[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Natuurlijk alternatief voor anti-depresiva

Gepost door Rainbow 
Hoihoi,

Ik wilde eens aan jullie vragen of jullie een natuurlijk alternatief hebben voor antidepressiva. Ik heb ooit vanwege mijn chronische hyperventilatie eens Citalopram gehad, maar daar reageerde ik slecht op. De klachten verergerden en ik voelde me helemaal niet prettig bij het feit dat ik AD medicijnen 'moest' slikken. Ik ben van nature nogal een vrolijk en opgewekt persoon en daar past naar mijn gevoel zo'n middel ook niet bij. Mijn arts gaf me het middel wel omdat ik er zelf naar vroeg, maar hij wil het me niet meer voorschrijven. Hij zegt: 'Rainbow, ik ken je en deze middelen zijn te zwaar voor jou. Jij moet daar niet meer aan beginnen, je bent niet depressief en hebt geen stress. Het is onzin als iemand zegt dat jij die pillen nodig hebt'. Dus...van die kant hoef ik niets te verwachten.

Zelf weet ik ook niet zo of ik er iets mee wil. Misschien hooguit om de stress weg te krijgen? Al ben ik me daar totaal niet bewust van en heb ik een gemiddelde hartslag van 60. Da's gewoon behoorlijk normaal of zelfs best laag? Toch wil ik iets doen om die blijkbaar onbewuste spanning kwijt te raken. Maar waarmee? Ik ben dus NIET depressief en Sint Janskruid is dan misschien niet geschikt. Of wel? Of Rhodiola? Iets anders waarmee je de serotonine weer omhoog kunt krijgen zonder die echte klassieke AD medicijnen-troep?

Ik hoor GRAAG jullie reacties. Ok, ik ga vooruit, maar langzaam. Vandaag na twee weken weer [:]confused smiley?[/:]. Dat komt van pre-stress. Ik moet vanavond naar een receptie en daar heb ik een bloedhekel aan. Ik krijg daar ALTIJD klachten en daar anticipeer ik nu dus zwaar op. Er zit vandaag dus wél stress. Ik ben beroepsmatig op die receptie en mag dus niet eerder weg dan dat alle mensen weg zijn. Dat wordt wel 00.00 uur! Bah, bah.

Groetjes Rainbow
He Rainbow,

Wat ik zo lees, ben je met name zenuwachtig/gestresst voor dingen die voor ons HyperVenners moeilijk zijn. Zelf heb ik van mijn huisarts oxazepam gekregen, dit houdt je zenuwen onder controle. Is het niet een idee om dit aan je huisarts te vragen? Ik gebruik dit ook alleen bij gelegenheid, dus niet dagelijks.
Ook gebruik ik Sint Janskruid en dit helpt wel om mentaal iets beter met je klachten om te kunnen gaan, maar niet voor de hele moeilijke situaties.
Had vandaag zelf ook een rotdag. Mijn dag bestond vandaag, door omstandigheden , uit haasten en dat is voor mij funest! Morgen maar een zo rustig mogelijke dag houden.

Sterkte vanavond!
Carola
Hoi Rainbow,

Ik gebruik net als Carola oxazepam bij gelegenheid. Het werkt bij mij binnen een half uurtje en ik heb dan vaak aan een halfje genoeg.
Ik voel mij vaak 's ochtends heel slecht en regelmatig neem ik er 's ochtends eentje om me wat rustiger te voelen en naar het werk te durven.
Ook op piekmomenten heb ik er echt goed baat bij. Welke broek ik ook aan heb, ik heb er altijd eentje bij me en dat geeft alleen al vertrouwen.
Als ik verder ben met de HyperVen hoop ik ooit dat vertrouwde pilletje niet meer bij me te hoeven hebben. Gauw weer verder met oefenen!

Heel veel succes vanavond!!
Marjolijn
Hoi Carola en Marjolein,

Bedankt voor jullie reacties! Inderdaad Carola, ik ben alleen gestresst voor dingen die wij hyperventilatie-ers eng vinden, zoals een diner waar je niet zomaar weg kunt, een groot feest zoals een bruiloft of een drukke receptie. Verder ben ik nergens bang voor en doe ik alles ook gewoon. Die oxazepam hou ik in mijn achterhoofd. Ik heb nu maar gewoon van VSM tablettjes gekocht, die je 1 per dag slikt. Dat gaat best goed. Gisteravond had ik nergens last van (wel even geHyperVend vooraf) en ik was blij! Ik moest lang blijven en gelukkig ging dat goed! Vanavond heb ik wéér iets, maar morgen heb ik een relaxdag gepland in de sauna!En zondag rustig sintcadeaus inpakken! We komen er allemaal wel joh, al is het soms met een Oxazepammetje of een VSM-pilletje!

