties zoals aan de kassa van de supermarkt, in een restaurant/café, als ik met de auto rijd,... komen die aanvallen voor. Daardoor durf ik steeds minder en dat wil ik echt verhinderen omdat ik tot nu toe altijd al vrij 'normaal' heb kunnen leven ondanks mijn vele angsten en paniek.

Ik heb ook regelmatig last van zeer hevige spierpijn in mijn nek, rug, schouders en op mijn borstkast. Het voelt als een soort harnas, een spanning die zich zo opbouwt en dat kan dan een paar dagen duren. In die periode kan ik dan meestal ook niet goed slikken en eten en zit er precies een soort brok in mijn keel. Meestal eindigt die spanning in een soort van 'krampen' in mijn rug, de pijn komt dan zo in golven en dit gaat meestal samen met een misselijk gevoel en brandend maagzuur. Herkent iemand dit?

Zo, dit was een korte samenvatting van mijn symptomen en verhaal[:]grinning smiley[/:], ik kan nogal wel even zo doorgaan jammer genoeg..., maar jullie zullen nog wel meer van mijn aangename ervaringen te horen krijgen. [:]smiling smiley[/:]

Groetjes,
Griet



Bericht bewerkt (15-11-2006 13:02)
Re: Spierkrampen
15 November 2006 20:50
Heel herkenbaar allemaal. HyperVen je al? Dat harnas noemde mijn fyiotherapeut mijn 'te kleine jas', deze heeft ze middels bindweefselmassages een heel stuk groter gemaakt, misschien iets voor jou? Is wel vrij pijnlijk, maar dan weet je in ieder geval waar je pijn van hebt!
Re: Spierkrampen
16 November 2006 09:25
Hallo Joke,

Ik HyperVen nog niet omdat ik er dus niet goed aan durf beginnen. Nochthans heb ik beslist van het toch te proberen. Misschien helpt het mij ook. Warmte en massages helpen inderdaad (heb ik ook al een tijdje laten doen door mijn schoonmoeder die kinesist is[:]smiling smiley[/:]), maar het effect is snel weg. Nu weet ik natuurlijk niet of bindweefselmassages een ander effect hebben. Klinkt wel eng eigenlijk..., maar pijn is inderdaad geen probleem zolang ik de oorzaken/'>oorzaak ervan weet[:]grinning smiley[/:]!

Groetjes

Meer weten over het HyperVen programma?