[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

misschien wil iemand toch reageren?

Gepost door Gina 
Hallo allen,

Ik ben sinds september al bezig met HyperVen en het ging een poos heel erg goed.
Nu heb ik een flinke terugval en heb soms weer last van van alles en nog wat.
Eén hiervan is een soort riem die heel strak om je maag wordt aangetrokken.
Ik vergelijk het ook wel met harde buiken tijdens de zwangerschap
maar dan dus 'harde magen'
Verder lijkt het net alsof m'n hart soms ff stil blijft staan en vervolgens in galop de
schade in wilt gaan halen.
En dan die vervelende steek in m'n borst links net of er een spiertje ontstoken is of
een zenuw bekneld zit ofzo.
Tsja en dan natuurlijk weer helemaal niet meer scherp zijn en heel moe.

Herkennen jullie hier iets van?



Groetjes Gina

hoi Gina,

hoewel het voor mij alweer even geleden is herken ik het zeker hoor. Wanneer je de zoekfunctie gebruikt met als termen terugval en/of dip dan zal je veel berichtjes vinden denk ik.
waardoor het precies komt weet ik niet maar het is een heel bekend verschijnsel. Bij sommige mensen worden zo nu en dan de klachten weer erger tijdens de therapie. De stichting zegt dat dit te maken heeft met het ontladen van stress.
maak je er maar geen zorgen over ( dat is dan ook weer stress he) al weet ik dat dat moeilijk is.
eigenlijk betekent het dat je op de goede weg zit.

Janne

Een terugval af en toe is logisch. Er zijn zooooveel factoren die hyperventilatie beinvloeden, dat je omstandigheden eigenlijk geen dag hetzelfde zijn. Je maakt bepaalde dingen mee, ondergaat emoties, hebt meer of minder last van stress, het weer doet een duit in het zakje (bij mij wel tenminste), zelfs bepaalde voeding kan meer last geven (bij iedereen weer anders) en niet te vergeten je stofwisseling (hormonen).

Wat je beschrijft over de hartkloppingen en de steken herken ik hoor. Vooral die steken vind ik vreselijk, ik durf dan bijna niet meer te ademen, omdat het vooral tijdens inademen vreselijk pijnlijk is. Bedoel je dat? Ik heb dat gelukkig maar heel af en toe... Als ik het heb moet ik heel goed rechtop gaan zitten, zeg maar mijn bovenlichaam uitstrekken, dan gaat het het snelst weer weg.
De hartkloppingen heb ik steeds minder sinds ik HyperVen, hoewel ik het wel eens merk tijdens een sessie. Dan slaat mijn hart eventjes niet en dan volgt er een hele harde bons. Tja, raar lijf. Gelukkig maak ik me er helemaal geen zorgen om, ik ken dat nou onderhand wel... [:]tongue sticking out smiley[/:]

Groetjes, Marja
Bedankt voor jullie reactie.

Tsja misschien moet ik het inderdaad maar zien als op de goede weg zijn. Ik ben van nature eigenlijk best positief ingesteld maar het blijft soms gewoon eng, die controle die je verliest over je lichaam.

Janne ben jij er al helemaal vanaf en zo ja hoelang heb je geHyperVend?

Marja bij mij is die steek niet specifiek pijnlijker bij het inademen maar meer gewoon tussendoor als ik ergens mee bezig ben op het werk ofzo en dan ineens zet ie in.
Dat van het uitstrekken van je bovenlichaam helpt inderdaad wel kwa hyperen, maar die steek is helaas hardnekkig.
Het is natuurlijk waar dat je altijd van alles krijgt door die akelige hyperventilatie en ik moet zeggen dat ik een hele poos heel rustig was onder alle kwalen. Als ik wat had dacht ik och ik ga er niet dood aan en het gaat vanzelf over.
Nu er zoveel kwalen zijn maak ik me toch weer meer zorgen, daardoor slaap ik slecht etc.
je kent de cirkel wel.

Nogmaals dank.

groetjes Gina
hoi Gina,

ik ben inderdaad helemaal van de chronische hyperventilatie af. Ik heb ongeveer 8 maanden behoorlijk consequent geoefend. Ik heb nu een heel rustige ademhaling en dat is blijkbaar ook blijvend want ik ben alweer iets van anderhalf of twee jaar gestopt met oefenen ( ik weet het niet eens meer precies) Die steken herken ik trouwens, bij mij zaten ze meer aan de kant van de rug. Je bent gewoon iets aan het doen en dan ineens snijdt het door je rug heen. heel pijnlijk. Het is bij mij gewoon op een gegeven moment verdwenen. zo zijn er bij mij wel meer kwaaltjes verdwenen die ik aanvankelijk heel niet met hyperventilatie had verbonden.
Mijn hartslag heeft ook een periode heel raar gedaan, net wat je schrijft: dan weer in galop en dan weer even niks ( waaah hellup) maar blijkbaar hoort het er allemaal bij.

Van de oefeningen heb ik ook bij periodes een enorm bonkend hart gekregen. Dat vond ik niet fijn, en dan een tijd later ging dat weer over. toen mijn scores toen hoger werden begon het weer, dat bonken tijdens de oefeningen. Daarom denk ik dat het betekent dat je inderdaad een evenwicht in je lichaam aan het verschuiven bent en dat je hart daar dus even aan moet wennen.

Nu is hartslag en bloeddruk bij mij weer helemaal normaal :-)

Janne

Meer weten over het HyperVen programma?