Groetjes Rainbow
Ik sluit me wederom volledig aan bij bovenstaande verhalen. Rainbow: ik was ook NIET depressief, maar had wel serotonine tekort. Ik slik nu vanaf 13 okt st janskruid, en ik merk zeer duidelijk het verschil. Het maakt me rustiger, ik heb weer meer zin in dingen. Ook ik slik af en toe een oxazepam, ik heb wel de dag erna last van meer duizelingen, maar dat accepteer ik nu maar. Het helpt echt super, na een half uur begint het al, en ik merk dat ik na 2 a 3 uur op het toppunt zit metdewerking. Dus als je om 8 uur iets hebt, neem hem dan om 6 uur in bijv. In het begin had ik ze elke dag nodig, nu nog maar sporadisch, maar ik ben blij dat ik ze achter de hand heb.

Heb je wel eens aan een homeopaat gedacht? Ik wil daar eerdaags een afspraak gaan maken, ik wil ook liever geen zware medicijnen slikken.

kop op hoor, laat je niet gek maken, dat doen we zelf wel he!![:]TOP[/:]
Hoi Rainbow

Welke VSM pilletjes bedoel jij? Er is natuurlijk van alles op de markt waarvan ze zeggen
dat je er rustiger van wordt, ik bedoel dan natuurlijke middelen.
Maar jouw vraag: een natuurlijk middel voor AD medicijnen, komt volgens mij ook alleen St.Janskruid voor in aanmerking.
Moet je ook wel ff goed lezen hoor, want ook natuurlijke middelen kunnen "bijwerkingen"hebben.
Vraag me trouwens ineens af of je het serotoninegehalte kan laten meten?
Zal vast wel ergens op Internet te vinden zijn, maar misschien weet iemand het hier.

Ben eigenlijk nooit ergens jaloers op, echt niet, maar als ik zie wat jij allemaal kan en doet
ondanks de chronische hyperventilatie klachten, zou ik wel willen ruilen.
Ik schrijf dit ook speciaal omdat sommige mensen misschien denken, ik heb ook chronische hyperventilatie, waarom kan ik dat niet.
Maar sommige hebben 1 of 2 klachten en anderen een heleboel.
Hartstikke fijn dat je de avond weer goed ben doorgekomen, dat geeft weer moed.
Wel logisch dat je tegen sommige dingen opziet, omdat je daar klachten van hebt gehad, maar als het dan weer goed is gegaan, dan is het de volgende keer weer iets makkelijker.

Fijn weekend, groetjes

Vlinder
Geef deze topic maar even een schopje, want ik ben wel benieuwd welke VSM pilletjes je slikt Rainbow.
En ook nog steeds benieuwd of iemand weet of je het serotoninegehalte kan laten meten?

Groetjes Vlinder
hoi vlinder,

volgens mij heb ik ergens gelezen dat je het serotonine niet kan meten, maar dat ze dat aan de hand van je klachten concluderen.

Volgens mijn huisarts moet je dan ook depressief zijn, maar dat was ik niet, terwijl ik later las dat dat echt niet altijd het geval is. Heel veel symptomen kwamen me wel bekend voor, en ik ben toen gaan zoeken naar een natuurlijke oplossing en kwam zo dus terecht bij stjanskruid. Ik slik dat nu vanaf 13 oktober, en ik vind echt dat ik veel vooruitgang heb gemaakt hoor, ik slaap weer fatsoenlijk, heb bijna geen angsten meer, ( niet dat ik nu beter ben hoor, pff, was het maar zo, maar vergelen met 3 mnd terug....)

ik heb alles zelf gevonden op internet, ik zal eens zoeken of ik alles kan terugvinden.
Hoi Vlinder,

Ik gebruik Plantival, maar dat is puur rustgevend en heeft niets te maken met Serotonine. Soms helpt het, soms ook niet. Vrijdag liep ik in de stad, ik voelde me kiplekker en OPEENS werd ik heel akelig in een winkel! Het leek alsof alle rekken op me af kwamen en alsof ik ging flauwvallen. Echt heel eng. Eenmaal thuis voelde ik me weer goed en heb ik me de afgelopen dagen toch weer prima gevoeld. Soms zak ik OPEENS in die angst, zonder reden. Raar! Maar met HyperVen worden de goede dagen steeds langer. Zelfs nu ik snipverkouden ben (en dus zeer lage scores heb) gaat het eigenlijk best wel goed!

