[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

nieuw en ellendig

Gepost door Judith 
nieuw en ellendig
18 December 2006 22:58
hallo allemaal,

Sinds een groot aantal weken heb ik alle forums gelezen en ben er eindelijk aan toe mijn verhaal te vertellen en hoop wat steun te krijgen want ik weet het echt niet meer.
Afgelopen zomer kreeg ik opeens heel erg last met mijn ademhaling. Vlak daarvoor een zeer drukke periode met verbouwing, schilderen en een nieuwe vloer in mijn huisje. ook was ik met mijn zoontje 3 dagen naar disneyland waar ik gebroken van terug kwam.
op mijn werk kwam ik in aanmerking voor een nieuwe baan en vond dat echt heel spannend, dus dat kwam er ook nog bij.
twee jaar geleden ben ik gescheiden en heb het nog steeds heel moeilijk met bepaalde dingen.
ik ben altijd wel een nerveus type geweest en heb vaak paniekaanvallen gehad, trillen beven , hartoverslaan heel erg, darmklachten, maar als dat weer weg was , was het weer over voor het moment.
Vanaf augustus tot nu heb ik elke dag last, de hele dag door, van zuchten en maar niet over dat randje kunnen komen.
Die trigger om te zuchten komt van binnenuit en kan ik niet negeren, ik MOET het doen, of ik wil of niet. Het lukt echter vaker niet dan wel, dan maar proberen te gapen, het is afschuwelijk, echt. De hele dag heb ik een rotgevoel daardoor van binnen.
Ik heb dus geen aanvallen, alhoewel ik verleden week dacht bijna flauw te vallen, helemaal shaken, licht in mijn hoofd, veroorzaken/'>oorzaakt door kramp in mijn buik denk ik, maar tevens dus de hele dag door dit vervelende gedoe. Mijn huisarts weet zeker dat het chronische hyperventilatie is en dat er verder niets is.
Ik ben bij HyperVen rebio geweest, dat hielp niets, nu ben ik bij mensendieck en helaas merk ik na 15 x nog weinig verbetering.
Als ik 's morgens wakker word begint het op het moment van bewustzijn meteen weer, helemaal gek word ik ervan, en doods doodsbang.
Ik merk ook dat ik vaak mijn adem inhoud en soms voelt het ook of ik vol lucht ben, ik kan dus niet meer gewoon ademen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
In de avond als ik rustig zit komen er wel wat zuchten vrij, die ik kan doorzuchten, daar ben ik dan al blij mee, wat erg he?
Ik hoop dat iemand de moeite neemt mijn verhaal te lezen en te reageren?

groetjes, judith.
Re: nieuw en ellendig
18 December 2006 23:11
Hai Judith,

Ik heb absoluut de moeite genomen om je verhaal te lezen. Ik vind het moedig dat je het hebt durven schrijven, want je weet nooit of er iemand reageert.

Wat jij schrijft komt me absoluut heel bekend voor. Ook ik heb in het verleden Rebio geprobeerd en Menschendieck en nog heel veel meer, wat jammer genoeg niet hielp.

Wat mij echt geholpen heeft.........en dat is geen onzin...........is HyperVen.
Het kost niet veel. (1x naar de therapeut kost net zoveel als de HyperVen)

Het enige wat je nodig hebt is een dosis doorzettingsvermogen om 2x per dag achter je computer kruipen en de trails doen en dat gedurende min. 3 maanden.

Ik ben van de hel in de hemel belandt.

Heb je de site gelezen die bij dit forum hoort? www.hyperventilatie.info?
Daar staat ontzettend veel informatie over chronische hyperventilatie en hoe de therapie werkt.

Ik wens je heel veel sterkte met het overwinnen van chronische hyperventilatie.
Ik vind het oprecht een onderschat "iets".
chronische hyperventilatie vinden de meeste mensen en artsen niets bijzonders, behalve als het hun zelf overkomt.

