[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

CHV, wat een nare kwaal!!!

Gepost door Elske 
CHV, wat een nare kwaal!!!
23 April 2007 14:14
hallo

ik heb sinds december chronische hyperventilatie, het begon met kerst met een echte paniekaanval, werd zo duizelig en hartkloppingen dat ik zo angstig werd.. daarna ging het een maand beter maar sinds februari voel ik me zo akelig! deze week gaat het redelijk maar heb 4 hele nare weken gehad, ook die angsten voor wat lichamelijks. steeds zegt de huisarts wel weer dat het chronische hyperventilatie is en toch is dat moeilijk te geloven.
ben in therapie bij een fysio/haptonoom, dit is erg fijn en helpt ook heb ik het gevoel.
heb ook een hele tijd ademhalingsoefeningen gedaan, en dit helpt zeker weten maar jezelf van die angsten afbrengen, je rare gedachten om kunnen zetten in prettige gedachten is toch ook heel belangrijk.
ik wou eens vragen of er ook iemand is die bv in het noorden woont om eens een keertje af te spreken om erover te praten want het is zo fijn als je er met iemand over kan praten die weet en voelt wat het is want de buitenwereld snapt er helemaal niks van en denkt maar dat het aanstellerij is! ik wil er graag met iemand over praten maar ken verder niemand die het heeft dus daarom vraag ik het hier!

groetjes elske!!

Hoi Elske,

Vertel ons wat, chronische hyperventilatie is echt vreselijk! De meesten van ons hebben er al (heel) lang last van en met HyperVen proberen we er voorgoed vanaf te komen. Ik voel me ook vaak duizelig en dat komt dus zuiver door chronische hyperventilatie. Ik woon niet in het noorden, maar gelukkig is dit forum er en daar kun je in elk geval 'praten' met allemaal ervaringsdeskundigen! [:]:O[/:] Wij herkennen het allemaal en mij helpt het goed om hier te zijn! Maar misschien is er wel iemand hier waar je 'live' mee kunt praten?

Sterkte ermee. Wil je gaan HyperVennen of weet je het nog niet?

Groetjes Rainbow
Hallo Elske,

het is ook een nare kwaal! Ik vind het al heel wat dat je huisarts zo snel de diagnose heeft gesteld, heeft mij aardig wat huisartsen en dokters gekost! (of eigenlijk via internet zelf de diagnose gesteld). Nu woon ik dus wel in het noorden, en het lijkt me helemaal niet verkeerd om met "live" te praten. Je kunt me emailen op jorbo@yahoo.com.

Suc6 in ieder geval met alles!

Groeten Joram
hallo Rainbow,

bedankt voor je reactie..
het is zeker fijn om er zo met mensen over te praten die het zelf ook ervaren, buitenstaanders snappen er niet veel van..[:]moody smiley[/:]
ik weet nog niet of ik HyperVennen ga.. heb in deze korte periode vanaf dec toen het allemaal begon al verschillende therapieeen gehad..
ik heb die chronische hyperventilatie gekregen door waarschijnlijk een chronische vermoeidheid.. en ik merk dat als ik niet veel doe, veel rust neem dat ik me dan heel goed kan voelen..
ik heb ook veel ademhalingsoefeningen gedaan maar dit hielp niet veel bij mij, erover praten is bij mij een goede manier en ik ben bij een haptonoom, dit is ook erg fijn..

groetjes elske
Hallo Elske,

Ik woon zelf in de buurt van Hoorn, in Noordholland dus maar weet niet zeker wat jij met het noorden bedoelt.
Maar als je wilt wil ik ook best wel met je msnen, vind het zelf ook wel eens fijn om hier over te praten met een ander, gelukkig heb ik in mijn omgeving ook mensen die chronische hyperventilatie hebben gehad, dus kan er soms wel over praten, maar die zijn er al van af, dus wil ze er niet altijd me lastig vallen.

Dat geld ook voor de rest hoor, wil best wel mnsnen met mensen van HyperVen.
miranda.deruiter@quicknet.nl

Groetjes Miranda

Re: CHV, wat een nare kwaal!!!
29 August 2007 22:45
Hoi Elske,

Ik heb zelf ook chronische hyperventilatie ,en ook de naarste dingen meegemaakt kan het al helemaal niet omschrijven,was er dan ook ernstig aan toe,heb ook paniek en angstoornis gehad en depressief noem het allemaal maar op . Voel me nu vrij goed af en toe nog wat vage klachten maar daar is mee te leven en ik heb geaccepteerd dat het ooit wel es over gaat maar dat dit nog wel een tijdje kan duren. Ben zelf bij psycholoog,en haptonoom geweest en heb een tijdje antdepressiva gehad . Het is zo belangrijk om te beseffen dat er niets ernstigs aan de hand is want daardoor krijg je alleen maar meer spanning in je lichaam die weer allerlei reakties kunnen uitlokken . Dat heb ik dus ook gehad ,heb dan ook vaak gedacht dat mijn laatste uur geslagen was, heel eng allemaal. Ik woon ook in het noorden van het land en heb een collega die er ook zo aan toe is nu en we hebben inderdaad veel aan elkaar omdat je mekaar helemaal begrijpt en dat kan een hele geruststelling zijn. Inmiddels heb ik wel al met een aantal mensen gepraat die het dus ook al hadden gehad of nog hebben en het is inderdaad fijn als je erkenning krijgt voor je probleem dat geeft al een stukje geruststelling. Het is zelf al moeilijk te snappen wat er met je gebeurd laat staan dat je het uit kan leggen aan andere mensen. Als je een keer wil kletsen hoor ik het wel . Dan reageer je maar weer op dit bericht ,al is jou berichtje volgens mij al even geleden ,hopelijk gaat het al wat beter.

Groetjes Roelie
Re: CHV, wat een nare kwaal!!!
01 September 2007 15:28
he roelie!

bedankt voor je reactie!! zo fijn als je er met anderen over kunt praten, want voel me vaak alleen en onbegrepen!
hoelang heb jij al chronische hyperventilatie? ik heb het nog niet zolang, vanaf dec maar al lang genoeg natuurlijk en al veel te veel meegemaakt! je leert jezelf zo wel kennen zeg! (enige pluspunt) bij mij is het allemaal waarschijnlijk door chronische vermoeidheid gekomen en (onbewuste) spanningen voor mijn buitenlandstage, ondanks de chronische hyperventilatie ben ik toch van februari tot juni dit jaar naar duitsland geweest voor mijn eindstage maar dat heeft me zoveel energie gekost dat ik bijna een burn-out had..
het gaat ondertussen stukken beter me me maar ik merk dat als ik teveel gedaan heb (bijv stappen tot 's nachts laat en dan niet genoeg rust erna) dat het weer de andere kant op gaat! bij mij helpt rust heel erg goed.. en geruststelling van andere mensen ja..
ik woon in friesland in de buurt van Sneek, en jij?

groetjes elske

Meer weten over het HyperVen programma?