[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Goede morgen

Gepost door Eddy 
Goede morgen
20 February 2007 11:20
Goede morgen...

ik ben Eddy (57) en sinds twee weken met HyperVen aan de slag... niet zo fanatiek maar 1x per dag en dat gaat goed ..het is de ene keer zwaarder dan de andere keer en zoals ik hier op het forum lees is dat bijna bij iedereen zo..ik heb wel gemerkt dat het s'morgens beter gaat dan s'avonds of vlak na het eten.. de ene keer een gemiddelde van 53 sec en dan weer 85 sec of 73 sec maar goed ik merk nu al wat verschil en dat doet mij goed en het geeft een reden om door te gaan..
ik heb chronische hyperventilatie al zo'n 25 jaar al wist men toen nog geen bal van wat het eigenlijk is.. het zelfde onbegrip bij mij en mijn omgeving.. altijd moest ik dingen afzeggen om dat ik bang was hyperventilatie te krijgen en weer snel naar huis wilde (comfortzone) vele bezoeken aan arts, psycholoog en pillen heeft geen soelaas geboden.. nu ik eindelijk sinds een tijd weet wat het probleem is kan ik er al beter mee omgaan.. en kan ik al lachen als er weer een beetje paniek ontstaat.. ik stap dan als het ware even uit mijzelf en kijk hoe het verloopt ..al snel verdwijnt het vervelende gevoel en ga ik weer gewoon verder waar ik mee bezig was..

ik zit sinds 2002 in de wao als gevolg van een burn-out en nu 5 jaar later begin ik weer overeind te komen.. ik sport weer en eet weer gezond want dat schoot er allemaal bij in omdat het mij niet kon schelen..'t heeft toch immers geen zin...

ik ben voedingsleer gaan studeren en orthomoluculaire suppletie waardoor ik ook meer inzicht kreeg in mijn eigen voedings gewoonten en dat nu in combinatie met HyperVen hoop ik dat het nu gaat lukken om weer een normaal leven te leven met alle leuke dingen die ik vroeger maar oversloeg..[:]TOP[/:]

ik heb nu wel gemerkt dat met het HyperVennen ik minder last heb van dips..met de daaraan verbonden eet en drink gewoonten... neem nog wat lekkers en pak maar weer een borrel tja zo ging dit al jaren maar nu is dat sind een week niet meer aande hand.. ik denk dat de combinatie voeding en HyperVen voor mij een hele goede is..

over de voeding kan ik wel zeggen dat ik geen suiker meer gebruik in welke vorm dan ook en dat zorgt er voor dat de nerveusiteit een stuk minder wordt.. het is wel wennen en geeft ook wel afkick verschijnselen ( wat slapjes op de benen ) maar ook veel meer energie

ik kan daarom ook iedereen aanraden om zijn voedings gewoonten eens onder de loep te nemen en te kijken wat men zoal eet..

okee ik stop er even mee voordat ik een krant begin te schrijven..want als ik eenmaal begin te kletsen .....

groeten en succes eddy[:]smiling smiley[/:]
Re: Goede morgen
20 February 2007 17:53
Hoi Eddy,

Nou, het is wel gezellig je verhaal hoor! Ik denk dat je zeker gelijk hebt dat suiker een rotgoedje is dat je nerveus maakt! Ik ga er ook mee minderen, maar voor mij snoeperd is dat erg moeilijk!

Succes met oefenen en laat ons weten hoe het gaat!

Groetjes rainbow
Re: Goede morgen
20 February 2007 20:08
Hallo Eddy

Heb je hele verhaal gelezen en van mij kan het niet lang genoeg zijn,
want je weet niet wie er weer wat van kan oppikt.
Ik vind het knap dat je bent gaan studeren, want mijn ervaring is dat ik
niet echt meer scherp kan nadenken. Teveel klachten om me ook maar
ergens op te kunnen concentreren en watten in mijn hoofd.
Maar zo te lezen heb jij al 5 zware jaren achter de rug.
Hartstikke fijn dat je uit het dal begint te klimmen en hoop dat je met
HyperVen weer alles kan gaan doen waar je zin in hebt.

