[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

brok in de keel

Gepost door Roelie 
brok in de keel
22 January 2007 22:03
Hallo,
Was ook weer es op het forum het gaat de goede kant op , maar heb op het moment met enige regelmaat een brok in de keel gevoel , ook weer zoiets raars als ik het eenmaal op voel komen blijft het ook de hele dag aanwezig ,de volgende dag is het waarschijnlijk weer over , ,maar dan heb ik weer es een wee gevoel aan de linkerkant van mijn borst ,ook een vaag raar gevoel . Het is wel es fijn dat je dagen hebt dat je niets voelt ,daar put ik dan maar weer energie uit ,maar ben benieuwd of ook andere mensen deze klachten herkennen ,ik heb een hele tijd druk op de oren en in het hoofd gevoeld dat is gelukig over maar dit is ook weer vervelend nou ja zal ook wel weer overgaan ,maar vraag me hoe dit gevoel ,[brok in de keel ] veroorzaken/'>oorzaakt word ligt dit ook weer in je zenuwcentra?Misschien kan HyperVen hier uitleg aan geven , heb in het verleden ook wel eens de hele dag lopen slikken , kan je slik centra ook van slag raken door chronische hyperventilatie?? groetjes
Re: brok in de keel
23 January 2007 12:40
Misschien heb je het jezelf ook al afgevraagd Roelie, maar is er misschien een situatie of gebeurtenis die jou een 'brok in je keel' bezorgt of heeft bezorgd? Dit soort gevoelens hebben vaak met emoties te maken. Misschien goed om daar eens over na te denken, dan hoef je je misschien geen zorgen meer te maken of het een lichamelijke oorzaken/'>oorzaak heeft.

Groetjes, Marja
Re: brok in de keel
23 January 2007 17:17
Hallo Roelie,

Het gevoel van 'een brok in de keel' komt door de enorme spierspanning in je nek. Meestal is het wel nodig dat een fysiotherapeut je hiervoor behandeld omdat de aanhechtingen van je spieren helemaal verkrampt zijn. Het is niet zozeer een klacht die bij chronische hyperventilatie hoort maar wel bij stress.

groet,

Hester
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?