[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Misselijk, maag en darmen

Gepost door Vlinder 
Misselijk, maag en darmen
27 November 2007 12:41
Hoi allemaal

Het schijnt zo te zijn dat ik de spanningen op mijn maag en darmen vasthoudt en
daardoor elke dag misselijk ben (soms urenlang en soms in vlagen) en last heb van maag en darmen (buiten de andere chronische hyperventilatie klachten dan)
Ontlasting is ook dan helemaal van slag. Niet zo'n lekker praatje, maar ja..
Ben in een jaar 10 kg afgevallen. Niet gek natuurlijk, want ik heb dan ook geen eetlust.

Vraag me af of er nog meer mensen zijn die daar last van hebben.
Lees er niet zoveel over, vandaar mijn vraag.

Bedankt alvast voor de reacties.

groetjes Vlinder
Re: Misselijk, maag en darmen
27 November 2007 12:45
Hi Vlinder,

Ik heb s'morgens wel eens last van misselijkheid (nee, ik ben niet zwanger....) en soms ook als ik me erg druk maak. Mijn etenslust is niet zo van slag, maar ik houd ook wel erg van eten ha ha. Volgens mij is de misselijkheid/darmklachten wel een veel voorkomende chronische hyperventilatie klacht.

groetjes,
Carola
Re: Misselijk, maag en darmen
28 November 2007 08:43
hoi carola,

Nou, dat herken ik maar al te goed hoor. Ben momenteel thuis van mijn werk door een heel onpasselijk gevoel en darmklachten. Ik wil niet zeggen dat ik heel misselijk ben, maar heb wel een onpasselijk gevoel en mijn darmen gaan tekeer. Ook een naar gevoel boven in mijn maag of darmen dat weet ik dan niet eens, maar alles voelt een beetje opgeblazen, ik moet er niet aankomen met mijn handen dan.
Ontlasting komt dan wel eens opeens met enorme kracht eruit, lekker he?
Als ik dat dan een paar dagen heb beland ik weer in de cirkel van angst en ben ik al niet lekker bij het opstaan en kom niet op gang. Opvallend bij deze klachten is dat ik dan ook erg veel last heb van pijn in mijn rug, vooral onderop en bovenin had ik al dus het is dan echt afzien. Aangezien ik ook nog rotte knieen heb kun je je misschien wel voorstellen hoe ik me dan voel................

groet judith
Re: Misselijk, maag en darmen
28 November 2007 12:30
Hoi allemaal,

Ook dit is enorm herkenbaar!

Zo'n 13 jaar geleden begon bij mij de chronische hyperventilatie en dit was een van de eerste klachten, die ik had. Naast duizeligheid. Die misselijkheid en buikklachten zijn ook altijd gebleven.
Het is met vlagen meer of minder. Soms sta ik er al mee op.
Ga of blijf HyperVennen, want het is beter met mij gegaan en dan merk je hoe lekker het is om van al die klachten af te zijn!!

Groetjes, Marjolijn

Re: Misselijk, maag en darmen
28 November 2007 21:40
Bedankt voor de reacties allemaal.
Niet leuk voor jullie natuurlijk, maar wel fijn dat jullie het herkennen.

Carola, je zou het maar beter kunnen hebben van een zwangerschap, dan weet
je tenminste dat je er na een paar maanden af bent [:]winking smiley[/:]

Judith, kan me voorstellen hoe je je dan voelt, waardeloos...
Toch niet te begrijpen he dat door de chronische hyperventilatie je hele lichaam in de war raakt.
Zit netjes te typen, maar zou wel ff kunnen schreeuwen eigenlijk.
Dat die chronische hyperventilatie je hele leven aan het bepalen is.

Marjolijn, ik begrijp dat jij aan het HyperVennen bent en toch die
misselijkheid en buikklachten houdt, maar dat het minder is geworden?
Hoelang HyperVen je al?

Schijnt wel zo te zijn hoorde ik dat er een maag/darmvirus rond waait,dus voor chronische hyperventilatie-ers die er normaal geen last van hebben en nu ineens wel, niet meteen in de stress schieten.

