[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

blaasproblemen

Gepost door Kim 
Kim
blaasproblemen
08 January 2007 10:15
Goeiemorgen,

'k Heb een vraagje:

Kun je door hyperventilatie blaasproblemen krijgen? Nu heb ik al veel symptomen ontdekt, maar deze kende ik toch nog niet...

het verhaal erachter:

Het laatste jaar kamp ik redelijk vaak met een soort van blaasontstekingen, heel stereotyp: heel veel branderige pijn, een paar druppeltjes kunnen plassen, al dan niet met bloed erbij, terug branderige pijn, en dan is het even over. Al heel regelmatig naar de dokter geweest, ze ziet ook elke keer op haar strips dat er bloed zit in mijn urine,ze neemt een staal en stuurt het door, maar er is nooit echt resultaat. De laatste keer stuurde ze me door: echo onderbuik (niks te zien), plasonderzoek (niks te zien want geen symptomen op dat moment...)

Dat plasonderzoek gebeurde in het ziekenhuis, hetzelfde ziekenhuis waar ze tests hebben gedaan voor mijn hyperventilatie, dat staat daar dus in mijn dossier. Vroeg ze: heb je dit nog? heb je veel last van stress op de dagen dat je dit voelt enz enz...
Ik voelde de bui al hangen... een symptoom van hyperventilatie.
Het komt erop neer dat ze op dat moment niks vond dat als oorzaken/'>oorzaak kon dienen voor mijn problemen. Ze haalde aan dat mensen met stress blaasproblemen kunnen krijgen in de zin van dat ze het gevoel krijgen niet leeg te kunnen plassen (heb ik dan ook), en dat het in horten en in stoten gaat, en ze gaat er dus vanuit dat dat ook in dit geval zo is.

Maar ik plas niet in horten en stoten, ik heb gewoon erg veel branderige pijn. Dat bloed kon ze ook niet verklaren... maar ze ziet wel in mijn dossier dat ik lijd aan hyperventilatie, dus dat zal het dan toch wel zijn...

Ik voel me hier heel ongemakkelijk bij: als ze geen oorzaken/'>oorzaak vinden, is het wel HEEL gemakkelijk om het op hyperventilatie te steken... Je gaat me toch niet zeggen dat ik zo hard mijn bekkenbodemspieren zit aan te trekken tot bloedens toe? komaan... ik vind het raar...

kim
Re: blaasproblemen
08 January 2007 10:55

Halo kim.

Ik weet niet of het helpt, maar denk toch dat het de moeite loont om te proberen

door veel water te drinken, 2 liter per dag.

Fred
Re: blaasproblemen
08 January 2007 12:25
Hallo Kim,

Zelf heb ik nog nooit gehoord van dit symptoom. Het is wel zo dat hyperventilatie bijna alle systemen en processen beinvloedt, dus je kan ook niet zomaar zeggen dat het niet door chronische hyperventilatie komt. Persoonlijk vind ik de symptomen nog het meest lijken op die van chronische blaasonsteking of wellicht een niersteen. Maar ik ben geen dokter natuurlijk.

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Rob Gravesteijn
HyperVen



Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: blaasproblemen
08 January 2007 13:15
Ik dacht, net als Fred, ook meteen aan meer drinken. Hoeveel drink je op een dag?
Ik heb ooit eens een korte periode een macrobiotisch dieet uitgeprobeerd. Daarbij moest ik juist heel weinig drinken. Binnen een paar dagen had ik precies dezelfde symptomen als jij beschrijft. Ik ben toen weer meer gaan drinken en het was snel weer over.
Tegenwoordig drink ik bijna 2 liter per dag. Ik heb zo'n pompkan waar 1,8 liter in gaat en daar doe ik 's morgens kruidenthee in. Daar drink ik dan de hele dag door van. Als ik nu wel eens minder kan drinken omdat ik niet thuis ben, dan mis ik het echt. Bovendien is het gewoon heel erg goed voor je lichaam om veel te drinken.

Ik denk zeker dat blaasproblemen kunnen samenhangen met hyperventilatie. Zelf moet ik nl. altijd heel veel en vaak plassen als ik last heb van hyperventilatie. Als ik dan heel lang op de wc blijf zitten blijft het ook gewoon doordruppelen, heel raar.
Een verkeerde ademhaling kan volgens mij zo'n beetje alles in je hele lichaam in de war sturen, dus waarom niet je blaas?

Groetjes, Marja

Meer weten over het HyperVen programma?