[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Emdr

Gepost door Miranda 
Emdr
03 April 2007 15:55
Hallo,

Ik ga morgen voor de eerste keer een emdr sessie doen.
Dit is een behandelings methode waarbij je eerst een nare herinnering oproept(waar je door getraumatiseerd bent) vervolgens gaat de therapeut je snelle oogbewegingen laten doen (hoe dat precies gaat weet ik nog niet precies)

Ik ga dit doen omdat ik veel nare dingen heb meegemaakt door: kindertehuis,alcoholistische moeder en vader daarna 2 zussen, veel te vroeg op me zelf gaan wonen(was toen 16) Ben nu 39 en wil nu wel eens van bepaalde nare gevoelens af.

Heb hier al meerde positieve dingen over gehoord en mijn hypnotherapeut vond dat ik er nu klaar voor was om mijn eerste sessie te ondergaan.

Ben nu al een aantal keer voor een gewone sessie bij haar geweest en heb daar al ongelofelijk veel aan gehad. ( ging dan in een lichte trans bij me zelf te rade waar nu bijvoorbeeld dat vreselijke MOETEN vandaan kwam.) Daarna heb ik veel minder dat moet gevoel gehad, zeg nu tegen die "moeter" in mij zelf "kom het is tijd voor een kopje thee"klinkt heel stom misschien maar ben er zelf enorm mee geholpen.

Nu ga ik dus morgen voor de Emdr, ben wel zenuwachtig, en eigenlijk heb ik er niet zo veel zin in (maar dit komt omdat ik me nu zo goed voel en ben bang dat het daarna even niet goed gaat, zei vertelde mij dat je ongeveer drie dagen daarna wel extra klachten kunt hebben.

Wilden dit even met jullie delen en laat uiteraard na afloop weten hoe het was.

Groetjes Miranda

[:]smiling smiley[/:][:]smiling smiley[/:][:]smiling smiley[/:][:]smiling smiley[/:]

Re: Emdr
03 April 2007 21:21
Hoi Miranda

Jij hebt wel het nodige voor je kiezen gehad..
Hou het ook hier ff kort, maar ik weet wat EMDR is, gelezen op Internet.
Hele goede berichten over gelezen.
Heel veel succes morgen en laat weten hoe het was.
Ik ga ook maar weer aan de rooibosthee [:]winking smiley[/:]

groetjes Vlinder
Re: Emdr
03 April 2007 21:45
Hoi Miranda,

Ik ken het niet, EMDR? Maar als jij er baat bij hebt moet je er zeker mee aan de slag. Succes meid en hopelijk helpt het je met het verwerken van al die moeilijke dingen. Ik ben benieuwd hoe het was, dus laat dat inderdaad even weten. Succes morgen!

Groetjes rainbow
Re: Emdr
04 April 2007 11:30
Ben al weer een uurtje terug van de emdr, ben nu erg moe en een beetje onrustig.
In het kort ben ik er achter gekomen dat mijn trauma was dat ondanks dat er zoveel mensen om je heen wonen je toch heeel alleen kunt zijn als kind.

Woonden van mijn 5e tot mijn 11e in het kindertehuis en dan zou je toch denken dat een kind dan veilig is (daarvoor woonden ik met mijn 3 zussen bij een zwaar alcoholistische moeder, waar het zeker niet veilig was)

Maar in het kindertehuis toch ook niet, mijn moeder heeft me een keer meegenomen uit het tehuis, ik was toen 8, we hebben de hele nacht een kroegetocht gehouden.
Op een gegeven moment kon mijn moeder de rekening in een cafe niet betalen en werd zij 1 keer op haar rug geslagen, dit omdat ze zonder te betalen weg wilden (waar ik als klein meisje bij was, toch triest van zo,n kroegbaas) Afijn mijn moeder zei"mary( zo werd ik door mijn moeder genoemd) RENNEN en dat deden we....zei op hoge hakken en ik in paniek.

Later op die nacht heeft ze maar een ziekenhuis gebracht onder het mom dat ik ziek was(was ik niet, wel behoorlijk in de was uiteraard)
Mensen uit het kindertehuis hebben me daar opgehaald en kreeg vervolgens nog behoorlijk op mijn donder omdat ik met mijn moeder was meegegaan.

Ik heb toen als kind geleerd dat je als kind nergens veilig bent...al zijn er zo veel mensen om je heen....toch ben je niet veilig.

Dit kwam allemaal naar boven bij de Emdr sessie. Tijdens dit hele gebeuren klopte mijn therapeut afwisselend op mijn knieen. en stelde ze allerlei vragen over wat voor een gevoel ik ergens bij had en of ik dit gevoel groter wilden maken.Vervolgens hebben we een gevoel opgeroepen die wel positief was en ook dat gevoel moest ik groot maken.
Zij tikt op knieen andere therapeuten laten je ogen snel heen en weer bewegen...volgens mijn therapeut is het resultaat het zelfde.