Je kan dit ABSOLUUT overwinnen om weer HEERLIJK van het LEVEN te genieten.
Laat je niet klein krijgen door de symptomen van chronische hyperventilatie.
Verzamel zoveel mogelijk informatie die je kan vinden over chronische hyperventilatie, zodat je weet dat het niet aan jou ligt, maar aan een verstoord ademritme en zuurstof/koolzuur gehalte.

Voor strakjes............Slaap Lekker en je komt er echt wel.

Liefs Ellen


[:](Y)[/:]
Re: nieuw en ellendig
18 December 2006 23:57
Hi Judith,

Het klinkt allemaal heel bekend echt waar!
Toch geef je zelf al een heel klein beetje de oplossing.
Als je 's avonds rustig gaat zitten lukt het doorzuchten
al iets beter. Dat komt dus doordat je even de tijd neemt voor jezelf.
HyperVen en 1a2 p.dag een rustpunt voor jezelf nemen doet echt wonderen.
Ik ben zelf Chi Kung gaan doen en toen ging er voor het eerst een wereld voor me
open. Ipv al m'n energie weg te laten lopen kwam er ook iets bij me terug.
Vlak na die tijd ben ik ook met HyperVen begonnen en ik durf het bijna niet uit
te spreken, maar het gaat echt stukken beter met me.
Na jaren in een roes geleefd te hebben leef ik nu meestal in werkelijkheid.
Ik moet wel op mezelf blijven letten maar ik moet ook zeggen dat nu ik weet dat
het ook heel goed kan gaan, ik me dus ook realiseer dat het niet iets gevaarlijks
is en dat ik het zelfs ook zelf redelijk in de hand kan houden.
Ademhalingsoefeningen voordat ik ga slapen in drukke tijden is een must
voor mij en ik wordt dan ook veel rustiger wakker. Deze ademhalingsoef. heb
ik van mijn fysio gehad en dit helpt ook echt.
Er is dus nog hoop!!!! Maar je moet goed voor jezelf zorgen, want alleen jij
kan voelen hoe je je voelt.
Liefs Gina

Re: nieuw en ellendig
19 December 2006 00:03
Ik herken ook veel in je verhaal Judith. Dat zuchten en niet meer 'gewoon' kunnen ademen, het wordt gewoon een obsessie en je denkt op een bepaald moment alleen nog maar aan je ademhaling... Waardoor die nog slechter gaat... Je huisarts zegt dat het chronische hyperventilatie is en 'verder niets'. Dat klinkt alsof het iets kleins is, terwijl chronische hyperventilatie je hele leven kan beheersen!
Ik ben nu zo'n anderhalve maand bezig met HyperVen en ondanks de pieken en dalen (angsten die aan de oppervlakte komen e.d.) merk ik wel dat het echt iets doet met mijn ademhaling. Het is net of alles ruimer wordt, letterlijk een 'opgelucht' gevoel. En ik let veel minder op mijn ademhaling dan eerst. Ik ben er nog lang niet, maar ik ga stug door met HyperVennen, ben benieuwd wat het me verder nog gaat brengen.

Ik hoop dat jij ook de moed kunt vinden om met HyperVen te beginnen Judith!

