[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Is dit ook hyperventilatie geweest?

Gepost door Rainbow 
Mogge,

Ik had een paar nachten geleden iets vreemds en ik vraag me af of dit ook hyperventilatie is geweest...Midden in de nacht werd ik wakker en ik moest ik naar de wc. Niets vreemds aan. Maar terwijl ik op de wc zat, ging mijn neus van de ene op de andere seconde (echt waar) dichtzitten en begon ik te hoesten. Ik kon met geen mogelijkheid meer door mijn neus ademen en was dus genoodzaakt om (hoe fout) via mijn mond te ademen. Ik ging op mijn zij liggen en zo ben ik toch in slaap gevallen. De volgende ochtend had ik nergens last meer van, mijn neus was weer open en ik hoestte en nieste niet meer. Ik vond het een heel raar verschijnsel, dat ik nog nooit heb gehad. Is dit ook hyperventilatie?

Verder had ik dit weekend te maken met een paar paniekaanvalletjes. Vrijdag ging ik naar de sauna met wat vriendinnen. Dat vind ik altijd leuk. In de sauna ging het ook goed, maar toen we in het restaurant gingen eten, sloeg de paniek weer eens toe. Eten lukte me nog wel, maar ik voelde me weer raar in mijn hoofd en dat veroorzaken/'>oorzaakte schrik. Mijn vriendinnen aten ook nog eens héél erg langzaam en ik wilde zó graag weg! Toen we wat later terugkwamen om wat te drinken, had ik weer hetzelfde: paniek, angst om niks...Gisteren was ik in een schoenenwinkel en de verkoopster was een paar laarzen aan het halen. Ik werd duizelig en kreeg het gevoel alsof ik zou gaan overgeven of zou flauwvallen in die bloedhete en drukke tent. Toen ik voorover boog om de laars aan te trekken, werd ik helemaal eng en hoopte ik dat ze weg zou gaan. Ze bleef bij me staan en vroeg hoe de laarzen zaten. 'Goed!' riep ik en hup, ze gingen uit. Ik kocht ze...gelukkig zitten ze ook écht goed! [:]grinning smiley[/:] Thuis voelde ik me weer veilig...

Ik denk dat de paniek toch te maken heeft met het feit dat ik weer 2x HyperVen (1x 5 en 1x10). Misschien komt er nu stress los? Maar als ik een paar dagen niet oefen, krijg ik dezelfde verschijnselen...Het heeft dus niet direct met HyperVen van doen...of wel...geen idee. Maar we oefenen door, want het kan alleen maar beter worden he?

Woensdag mag ik naar de longarts. Mijn arts heeft heel concreet aan hem gevraagd of hij door middel van onder meer een bloedonderzoek 'wil aantonen ofwel wil verwerpen dat Rainbows aanhoudende duizeligheidsklachten aan hyperventilatie zijn te wijten'. Ik ben zéér benieuwd wat daar uit gaat komen!

Doei,
Rainbow
Hee Rainbow,

Jouw eerste verhaal is voor mij niet herkenbaar. Maar zou zomaar met chronische hyperventilatie te maken kunnen hebben.

Jouw tweede verhaal wel. Die paniekaanvalletjes heb ik ook in winkels gehad. Vorige week nog, toen ik wat kleding kocht. Verschillende dingen gepast en het was er bloedwarm. Samen met de drukte zorgde ervoor dat ik wat angstig werd en ik ben op een gegeven moment ook naar buiten gegaan en heb mijn vriendin gevraagd af te rekenen.

Kortom, heel vervelend die aanvallen en ik weet zeker dat het een ontlading van stress is en het komt nu iets minder voor dan een aantal weken terug (althans dat gevoel heb ik). Ik heb dus het idee dat ik op de goede weg ben. Ik denk wel dat het een soort volgende stap is die wordt opgewekt door HyperVen, maar dat we hier ook wel overheen komen. Inderdaad lekker dooroefenen [:]grinning smiley[/:]

Nou hou ons op de hoogte van de uitslagen!!!!

Groet Joy

Meer weten over het HyperVen programma?