[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

artikel drs B.Snitslaar

Gepost door Amanda 
artikel drs B.Snitslaar
21 January 2007 16:38
Hoi , dit is mijn eerste keer op een forum.

Spannend[:]smiling smiley)[/:]

Ik heb het artikel van Drs B.Snitslaar gelezen.
N.a.v. dit artikel heb ik nog een paar vragen, jl is bij mij namelijk temporale epilepsie gediagnostiseerd. waar ik enigzins mijn bedenkingen bij heb.
Vandaar mijn speurtocht op het internet waar ik dan ook het schrijven van snitslaar vond.
Hierin schrijft hij dat het zou kunnen dat chronische hyoerventilatie verward kan worden met temporale epilepsie. Misschien zit ik in de ontkennende fase hoor maar ik was er net overuit dat ik toch wel verkeerd adem haal en waarschijnlijk chronisch.
De neuroloog zei alleen ja door verkeerd ademen kan je het oproepen, nee mensen wees niet bang, dat is alleen als je ook epilepsie hebt.
de neuroloog zei tegen mij dat dit kan, ik voel me nu net een tikkende tijdbom en dat moet ik nu juist niet doen natuurlijk[:]Tja[/:]
Al lopen zij niet echt warm voor de omgekeerde versie van het verhaal, want wat beschreven in het artikel over een vals EEG komt wel overeen met die van mij.
Ok je kan flaporen hebben en HyperVentileren, en zo ook HyperVentileren en toch epilepsie hebben.

Na de uitslag had ik wel 30 aanvallen per dag grrrrrrrrrrrrrrrrr.

Ik heb nog een speurtocht gedaan naar dhr snitslaar en het meest dichtbij ben ik op dit forum.
het is trouwens ook een oud artikel maar dat zegt niks over de waarheid , HOOP IK

mensen , alvast bedankt voor jullie reactie
x

x
x amanda
Re: artikel drs B.Snitslaar
22 January 2007 13:35
Je zou natuurlijk kunnen starten met de HyperVen therapie. Als je dan zou merken dat je epileptische aanvallen minder worden, zou het wel degelijk te maken kunnen hebben met je hyperventilatie. Ik heb er geen verstand van hoor, maar als dr. Snitslaar schrijft dat er een verband zou kunnen zijn, ja waarom dan niet? Ik denk nog steeds dat heel veel kwalen verband houden met hyperventilatie en met elkaar. Zo zijn b.v. de symptomen van ME/CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom) ook voor een groot deel hetzelfde als die van hyperventilatie. Ik vraag me echt af hoeveel mensen met ME dus ook geholpen zouden kunnen zijn met de HyperVen methode. En zo zijn er misschien nog wel meer ziektes waar dat voor geldt (depressie? candida-infectie? hypoglycaemie? fibromyalgie? allemaal veel overeenkomende symptomen). Zou interessant zijn als de een of andere wetenschapper dat zou onderzoeken [:]winking smiley[/:]...

Groeten, Marja
Re: artikel drs B.Snitslaar
22 January 2007 18:13
Hallo Amanda,

Zoals Snitslaar het beschijft:

quote.
bepaalde configuraties op het electro-encefalogram zijn nog vaak aanleiding om aan temporale epilepsie te denken, waarvoor betrokkene dan ook behandeld wordt.
unquote.

Ik zou dit met jouw neuroloog bespreken en hem het artikel laten lezen. Je kunt het downloaden op onze site (links). Vervolgens zou ik dan aan hem vragen om een EMG, gericht op hyperventilatie. Daarmee kan hij zijn diagnose scherpstellen en kijken of we het hier over een combinatie hebben, of niet. Zoals je zelf al aangeeft, kan het een combinatie zijn, maar dat hoeft dus niet. De neuroloog kan de mate waarin jouw EEG "afwijkt" van de norm, afwegen tegen de uitslag van het EMG, en daardoor zal je een betere anamnese krijgen.

