[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Weer bang!!

Gepost door Pia2 
Weer bang!!
17 January 2007 21:39
Hoi,

Wat maakt mij meest bang is dat ik meer lichamelijke klachten 24/7 zoals dood gevoel op mijn handen en voeten en raar gevoel op mijn tong.Vandag ging ik naar het centrum.OPeens voelde raar op mijn kin.Begon weer te denken over raar ziektes.Tests bij het ziekenhuis beweerd dat ik hyperventilatie heb.

Maar weer een nieuwe symptom geeft mij een gevoel dat ik heb iets met mijn zenuwen of spieren.Hoe kan ik mij echt overtuigen dat ik heb alleen Hv en niks anders??

Grtjes,
Pia
Re: Weer bang!!
18 January 2007 22:30
A.u.b!!! Herkent dit ook iemand ander??

Grtjes,
Pia
Re: Weer bang!!
18 January 2007 22:58
dit herken ik maar al te goed: de twijfel... Ik heb dus ook niet laten testen of ik echt chronische hyperventilatie heb, maar goed... ik herken alle symptomen en zo.
Als je het echt wilt weten zou je moeten gaan bloedprikken. Ik zou dat ook moeten doen, maar ik durf het niet.
Ik vind het vooral niet leuk als mensen zeggen dat ik bleek zie[:]moody smiley[/:] dan begin ik ook altijd te twijfelen van: heb ik nou toch wat?

groetjes
Shannon
Re: Weer bang!!
18 January 2007 23:49
Ja hoor Pia, ook ik herken dit maar al te goed. Ik heb zowat ALLE afdelingen in het ziekenhuis gehad en ze konden NIETS vinden. Zelfs aan de diagnose hyperventilatie werd getwijfeld, want dat wees geen enkele test uit. Toch weet ik dat dat het is, want ik voldoe aan alle 'eisen' om het maar zo te zeggen.

hyperventilatie kan vele, vele onduidelijke klachten veroorzaken. Ook enge, zoals hartkloppiingen of die dingen die jij voelt. Ik denk bij jou echt dat het hyperventilatie is, maar als je zelf onzeker bent of je niets anders hebt, moet je dat laten checken. Voor je gemoedsrust. Zelf was ik niet echt bang voor kanker of een hartafwijking of zoiets, maar ik dacht wel vaak: 'Misschien is het wel mijn evenwicht of heb ik Pfeiffer of heb ik bloedarmoede?' De duizeligheid moest toch ergens vandaan komen? Aan de andere kant: ik 'heb' niets onder de leden volgens de artsen en voel me toch vaak erg beroerd. Soms moet je gewoon accepteren dat sommige klachten geen oorzaken/'>oorzaak hebben OF door hyperventilatie veroorzaken/'>oorzaakt worden. Aan jou of je die hele molen in wilt...

Bij mij zeggen ze vaak: 'Wat staan je ogen moe?' Dan denken ze dat ik ziek ben of slecht heb geslapen. Ik heb ook soms wat donkere kringen om mijn oog. Vind je het gek? mensen weten niet hoe VERMOEIEND hyperventilatie is en hoe zwaar het is om toch op de been te blijven. Ja, dat ís toch zo? Ik zie er soms uit alsof ik een marathon heb gelopen!

Hopelijk heb je hier wat aan?

Groetjes Rainbow
Re: Weer bang!!
18 January 2007 23:52
Ja precies Rainbow, daar zeg je wat, mensen zeggen altijd waarom ben je zo bleek en waarom heb je wallen, maar chronische hyperventilatie is gewoon mega vermoeiend!
Re: Weer bang!!
19 January 2007 13:11
Hoi,

Thanx voor alle reacties.Die zwarte kringen rond die ogen heb ik jaren.Het wordt erger als ik moe voel.En ik voel ook heel snel moe.Vroeger vond ik het heel raar dat ik zo snel moe voel.

Ik heb wel bij het ziekenhuis hyperventilatie test gedaan.Bij mij is het echt zo,maar ik zit nog af en toe met mijn gedachten over erger ziektes.Dan word ik helemaal gek.

Grtjes,
Pia

Meer weten over het HyperVen programma?