[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

vriendin die niet helpt

Gepost door Danny 
vriendin die niet helpt
08 December 2007 20:08
herkennen julie dat een vriendin of vriend die alleen zit te zeiken en denken dat we morgen beter kunnen worden
Re: vriendin die niet helpt
09 December 2007 13:32
He Danny,

Ik herken het wel het onbegrip, maar waarom laat je diegene niet de uitleg van HyperVen lezen? Dan wordt het misschien duidelijker.

Groetjes,
Carola
Re: vriendin die niet helpt
09 December 2007 14:48
Danny,

Ja Dan, dat herken ik en niet alleen mijn vriend, man, maar ook familie, werk etc.
Ik heb het alleen moeten overwinnen en ik heb het los gelaten om mensen begrip bij te brengen, want als dat er niet is dan kan je hoog of laag springen, maar dan levert het nog meer stress op en dat heb je al genoeg.

Liefs Ellen

P.s.: De Tip van Carola is natuurlijk wel belangrijk, want zo kunnen ze het wel gaan begrijpen als ze dat willen.
Re: vriendin die niet helpt
10 December 2007 14:20
Danny, ik herken het wel. Maar is het EEN vriend of vriendin of je partner? Laat dat even weten, dan kan ik je makkelijker antwoorden. Ik heb namelijk wel een hele lieve partner die me begrijpt, maar wel collega's en vrienden met minder begrip!

Groetjes Rainbow
Re: vriendin die niet helpt
10 December 2007 17:31
me vriendin snapt het wel maar die is het zo vaak zat dat probleem maar ik kan er niet gelijk beter door worden ik heb wel tijd nodig dus jah.
Re: vriendin die niet helpt
10 December 2007 21:09
Ik ben echt gezegend met mijn partner en naasten. De tijd word me gegund om te herstellen ( hoewel soms ook wel even wordt vergeten hoor, dat ik chronische hyperventilatie heb). Ik heb misschien het gekuk dat ik een aantal mensen in mijn direkte omgeving heb met hyperventilatie en chronische hyperventilatie, dus wat dat aangaat veel begrip. Ook op mijn werk is er me de tijd en ruimte gegund, ben daar heel dankbaar voor. En ja, helaas ook veel onbegrip, maar iik ben nu zover dat ik datnaast me neer kan leggen, demensen die belangrijk zijn voor mij, die snappen het niet altijd, maar doen wel hun best, en dat is heel warm gevoel!!

In het begin heb ik mijn partner veel laten lezen wat ik tegenkwam op internet, samengevat en uitgeprint, misschien is dat een idee??
en desnoods hier op het forum laten snuffelen....
Re: vriendin die niet helpt
11 December 2007 19:34
jah zuus dat is inderdaad goed dat heb ik ook gedaan ze staat 100% achter me maar als ik weer iets heb gevonden om me beter te maken krijgen we vaak 2 dagen daarna een ruzie ofzo omdat ik niet naar de stad wil (durf) dus das klote wat kan ik er aan doen jah gewoon naar de stad gaan maar ik moet eerst over die angsten heen
Re: vriendin die niet helpt
12 December 2007 10:42
danny,

Ik weetdat het moeilijk is, maar je moet echt voor jezelf opkomen hoor. Als jij op dat moment niet naar de stad wilt en of kunt, laat het dan ook, ga het niet forceren. Ik heb het een tijd lang gemeden ook, mezelf even die rust gegund, en ik merk nu, door het HyperVennen en de stjanskruid, dat de zin in dingenweer terug komt.

Het is niet zo dat je niet WILT maar het is zo dat je het niet KUNT, endat is een heel verschil.

En je vriendin zal dat moeten accepteren. Als jij je been breekt kunnen ze toch ook accepteren dat je niet kunt lopen? Kop op hoor!!

heb je wel eens op de site van Maatkracht.com gekeken? misschien is dat wat voor je?
Re: vriendin die niet helpt
12 December 2007 12:48
Danny, chronische hyperventilatie is al zo vervelend en om daar dan ook ruzie om te moeten maken...Jammer! Net wat Suzanne zegt: je WILT wel, maar KUNT of DURFT niet. Jouw vriendin durft misschien niet op hoogtes te komen, of een spin dood te maken. Dit soort angsten zijn hetzelfde. Maar omdat je niets aan iemand ziet, denken mensen dat je DUS niets mankeert. En dat je je aanstelt. Ze moesten eens weten! Als je je zo naar je vriendin moet verdedigen, begrijpt ze je denk ik toch niet helemaal....Mijn vriend begrijpt me volkomen, maar zelf ben ik ook vaak zat mensen tegengekomen die echt niet konden begrijpen dat ik niet naar een markt wilde op Koninginnedag, dat ik het doodeng vond om te vliegen etc. Pas nadat ik in ziekenhuizen allerlei onderzoeken kreeg, waar niets uitkwam, snapten ze dat ik er blijkbaar ECHT last van had. Wij begrijpen je in elk geval en dus kun je hier altijd posten!

Groetjes Rainbow
Re: vriendin die niet helpt
12 December 2007 20:59
Hoi Danny,

Ik sluit mij volledig aan bij Suzanne en Rainbow!
Ik mail je om je even een hart onder de riem te steken!
Zo min mogelijk forcerenhoor, dat heb ik jaren wel gedaan en doe het nog een beetje en dat helpt je echt niet verder!
Vanavond zou er een uitje van mijn werk zijn en daar ben ik dan ook bewust niet naar toe gegaan. Dat is gewoon de kat op het spek binden.
Naar mijn werk gaan, doe ik vier keer per week al met de bibbers in mijn lijf en dat zie ik gelijk terug in mijn scores die dalen. Op de andere dagen in de week probeer ik echt terug te schakelen om zo lief mogelijk voor mijzelf te zijn.
Hoe beter je nu voor jezelf zorgt, hoe eerder je hopelijk met HyperVen er vanaf komt.
Hopelijk gaat je vriendin er toch begrip/ inzicht in krijgen, maar jij hebt dat al dus blijf trouw aan jezelf!!

Groet, Marjolijn
Re: vriendin die niet helpt
17 December 2007 09:51
Hey,

Begrijp heel goed wat je bedoelt, hoor. Ik maak jammer genoeg zelf ook vaak mee dat mensen in mijn omgeving mij niet begrijpen. Zoals Marjolijn zegt, ik heb ook al geleerd van mezelf niet te veel meer te forceren. Moet ook al erg mijn best doen om telkens mijn werkweek door te komen en vergaderingen en opleidingen bij te wonen dus 's avonds en in het weekend probeer ik zo veel mogelijk te doen wat ik graag doe en mij te ontspannen. Als ik iets echt niet zie zitten, dan doe ik het gewoon niet meer. Ook al stel ik daardoor misschien mensen teleur. Het lastige is wel dat ik nog steeds een schuldgevoel heb als ik voor mezelf kies. Daar probeer ik nu vanaf te komen. Mijn therapeut zegt inderdaad ook altijd dat je voor jezelf moet zorgen als je chronische hyperventilatie hebt. Je ziet er niet ziek uit (en bent het eigenlijk ook niet natuurlijk) dus mensen begrijpen niet dat bepaalde dingen niet of heel moeilijk gaan. Daarom moet je in de eerste plaats zelf zorgen dat je niet overbelast wordt door andere mensen in jouw omgeving. Leg zelf je grenzen, hoe lastig dat soms ook is!

Groeten,
Griet

Meer weten over het HyperVen programma?