Misschien wil je nog wat vertellen over de orthomoluculaire suppletie?

Groetjes Vlinder
Re: Goede morgen
23 February 2007 10:58
Goede morgen..

Rainbow en vlinder dank jullie wel voor de reactie en ik hoop ook dat jullie ook baat hebben bij de oefeningen met HyperVen..

ik heb het net weer gedaan maar het mislukte volledig..ik heb wat kou gevat en ben constant aan het kuchen.. dus het gaat dan niet zo goed.. maar straks probeer ik het gewoon even opnieuw..

ja Rainbow suiker is een gemeen goedje ..het maakt je onrustig en daardoor heb je meer kans op een hyperventilatie aanval.. ik probeer het nu al een tijdje maar het valt niet echt mee ..het zit overal in ..wat je ook wil kopen bij de buurtsuper in alles zit suiker verwerkt ja zelfs in diverse vleessoorten..

om het snoepen tegen te gaan kun je bv chromiun picolinaat nemen ..remt de trek in zoet

het is natuurlijk wel lachen..ik heb gisteravond en paar veuxjes gedronken en prompt vannacht werd ik zeer nerveus wakker ..het is natuurlijk ook suiker

vlinder wat jij hebt heb ik ook ..het concentreren is erg moeilijk en door de burn-out heb ik veel last van mijn kortetermijn geheugen soms loop ik wel 3 keer naar de winkel om vervolgens met iets anders thuis te komen.. met studeren is dat net zo ..als ik een deel heb gelezen dan snap ik dat allemaal maar na 10 minuten moet je het mij niet vragen ..ik ben het dan kwijt.. dat is dan ook de reden dat ik nog steeds geen examen heb gedaan...
maar het blijft wel hangen.. later kan ik het mij wel weer herinneren wat ik gelezen of bestudeerd heb ..het is alleen erg lastig.. maar goed

gisteren ben ik bij een vriend geweest omdat deze een laboratorium wil inrichten omzo experimenten te kunnen doen (hij is energetisch therapeut en geeft opleidingen) en omdat ik verstand heb van electra centrale verwarming en water vroeg hij mij of ik hem daarbij kon helpen.. okee maar wat ik merkte is dat ik daar toch weer wat paniek voelde opkomen omdat ik het niet kon onhouden wat ik daar moest doen..uiteindelijk heb ik alles op papier getekend terwijl ik dit soort zaken altijd uit mijn hoofd kon ik werd daar goed nerveus van..met als gevolg weer hyperventilatie.. okee daar kan ik best goed mee omgaan en doe even een paar oefeningen en dan zakt het weer weg.. maar zo als je ziet dingen die ik vroeger als routine deed gaan nu niet meer vanzelf.. het is wel even wennen..


vlinder wat betreft suppletie daar kan ik je nog wel het een en ander vertellen...om te beginnen net zoasl ik tegen rainbow al zei.. laat eerst alle suiker staan.. neem wat chroom en magnesium dit laatste onstspant de spieren en helpt dus ook met je te ontspannen.. hou wel de dagelijkse hoeveelheid die op de verpakking staat aan.. ook supplementen zijn geen snoepgoed.. maar om je daar meer advies in te geven zou ik willen weten hoe jou voedingspatroon er uit ziet.. schrijf het voor een week op wat je eet en drinkt Alles en de hoeveelheid (wegen) ..daaruit kan ik afleiden of je tekorten of overschotten hebt.

je kunt het rechtstreeks aan mij mailen of op het forum zetten

groeten van eddy
Re: Goede morgen
24 February 2007 13:11
Hallo Eddy

Bedankt voor je uitgebreide antwoord en aanbod.
Ik let al erg op mijn voeding en slik een calcium/magnesium preparaat
en multi vitamine, dus ik laat het maar even zo.

Ik hoop dat bij jou het HyperVennen alweer beter gaat.
Sorrie beetje kort antwoord, maar voel me niet echt lekker.

groetjes en nogmaals bedankt

Vlinder

Meer weten over het HyperVen programma?