Groetjes Vlinder
Re: Misselijk, maag en darmen
30 November 2007 09:29
pfff erg he, ik herken ook dit!! toch wel fijn om te weten dat het echt allemaal bij de chronische hyperventilatie hoort!! Dames, we moeten met zijin allen maar een boek gaan uitbrengen, wan talleen al die herkenning werkt geruststellend!! kan geen tablet tegen op!!

ik merk oo kdat ik veel minder goed tegen de vettehappen kan , eerder at ik met smaak piza of friet, nu kan ik ervan op aan dat het verkeerd valt, en ik een paar dagen last heb. in de ochtend weinig eetlust ( ik heb echt vaak gedacht, ben ik niet gewoon zwanger, haha), maar ik eet dan eerst maar een stukje banaan of plakje ontbijkoek, en dan om een uur of 9 een broodje, dat werkt goed. Ik merk wel dat ik meer moet drinken, als ik te weinig drink wordt ik ook misselijk en krijg ik hoofdpijn.
Re: Misselijk, maag en darmen
03 December 2007 15:21
Hoi Suzanne

Eet sinds kort na het opstaan ook een banaan. Ook als ik licht misselijk ben, want er moet wat in he. Vette happen brrrrr moet ik ook even niet aandenken.

Wat ik zat te denken, voor div. ziekten zijn in ziekenhuizen ervaringsdeskundige spreekuren, zouden ze voor HyperVentilaitie ook eens moeten doen.
Of voor mij part af en toe bij de huisartsenpraktijken.
Als je nu ergens komt zit je zo aan de AD medicijnen of zoiets en een verwijzing naar een psych.
Ze hebben immers geen idee, wat je doormaakt.
Uh ga nu maar aan de rooibosthee [:]winking smiley[/:]

Toch wel weinig reacties op het onderwerp.
Vermoedelijk heeft iedereen een andere "zwakke" plek.

groetjes vlinder
Re: Misselijk, maag en darmen
28 December 2007 11:11
hoi vlinder

da's inderdaad een goed idee zeg, een aparte poli voor chronische hyperventilatie!! Wie weet ooit....
Ik merk dat ik veel en veel sneller last heb van mijn darmen, en vage misselijkheid. Soms gaat het dagen goed, maarzoals num, heb ik een terugval na de kerst, heb ik last van mijn darmen en maag, en het eten smaakt werkelijk nergens naar, heb nergens zin in. Het zal dus toch wel een van de symptomen zijn die bij de chronische hyperventilatie horen.

Ik drink veel kamillethee nu, ik vind rooibos ook erg lekker, maar kreeg het idee dat ik na veel rooibos meer last kreeg van duizeligheid, maar dat kan ook goed tussen mijn oren zitten hoor[:]confused smiley?[/:]
Re: Misselijk, maag en darmen
28 December 2007 14:10
Hoi,

Ik heb ook een periode heel veel last gehad van mijn darmen (regelmatig immodium moeten nemen om ergens naartoe te kunnen gaan) en enorme misselijkheid (kon toen soms bijna niet gaan werken), maar dat is nu wel beter. Enkel heb ik wel nog vaak last van buikpijn. Mijn buik voelt dan gespannen en opgeblazen aan en dat kan soms zo'n erge pijn doen dat ik bijna niet rechtop kan staan. Het is een pijn die soms steekt en soms 'zeurend' is aan één kant van mijn onderlichaam. De pijn trekt ook vaak door naar mijn onderrug en soms zelfs tot aan mijn schouders. Ik heb jaren geleden eens een nierinfectie gehad en dat was een gelijkaardige pijn, alleen wel heviger. Meestal krijg ik dat wanneer ik heel gespannen ben geweest of net wanneer ik iets moet gaan doen waar ik stress van krijg. Bij mij helpt het om dan een kersenpitkussen in de microgolf te leggen en dan rustig te gaan liggen met het kussen op mijn buik. Alles lijkt dan te ontspannen en de krampen verdwijnen dan (meestal toch) na een tijdje. Ik voel mij dan ook belabberd en ziek. Zeker tijdens de feestdagen heb ik wel eens last van misselijkheid (maag voelt heel raar aan) en buikpijn. Misschien dat thee bij mij ook wel kan helpen. Ga ik zeker eens proberen.

Groeten,
Griet

Meer weten over het HyperVen programma?