[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Weer terug!

Gepost door Niels2 
Weer terug!
28 November 2007 13:59
Hoi Allemaal

Na een tijdje van afwezigheid (+/- 3 jaar) ben ik weer terug. Ik heb de HyperVen therapie weer opgepakt, omdat ik weer last kreeg van chronische hyperventilatie. Ik heb +/- 3,5 jaar geleden ook deze therapie gevolgd. Doordat ik geen echte doorzetter ben, ben ik te vroeg gestopt. Ik dacht dat ik het met die paar kleine klachtjes die ik nog had wel zonder HyperVen kon, maar dat is helaas niet gelukt. Ik had op het einde van de therapie heel erg last van stressontlading omdat ik het niet meer naar mijn zin had op mijn werk. Inmiddels werk ik ergens anders en daar gaat het prima.[:](Y)[/:]

Ik ben niet helemaal terug bij af, want ik heb geen last meer van paniekaanvallen. Ik kan chronische hyperventilatie nu relativeren en dat helpt echt heel erg. Ik heb alleen veel last van duiziligheid, warmte stuwingen en in mindere maten van misselijkheid. Mijn hart doet ook nog steeds raar, maar dat hoort erbij.

De grootste problemen die ik nu ervaar zijn tijdens het sporten (voetbal). Ik krijg juist tijdens het sporten meer last van chronische hyperventilatie. Ik baal hier echt enorm van, want ik heb helemaal geen zin meer om te voetballen. Ik moet ook eerlijk bekennen, dat ik het niet echt durf. Herkennen jullie deze problemen? Zo ja hebben jullie tips voor mij hoe ik de zin en de durf weer terug krijg?

Ik ben trouwens na het lezen van wat forumberichten begonnen met het slikken van Sint Janskruid. Dit helpt tot nu toe best aardig.

Groet

Niels
Re: Weer terug!
29 November 2007 18:25
Hoi Niels,

Wat balen voor je joh!
Maar je bent wel eerlijk naar jezelf: je zal tot het einde door discipline moeten hebben om het af te maken. En misschien is het nu ook een betere tijd nu je geen stress meer hebt van je werk?

Je vraagt of we een tip hebben over hoe je weer zover komt dat je het weer durft en of we het herkennen dat je het eng vindt.
Nou, daar kan ik heel duidelijk in zijn: ja het is heel herkenbaar!
Ik heb zelf altijd de insteek gehad dat ik niet moest zeuren en wilde niet stom gevonden worden, dus ben altijd maar door blijven gaan. Toch naar het werk, naar de winkels, naar dat feestje etc etc., maar op een gegeven moment werd ik steeds zo beroerd dat ik niet meer alleen op pad durfde.

In de psychologie leer je altijd: niet vermijden, maar de confrontatie aangaan. Deze techniek werkt bij mensen met bv een spinnen of liftenfobie, maar niet bij mensen met hyperventilatie. Je maakt er het zelfs erger mee.
Ik ben met die klachten destijds naar een psycholoog geweest, maar hij kon met er niet vanaf helpen. (oa. gewerkt met cognitieve gedragstherapie).

Wat helpt, is juist nu niet hard zijn voor jezelf. Niet teveel eisen qua het opzoeken van plekken waar je last hebt en alleen maar rustig juist HyperVennen en verder even niet zoveel (als je leven dat toelaat).
Deze wijsheid heb ik niet van mijzelf, maar van een goede therapeute die mij nu begeleidt.

Als de HyperVen helpt en dus de chronische hyperventilatie uitdooft, krijg je vanzelf het vertrouwen in je lijf terug en kan je straks weer lekker voetballen!!
Succes! Marjolijn
Re: Weer terug!
30 November 2007 09:05
Ik sluit me volledig aan bij marjolijn! Marjolijn, ik ben blij jou reactie te lezen. Mijn huisarts wil me naar een psychollog sturen, ik kreeg van meerdere kanten van alles aangereikt, terwijl mijn gevoel me vertelde dat ik nu goed bezig ben met wat ik doe ( fysio voor mijn nek, HyperVennen voor de klachten, st janskruid voor het serotonine tekort en rustig aan doen). Ik voel dat ik vooruit ga, en weet dat ik op degoede weg ben. Heerlijk die therapuet van jou!!

Niels, ik herken het heel goed met het sprorten. Misschien moet je jezelf even een periode gunnen dat je niet voetbalt, gun de st janskruid zijn tijd ( 3 a 4 weken) gun jezelf even de tijd, en de zin komt vanzelf weer terug. Ik heb hetzelfde gehad met het sporten, en ineens had ik weer zijn, rustig opbouwen, en het gaat best goed. Gun jezelf de tiijd,accepteer dat het er nu even niet in zit.
Re: Weer terug!
03 December 2007 12:54
Hoi Marlolijn en Suzanne

Heel erg bedankt voor jullie berichtjes. Hier heb ik echt wat aan gehad.

Ik mag vanavond weer zaalvoetballen. Ik heb er wel zin in. Ik zal morgen wel posten hoe het is gegaan.

Groet,

Niels
Re: Weer terug!
03 December 2007 17:11
Succes Niels!
Laten we elkaar op de hoogte houden.
Ben ook erg geinteresseerd in hoe het met jou met HyperVennen gaat.

Groetjes, Marjolijn
Re: Weer terug!
04 December 2007 14:17
Hoi Marjolijn

Het ging best goed gisteren.[:]smiling smiley[/:] Ik heb tijdens het voetbal weinig of geen last gehad van duizeligheid. Ik heb zelfs nog gescoord ook! Na de wedstrijd was ik wel een beetje duizilig, maar dat vind ik niet zo erg, want dan zit ik toch! Het was wel een hele overwinning voor mezelf (ondanks dat we 2-2 gelijk hebben gespeeld).

Ik heb vandaag wel last van spierpijn, maar dat gaat wel weer over.

HyperVen heeft even stil gelegen bij mij, want ik ben heel erg verkouden geweest. Vanavond ga ik weer beginnen. Mijn gemiddelde was 70 en ik was begonnen met 62 (Ben 2 weken bezig geweest). Een paar jaar geleden ben ik begonnen met 50 en opgeklommen naar rond de 100. Of te wel ik ben niet helemaal teruggevallen naar het niveau van 3,5 jaar geleden.

Hoe gaat het met jou HyperVen vorderingen?

Groet Niels
Re: Weer terug!
04 December 2007 18:15
Hoi Niels,

Wat fijn joh!! Al zal het misschien nog een beetje op en neer gaan met of het wel/ niet goed gaat, deze avond heb je vast weer meegepakt en pakken ze je niet meer af.
En het is vast een voorproefje van hoe het straks weer, en dan nog fijner en ontspannener, wordt!
En nog scoren ook!! (ik kom uit een echte voetbalfamilie dus heb hier wel wat mee [:]smiling smiley[/:]

Zelf ben ik in september begonnen, met een score tussen de 40 en 50 en zit nu op 75-80. Blijf hier een beetje op hangen ws door toch wat stress en vermoeidheid, want ik heb het werken weer hervat, ben verkouden geweest etc.

Toen jij destijds op de 100 zat, je gaf aan dat je ws te vroeg bent getsopt, maar was je toen echt klachtenrvij en had je minder/ geen angsten om er op uit te gaan of had je dat toen niet?

Veel succes weer en laat van je horen. Die maatjes hier vind ik heel fijn!!Ik kijk vaak op de site voor/ tijdens HyperVennen en dat geeft me echt houvast.
Groet, Marjolijn

Meer weten over het HyperVen programma?