[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Belangrijke vraag

Gepost door Raymon 
Belangrijke vraag
11 February 2007 21:22
Hallo,

Ik heb last van chronische hyperventilatie en heb een vraag over het volgende. Ik heb sinds mijn 14e last van chronische hyperventilatie en ben op dit moment bijna 17. Ik wil graag mijn hele leven al bij de landmacht of politie. Ik heb al geprobeerd te soliciteren bij de landmacht voor een instroomopleiding maar ik ben daar vorig jaar afgekeurd vanwege te weinig stabiliteit. Ik zou me te vaak depressief voelen volgens de keuringsarts.

Ik heb behoorlijk wat dingen meegemaakt en ik vraag me eigenlijk af of ik ooit geschikt zal kunnen zijn voor een baan bij de politie of landmacht. Mensen vinden mij wel sterk in mijn schoenen staan en daar ben ik het zelf wel mee eens. Ik heb verder ook geen angsten meer heb verder sociaal leven, heb werk, doe een opleiding en ik kom regelmatig in een discotheek. Verder sport ik ook gewoon alleen is het soms voor mij doorzetten.

Zijn mensen die chronische hyperventilatie hebben geestelijker zwakker?? dan mensen die het niet hebben of heeft dat met een aantal factoren te maken??

Werken bij de overheid is een jongensdroom van mij en ik zie mijn droom op dit moment letterlijk kapot gaan
[:]sad smiley[/:]



Bericht bewerkt (11-02-2007 21:22)
Re: Belangrijke vraag
14 February 2007 12:44
Hai Raymon, ik denk zeker niet dat mensen met chronische hyperventilatie geestelijk zwakker zijn, ze hebben juist vaak veel wilskracht. Ik denk wel dat ze veel gevoeliger zijn, zowel lichamelijk als geestelijk, en daardoor veel sneller uit balans zijn dan iemand die niet zo gevoelig is. Ergens kan ik me wel voorstellen dat een arts dat instabiel noemt.

Wat ik me afvraag: herken je dat, die gevoeligheid en het snel uit balans zijn? Als jij dat ook zo voelt, zou je je misschien wel moeten afvragen of je echt geschikt bent voor landmacht of politie, want het zijn wel twee beroepen waarin je continu heel stabiel moet kunnen zijn. Maar ik heb de wijsheid ook niet in pacht hoor, misschien heb ik het wel helemaal mis! Maar dit is een beetje het gevoel dat ík erbij heb [:]winking smiley[/:].

Groeten, Marja
Re: Belangrijke vraag
14 February 2007 22:27
De laatste tijd ben ik aardig stabiel vind ik, ik ben juist niet iemand die snel uit balans raakt tenminste nu niet meer. Vroeger ben ik wel heel erg gepest op de basisschool en daarnaast waren er ook best wel vervelende problemen thuis die ik liever voor mijzelf houd, er hoefde dan het minste of geringste te gebeuren en ik was van slag.

Ik denk dat ik niet de kans heb gehad in mijn kinderjaren om mij sterk op te stellen. Nu alle problemen opgelost zijn kan ik makkelijker met problemen omgaan. Ik denk dat het vaak te maken heeft met hoe iemand opgroeit. Sommige mensen die bijvoorbeeld ouder zijn en een goede jeugd hebben gehad zonder enige problemen of stress en in 1 keer iets ergs meemaken kunnen ook geestelijke problemen krijgen.

Mensen zijn sterker nadat ze genezen zijn van geestelijke problemen, omdat je gewoon weet hoe je er mee moet omgaan en je weet gewoon dat het erger kan.

De arts van de landmacht zei nog wel dat ik nog best kans kon maken op een functie maar hij had het gevoel dat ik meer van mijn jeugd moest gaan genieten en ik moest mijn problemen achter mij laten. Die keuring was in april 2006. En ben nu bijna een jaar verder.

We zullen zien of het goed gaat komen............



[:]Tja[/:]
Re: Belangrijke vraag
17 February 2007 12:26
Ik vind dat je voor je leeftijd al heel wijs over dingen nadenkt Raymon, knap hoor! En je hebt gelijk, dat mensen door geestelijke problemen sterker kunnen worden. Maar tegelijkertijd denk ik ook, dat mensen met een niet zo gemakkelijke jeugd (herkenbaar hoor!) altijd wel 'gevoelige plekken' blijven houden, waardoor je wat eerder uit evenwicht kunt raken dan iemand met een stabiele jeugd.

Je bent nu bijna 17 zeg je. Dat is natuurlijk nog erg jong. Zou het niet zo kunnen zijn dat je over pakweg een jaar of 2 wel toegelaten zou worden tot landmacht of politie? Ik vind de opmerking van de arts, om lekker van je jeugd te gaan genieten, eigenlijk niet zo gek.
Ik ken trouwens iemand die toen ze bijna 40 was, nog de politieschool is gaan doen en nu bij de politie werkt! (Niet dat jij nou zo lang moet wachten hoor [:]winking smiley[/:], maar ik bedoel maar.....)

Groeten, Marja
Re: Belangrijke vraag
17 February 2007 17:31
Ja ik denk dat ik gewoon een paar jaar ga wachten met aanmelden en ondertussen mijn MBO en HBO diploma ga halen.

Dan ben ik ook ouder en misschien denk ik er dan wel anders over. Maar goed bedankt voor in ieder geval voor de reacties[:]grinning smiley[/:]

Meer weten over het HyperVen programma?