Groetjes Rainbow
Hallo,

Ik gebruik Rescue spray van Bach (gewoon bij de drogist te verkrijgen), dit moet je op je tong sprayen als je je even slecht gaat voelen zodat het je lichaam rustig houd. Ik heb hier in het begin veel gebruik van gemaakt en nu het de goede kant op gaat gebruik ik het nog wel eens in een moeilijke periode het heeft mij veel geholpen. En ik gebruikte voor het slapen gaan vaak Nervovit van Bional, dit omdat het slapen echt zo slecht ging, en toen ik dit ben gaan gebruiken ging het slapen ook langzaam aan weer beter. Ik weet niet of dit hier in het topic past maar wou mijn ervaringen toch even met jullie delen.

mvg

Johan
Nog bedankt voor je antwoord Rainbow (wel een beetje laat hé)
maar ja soms kan ik het door de chronische hyperventilatie hier ook allemaal niet zo bijhouden.
Gaat hoop ik nog steeds goed met het HyperVennen en de chronische hyperventilatie!

Johan, jij ook bedankt voor je tip. Heb het al vaker gelezen maar nog
niet gekocht. Ga toch maar eens kopen want wie weet helpt het mij ook.

Joram, ik heb dozen vol Valdispert extra sterk geslikt en bij mij hielp
het helemaal niet. waarschijnlijk ligt het er aan hoeveel last je hebt van chronische hyperventilatie.
AD medicijnen wordt zeker niet alleen geslikt door mensen die depressief zijn....
Niet dat ik er een voorstander van ben, maar vaak hebben mensen met erge
chronische hyperventilatie klachten geen keus.
Helaas kan ik er niet tegen en daarom slik ik ze niet, maar als ik er tegen kon
zou ik ze zo nemen als ik wist dat ik van de chronische hyperventilatie af kon komen.
Helaas ken ik ook mensen die ondanks de AD medicijnen toch nog last hebben van chronische hyperventilatie,
maar er zijn er zeker net zoveel die er wel baat bij hebben.
Sja..
Maar bedankt voor de tip en fijn dat het jou wel helpt!
hoi rainbow,

Ga maar visolie slikken en niet zomaar 1, maar de visoliecapsules van arctic.
Als je naar www.threewells.nl gaat kun je er alles over lezen.
Tevens raad ik je aan het boek "uw brein als medicijn" te lezen van Servan-Schreiber,
er gaat een wereld voor je open echt waar. Het gaat over de bestrijding van depressies zonder pillen.
Echt iets voor jou!

groet Judith.

P.S. Ik slik deze pillen sinds 2 weken en mijn chronische hyperventilatie is niet weg, maar ik merk wel dat ik meer energie krijg en daardoor minder deprie ben af en toe. En dat is na 2 weken al heel wat...
Hoi Judith,

Goed zeg, dat de pillen bij jou aanslaan! Ik heb echter absoluut geen last van depressies (heb ik ook niet gehad), daar heb ik dus geen pillen voor nodig. Bij bij zouden de AD medicijnen moeten werken om me rustiger te maken. Ik geloof daar eigenlijk niet zo in. Ik heb druppels gehad, maar reageerde daar heel erg op en kreeg daardoor JUIST last van onrust! Nu gebruik ik helemaal niets, ook niet omdat ik een kindje krijg, en dat gaat redelijk. Ik heb 'alleen maar' last van duizeligheid, maar voel me geestelijk erg goed! Neemt niet weg dat ik eens ga speuren naar dat boek dat je aanraadt!

Succes met oefenen he!

Groetjes Rainbow
Fenylananine kan helpen, is een aminozuur welke ook werkzaam kan zijn bij hulp met hyperventilatie therapie.

hier meer uitleg.

Fenylalanine (Phe) is een van de twintig natuurlijk voorkomende aminozuren. Fenylalanine is een essentieel aminozuur dat nodig is voor diverse biochemische processen. Fenylalanine is onder andere nodig voor de aanmaak van neurotransmitters in de hersenen. Het schijnt de seksuele opwinding te verhogen en hormonen vrij te maken die de eetlust reguleren.

Belangrijke bronnen van fenylalanine: "Light" dranken die Aspartaam bevatten, Kaas, amandelen, pinda's, sesamzaad, sojabonen en eiwitten in het algemeen zijn goede bronnen van fenylalanine.

Eigenschappen van fenylalanine:

Kan een aanval van depressie helpen verlichten.
Kan helpen verslavingsgedrag te beheersen.
Stimuleert de geestelijke alertheid.
Bevordert de seksuele opwinding.
Vermindert honger en de zucht naar voedsel.
Bij mensen met Fenylketonurie (PKU) kan fenylalanine hersenbeschadigingen veroorzaken

Meer weten over het HyperVen programma?