Voelde me hierna heel opgelucht en kon heerlijk vrij doorademen.
In het begin hield ik soms mijn adem in (vertelde mijn therapeut) maar als de ontspanning er dan was dan ademde ik zo heeeerlijk vrij door[:]grinning smiley[/:] dat vond ze zelf heel opvallend.

Dus snap ik ook wel dat spanning je hele ademcentrum kan ontregelen in tijden van stress.

Ben nu wel heel moe maar ben blij dat ik ben gegaan, ben nu zo veel wijzer over me zelf geworden en ben er van overtuigt dat ze samen met mij een heel naar stukje heeft weggehaald, hoop dat ik nu ook verlost ben na de bijbehorende nachtmerries.

Groetjes Miranda[:]grinning smiley[/:]
Re: Emdr
04 April 2007 12:09
Hallo Miranda,

Ik ben heel blij voor jou dat deze therapie er toch voor gezorgd heeft dat een deeltje van jouw enge ervaringen een plaats gekregen hebben en dat je veel bijgeleerd hebt over jezelf[:](Y)[/:]. Dit zal jou zeker helpen om in de toekomst jouw gevoelens beter een plaats te geven. Je hebt echt wel al veel meegemaakt en ik wens jou echt toe dat je het verleden kan verwerken en dat de toekomst er zeer mooi uitziet voor jou! Ik weet zeker dat jouw hyperventilatie dan ook een stuk beter zal worden of zelfs verdwijnen...

Vrij ademen voelt inderdaad aan als een hele opluchting. Ik heb namelijk sinds gisteren ook mijn eerste sessie achter de rug bij mijn kinesist-therapeut en het heeft echt deugd gedaan. Ik moest in een schemerig kamertje gaan liggen en eerst allerlei ademhalinsgoefeningen doen (onder andere ook zo lang mogelijk mijn adem inhouden), daarna moest ik een soort van zelfhypnose toepassen. Hierdoor begon ik wat te 'zweven' en kwam mijn geest los van mijn lichaam (in gedachten uiteraard[:]smiling smiley)[/:]). Achteraf was ik heel ontspannen en voelde ik mij echt beter. Ook vandaag werkt het toch nog wat verder, heb ik de indruk. Ik moet nu elke dag oefenen en volgende keer moet ik dan die lymfedrainage van mijn gezicht ondergaan tegen de duizeligheid. We zullen zien... Ik ben wel alvast fier dat ik zelf met de auto naar daar ben durven rijden[:]smiling smiley[/:].

Groetjes,
Griet

Re: Emdr
04 April 2007 17:11
Hallo Griet,

Wat lekker dat jij weer auto durft te rijden, rij al zeker een jaar niet meer.
Heb nooit echt van auto rijden gehouden hoor, maar als ik straks me nog beter ga voelen dan pak ik dat ook zeker weer op[:]grinning smiley[/:]Ik hoop dat die lymfedrainage voor je gezicht gaat helpen tegen de duizelingen!!

Wat fijn voor ons he??dat je iemand gevonden heb die je verder kan helpen.
Ben achteraf blij dat ik zo burn-out ben gegaan, heb nu het gevoel dat het hierna zo goed gaat[:]smiling smiley)[/:]
Ben ook heel blij met HyperVen, maar denk dat HyperVen alleen zijn vruchten goed kan afwerpen als je daarbij ook bij je zelf gaat onderzoeken waardoor je bent gaat hypeventileren, dit door een kinesist-therapeut of welke dan ook.

Groetjes Miranda

Re: Emdr
04 April 2007 17:31
Hey Miranda,

Het is fijn om terug te durven rijden, maar ik durf enkel kleine stukjes doen en alleen op momenten dat ik niet te duizelig ben. Op de autosnelweg durf ik nog altijd niet. Ik weet zeker dat er een moment komt dat jij het ook terug durft hoor!

Die stomme duizelingen wil ik inderdaad echt kost wat kost vanaf. Desnoods ga ik daarvoor te voet naar Lourdes als dat zou helpen[:]smiling smiley)[/:]. Het is toch echt al goed dat we stap voor stap vooruit komen. Maakt inderdaad niet uit hoe, met wie of waar, als het maar helpt hé! Soms kan een slechte periode zoals jij hebt doorgemaakt, echt je ogen openen en je doen inzien dat het anders moet en dat je er effectief iets aan kunt/moet doen!

Groetjes,
Griet

Re: Emdr
04 April 2007 18:42
Als jullie te voet naar Lourdes gaam, dan ga ik mee hoor! Ik wil er ook van af! Maar voorlopig HyperVen ik maar gewoon! [:]smiling smiley)[/:]

Rainbow
Re: Emdr
04 April 2007 18:55
ja en ik ga ook mee[:]smiling smiley)[/:] wanneer spreken we af????[:]smiling smiley)[/:]

Groetjes Miranda

Re: Emdr
04 April 2007 20:13
Ik doe alvast mijn wandelschoenen aan en zet mijn rugzak al klaar! Laat de mirakels maar komen![:]grinning smiley[/:]

Groetjes,
Griet

Meer weten over het HyperVen programma?