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Rob Gravesteijn
HyperVen
Re: artikel drs B.Snitslaar
23 January 2007 10:33
Bedankt voor de reacties[:]grinning smiley[/:]

Ik heb vanmiddag een afspraak met de neuroloog.
En zal het zeker meenemen. het is ook wel vreemd dat sinds ik het heb ik door de angst de hele dag door aanvallen heb. dat lijkt me bij epilepsie niet het geval. Het is 1 brei geworden[:]sad smiley(([/:]
ben dus al bijna 2 weken niet weg geweest duidelijk gevalletje van zenuwen [:]confused smiley?[/:]
dat van EMG ga ik zeker vragen, aangezien het bij mij ook erger werd toen ze hyperventilatie gingen opwekken.
Ik slik nog geen vitamienen pil laat staan zulke zware medicijnen.
Nogmaals bedankt en ik denk er zeker over om aan het programma te beginnen.

Misschien vraag ik teveel, maar kennen jullie het gevoel dat je vanuit het niks in eene gilt net alsof alles in je stopt en dan begint te HyperVentileren. Ik heb wel meer verschijnselen maar dit vind ik nogal vreemd, ook het gevoel alsof ik uit mijn lijf ga, dat valt dan meer onder depersonalistie en in het alternatieve onder uittreden.
ben benieuwd wat ze vanmiddag zeggen dnek dat weinig van jullie hopen dat ze hyperventilatie hebben, in mijn geval wil ik nisk liever [:]confused smiley[/:]

nogmaals bedankt
x amanda
Re: artikel drs B.Snitslaar
23 January 2007 19:52
Hoi Rob, Maria en de rest,

Ik ben naar de neuroloog geweest of beter gezegd mijn ma is gegaan, ik kon niet naar boven lopen door de stress.
Ik heb haar de formulieren af laten geven en de neuroloog heeft me toen gebeld ze zei dat het echt epilepsie is. En dat ik nu niet had hoeven komen ze willen eerst dat de mRI er is, maar ze hebben hun idee al.
Ik ga nog naar een ander ziekenhuis voor een second opinion en om het artikel voor te leggen, ik ga niet over 1 dag ijs.
Ik laat d euitkomst nog wel weten

thanx
a
Re: artikel drs B.Snitslaar
31 January 2007 16:23
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO, ik ben net terug van een andere neuroloog/ziekenhuis.
Hij zegt ook gezien je verhaal lijkt t op paniek , ooooooo lang leven dr b snitslaar ooooooooooooooo
En jullie ook bedankt
Re: artikel drs B.Snitslaar
31 January 2007 22:16
Nou Amanda, het is te hopen voor je dat het dus 'alleen maar' [:]winking smiley[/:] paniek is.
Maar heeft deze neuroloog je - net als die andere - wel onderzocht op epilepsie?

Groeten, Marja
Re: artikel drs B.Snitslaar
01 February 2007 10:37
Hoi Maria en de rest,

Nee , ik zelf was de test, die man keek me aan alsof ik niet spoorde.
ik was namelijk heel onrustig, heb mijn zenuwen niet echt goed onder controle.
Ik vertelde hem ook zo van sorry dat ik zo zenuwachtig ben, en vertelde wat ik zoal voelde hij zei toen lijkt meer op paniek.
En hij zei ook als we je weer testen komt er waarschijnlijk weer zo een EEG uit, dat zegt niet altijd iets, ik kan hem ook zo hebben oooooooooooooooooooooo.
denk ook dat ze niet aan paniek hebben gedacht in het andere ziekenhuis omdat ik voornamelijk theta golven heb dat is de diepste ontspanning, maar dat heeft met wat anders te maken[:]smiling smiley[/:]
En staat in het artikel al heb ik die golven dus ook om een andere reden.
Ik was zo opgelucht toen ik daar weg was mijn ontkenning werd bevestigt, al denk ik nu wel ja hallo ze zijn daar ook niet achterlijk mij 2 maal daags 500 mg willen laten slikken.
zolang ik niet voor 100 procent neerga moet ik het maar voor lief nemen en het dus niet doen.
ben niet 100 zeker maar gelloff drs snitslaar en deze neuroloog

x amanda

Meer weten over het HyperVen programma?