[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Hartoverslagen en Succes in het verleden

Gepost door Helena 
Beste Allemaal,

Ik heb sinds 2 maanden weer heel veel last van hartoverslagen. Ik heb het rubriek van hartoverslagen helemaal gelezen en het valt me op dat veel mensen hier extreem veel last van hebben. Zelf heb ik een jaar geleden een nog een ecg gehad op de eerste hulp na een paniekaanval vanwege de overslagen.Erwas niets op te merken alles was OK. In de tussentijd zijn ze dus een jaar lang verdwenen en ik dacht heerlijk ze zijn weg, ik heb ze niet meer, nu maar hopen dat ze nooit meer terug komen. Maarja, na een stressvolle periode ben ik toch weer in de visuele cirkel beland. Ik vind het echt vreselijk. Ik weet dat dit allemaal te maken heeft met chronische hyperventilatie maar ik kan het gewoon nog steeds niet geloven dat dit soort klachten kunnen komen door chronische hyperventilatie. Ik dus na veel getwijfel bij de huisarts langs en ja hoor ik was heel bang en mn harslag sprong omhoog naar 120 slagen pm. Hij hoorde een prima snelle hartslag niets aan de hand. Dan ga je maar weer naar huis en denk je jaja, het zal wel zo zijn. Thuis beland begint de drama weer. Ik heb mn hartslag in de gaten gehouden de afgelopen dagen. Ik weet dat jullie bij de stiching geen cardiologen zijn en dokters maar ik heb toch een vraag. Waarom wordt de aritmie (sneller bij inademen en langzamer bij uitademen) zo versterkt bij chronische hyperventilatie? Kan iemand mij het technische verhaal uitleggen zodat ik weet wat met mn lichaam gebeurd. Komen die overslagen alleen maar door aritmie? Ik heb er echt heel erg last van. Inademen xxxxx uitademen x..x..x en dan ertussen een overslag, alsof mn hart kompleet in de war is en niet meer weet hoe die moet kloppen. Dan heb ik nog een probleem als ik dus ga liggen voornamelijk op mn linkerzij dan is het een drama, om de slag een overslag. Ik moet op mn rechterzij slapen bah. Aangezien mijn huisarts en zoveel andere dokters daar geen tijd voor hebben om uitleg te geven.....ze denken dat je een dom mens bent en het toch niet begrijpt zouden jullie misschien wat meer technische informatie kunnen verschaffen? Ik probeer de hele dag me zoveel mogelijk bezig te houden met andere dingen en het te negeren, maar net zoals kiespijn het is er en telkens wordt je ermee geconfronteerd. Ik drink geen koffie, rook niet, probeer chocolade en al dat soort dingen te verwijden vanwege het ademcentrum. Verder heb ik wel een verschrikkelijke periode achter de rug zowel met werk als prive.

Ik heb 2 jaar geleden HyperVen gedaan. Keurig 4 maanden lang 3 maal per dag , en het heeft enorm veel succes geleverd. Het klopt ook dat als je ermee stopt je een langzame herselling voelt maanden later. Het gaat geleidelijk maar langzaam. Ik ben lang echt klachten vrij geweest. In het begin van de therapie had ik een score van 40 sec gemiddeld, 4 maanden later 130 sec gemiddeld. Nu 2 jaar later weer apmer 60 sec. Ik wil mensen aanmoedigen echt door te gaan met de therapie want het helpt wel. En echt heel belangrijk jongens, vermijdt stress, ook positieve stress is stress! Probeer er mee om te gaan.
HyperVen helpt, maar ik heb wel gemerkt dat als je stress blijft hebben, drukke baan, familie problemen ect ect, je hyperventilatie terug komt. Je lichaam is er volgens mij gewoon erg gevoelig voor. Ik moet er wel bij vermelden dat ik een HSP (HIGH SESITIVE PERSON ) ben. Ga na bij jezelf of je psychisch lekker in je vel zit, dit is zo ontzettend belangrijk, mede omdat dat ook zorgt voor een herstel.

Ik hoop dat jullie wat aan mn verhaal hebben kunnen hebben, en het een aanmoediging voor jullie is! Zet door jongens! En koester je lichaam en geest, je moet er nog jaren mee doen!

Groetjes Helena

Grappig, dit is nu de tweede verwijzing naar HSP die ik hier vandaag op het forum lees [:]smiling smiley[/:]. En het klopt als een bus hoor, ik ben ook een HSP pur sang!

Ik heb trouwens ook heel erg veel last van hartkloppingen, soms is het een periode iets minder, en dan is het een tijdlang weer heel erg aanwezig. Ik ben er alleen gelukkig niet angstig over. Het voelt wel heel vervelend, maar ik ben niet bang dat ik een hartaandoening heb of zo. Maar het is wel duidelijk dat emoties dit versterken, dus een nare periode zoals jij beschrijft, heeft er vast en zeker invloed op.

Groetjes, Marja

Meer weten over het HyperVen programma?