Groeten, Marja
Re: nieuw en ellendig
19 December 2006 13:52
Ik heb precies dezelfde syptomen als jij, ook van de ene dag op de andere alsmaar zuchten en geeuwen en kuchen en zo moe, van al dat zuchten. Ik dacht in het begin dat het vanzelf weer over zou gaan. Maar eigenlijk werd het van kwaad tot erger. Ik dacht zelfs dat ik het aan mijn hart had. Ook ik ervaar de klachten vanaf augustus, maar als ik erover nadenk heb ik mezelf al vele jaren overbelast, perfectionistisch, teveeel willen, etc. Dit in combinatie met 3 kinderen in 31/2 jaar, tja dan krijg je dat je lichaam gaat protesteren. Heel logisch achteraf, maar nu zit ik ermee. Ook naar de huisarts en die stelde meteen de diagnose hyperventilatie.En daar kun je dan mee naar huis. Ik ben op internet gaan zoeken en kwam HyperVen tegen.
Eerst nog getwijfeld, maar toen ik me alsmaar slechter ging voelen meteen besteld. Na 2 weken voelde ik me een stuk beter, zelfs weken zuchtvrij, wat een opluchting. Nu gaat het weer wat slechter met me, moe, snel geirriteerd en zo chagrijnig en ik kan er niks aan doen.
Ik haat mezelf erom! Maar ik hou hoop omdat ik me soms beter voel en dan weer in een dal stort. Maar voordat ik begon voelde ik me steeds slecht. Het lukt me helaas niet elke dag om 2 keer te oefenen, ik heb 3 kleine kinderen, maar zo'n 11 tot 12 trials in de week maak ik toch wel vol. Ik hoop dat je ook gaat HyperVennen, want al voel je je alleen maar af en toe beter dan is het nog de moeite waard. Want ik weet dat je van dat zuchten en alle bijbehorende klachten wanhopig wordt.
Heel veel sterkte, Jacqueline
Re: nieuw en ellendig
20 December 2006 01:03
hoi allemaal,

heel erg bedankt voor de reacties, het is toch wel prettig om eens te praten met mensen die begrijpen waar je het over hebt.
vaak als ik erover praat zijn mensen het na 5 minuten alweer vergeten en realiseren zich niet dat ik dat de hele dag heb.
Jacqueline, had jij het ook de hele dag door?
dat vind ik dus zo eng, dat het gewoon niet op houdt! En ik moet die zuchten echt halen hoor, ze komen niet spontaan, dat is ook zo erg, ik voel een akelig gevoel van binnen en dan moet ik het doen, vaak lukt het ook niet, op "goeie"dagen zucht ik vaker vanzelf, maar dat sluimerende rot gevoel is er continue, en dan zijn 4 maanden lang.
Ook ik ben perfectionistisch, alles moet goed, altijd druk in mijn hoofd en heb een behoorlijke portie gehad afgelopen jaren. Aan de andere kant ook heel onzeker, maar natuurlijk de schijn ophouden dat je heel sterk bent.
Drie kinderen is ook niet niks, en dan in 3 jaar!
dan ben je wel moe ja!
Ik wil hier zo graag vanaf, de hele lol is overal af.
Ik denk dat ik na de feestdagen HyperVen bestel, ik vind het ook wel eng, ik kan niet eens 10 seconden mijn adem inhouden, echt niet.

groetjes judith.
Re: nieuw en ellendig
20 December 2006 10:00
Hoi Judith,

Het geeft niks als je maar heel even je adem kunt inhouden. De een kan dat heel lang en de ander niet. Ik zou gewoon starten met HyperVen, wees niet bang. Overigens heb ik ook de hele dag door klachten, vooral een licht gevoel in mijn hoofd, dus je bent niet de enige die dit soort rotklachten heeft. Hopelijk ben je er straks vanaf meid!

Groetjes Rainbow
Re: nieuw en ellendig
20 December 2006 10:18
Ja, ik had het ook de hele dag door. Echt het gaat nu veel beter . Je moet gewoon met HyperVen beginnen. Ik ben nu al een paar maanden bezig en ik bleef een beetje rond hetzelfde schommelen, maar er lijkt nu een doorbraak te komen, ineens veel hogere trialtijden. Dat continue zuchten was bij mij trouwens vrij snel nadat ik met HyperVen begon verdwenen. Ik had en heb het nog wel met regelmaat, maar dan is er een duidelijke oorzaken/'>oorzaak, stress, ziek periodieke klachten etc, maar het is er zeker niet meer altijd. Bestel het gewoon nu, het werkt echt en voor de prijs hoef je het niet te laten. Jou verhaal klopt precies met het mijne. Ook onzeker en altijd maar sterk willen zijn, vermoeiend hoor.
Groetjes, Jacqueline

Meer weten over het HyperVen programma?