[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Te vroeg gejuicht

Gepost door Rainbow 
Te vroeg gejuicht
13 February 2007 13:00
Hoi,

Nou, ik heb een beetje te vroeg gezegd dat ik me goed voelde. Gisteren ging het overdag ook weer prima, terwijl de hele kamer op het werk steeds vol zat met mensen die taart kwamen eten voor mijn verjaardag. 's Avonds werd ik opeens weer duizelig en helaas is het vandaag helemaal mis. [:]:||[/:] Ik wilde net een broodje halen in de kantine, waar ik een trap voor op moet en toen werd ik een partij duizelig. Ik ben toch maar de trap opgelopen (dat kostte veel moeite omdat ik dacht dat ik ziek werd) en eenmaal in de kantine werd het almaar erger. Ik werd zo licht in mijn hoofd, zo draaierig, dat ik dacht flauw te gaan vallen. Mijn lichaam ging heel raar doen, er kwam heel veel angst over me heen en de grond leek weg te zakken onder mijn voeten. Erg vervelend. Ik vluchtte echt de kantine uit, compleet met een hele snelle hoge ademhaling. Ik ben bang dat ik dat gevoel vandaag niet meer ga kwijtraken. Het was zo akelig en nu duizelt het nog steeds.

Jammer dat je opeens weer zo'n terugval in klachten kunt krijgen. Afgelopen dagen ging het echt goed en even dacht ik dat het zo zou blijven. Niet dus...Dat betekent dat ik door moet gaan met oefenen, net zolang tot ik echt alles kan zonder die verschrikkelijke duizeligheid! Hebben jullie dat ook weleens, dat je je bijvoorbeeld drie dagen goed voelt en dat je daarna opeens weer een aanval krijgt en dus even 'terug bij af' bent? En dat je bijvoorbeeld ergens loopt en het schijnbaar OPEENS gaat draaien en duizelen?

Rainbow

Re: Te vroeg gejuicht
14 February 2007 13:00
Hoi Rainbow,

Goh, ik was een paar dagen niet op het forum, en heb nèt gereageerd op jouw andere topic waarin je vertelde hoe goed je je voelde. En nu lees ik dit...

Allereerst: je hebt NIET te vroeg gezegd dat je je goed voelde hoor, want je VOELDE je toch ook geweldig? Ik kan me voorstellen dat je dat nu weer even vergeten bent, maar lees je andere topic nog eens, dan herinner je je misschien dat gevoel weer.

Natuurlijk herken ik het ook wel, maar het is altijd erg jammer om te merken (en daar bedoel ik ook mezelf mee hoor [:]winking smiley[/:]) dat je je b.v. 3 dagen goed voelt en dan 1 dag slecht, en dat je dan meteen die 3 goede dagen ook van tafel veegt, alsof ze er niet zijn geweest. Terwijl je ook zou kunnen denken: die goede dagen zijn er wél geweest, en ze bewijzen dat ik me dus óók goed kan voelen [:](Y)[/:]!

Als ik mezelf naga, dan is het ook vaak de verwachting (na een paar goede dagen) en bijna de 'éis' aan mezelf dat het nu ook goed moet blíjven gaan, die juist dan weer stress geeft en dus juist het tegenovergestelde veroorzaken/'>oorzaakt. De belangrijkste boodschap die ik mezelf steeds probeer voor te houden is: blijf bij het moment! Er is alleen NU en aan verwachtingen heb je niets!

Het gaat zéker ook weer de goede kant op hoor Rainbow!

Groeten, Marja
Re: Te vroeg gejuicht
14 February 2007 14:29
Dank je Marja voor je reactie! Ik moet die goede dagen inderdaad NIET vergeten. Gisteren zei ik tegen mijn vriend dat het meestal goed gaat na een slechte dag en raad eens? Tot zover heb ik eigenlijk heel weinig last! Ik voel me eigenlijk weer goed, heb wel keurig geoefend trouwens. Jammer dat het hier op het werk bloedheet is op de kamer en mijn twee collega's dat heerlijk vinden. Ik zet liever het raam open!

Gelukkig heb ik steeds goede dagen erbij en daar hou ik me gewoon aan vast! Later volgen ze elkaar misschien wat langer op, maar 3 goede dagen? Daar kon ik vorig jaar alleen maar op hopen en zo ver ben ik nu al! Dankzij HyperVen!

PS Heb net het raam TOCH open gezet, want ik kreeg hoofdpijn van de warmte. He, wat een verademing!

Groetjes Rainbow

Re: Te vroeg gejuicht
14 February 2007 14:36
WOW!!! [:](Y)[/:] [:](Y)[/:] [:](Y)[/:] [:](Y)[/:] [:](Y)[/:]!
Joy
Re: Te vroeg gejuicht
14 February 2007 16:10
Hee Rainbow,

Het geeft niks als je even een kleine dip heeft. Ik denk dat het aangeeft dat het helingsproces bij jou in volle gang is. De goede perioden duren langer en daar mag je heel trots op zijn. Jouw doorzettingsvermogen begint zijn vruchten af te werpen!! CHAPPO!!!

En een mindere dag, dat is denk niet zo heel gek. En zo te lezen komen die dagen ook minder vaak voor. En ik maak het ook weleens mee hoor. Dat het dagen gewoon supergoed gaat, nergens tot weinig last van en dan ineens kan ik zo licht in het hoofd worden dat ik denk dat ik ter plekke neerga. Das heel vervelend, maar dat betekent gewoonweg dat we er nog niet helemaal zijn. Ik heb ook geleerd dat flauwvallen lijnrecht staat tegenover chronische hyperventilatie of hyperventilatie. Het is praktisch niet mogelijk dat het gebeurt. Als we die gedachte dan tot ons nemen, is dat in ieder geval een helpende gedachte, en die zijn zooooo belangrijk.

Goede dagen komen er steeds meer en laten we die gedachte vasthouden!!!!

Succes en we horen het wel weer.

Gr Joy

Meer weten over het HyperVen programma?