[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

De misselijkheid verklaard!

Gepost door Rainbow 
De misselijkheid verklaard!
18 January 2008 10:12
Hallo allemaal,

Laatst postte ik hier dat ik heel erg misselijk werd tijdens het HyperVennen. Ik vroeg me af hoe dat kon komen. Nou, ik weet wel waar het bij mij vandaan kwam: Rainbow krijgt een klein Rainbowtje! [:]smiling smiley[/:]

Ik voel me gelukkig over het algemeen kiplekker en ik ben ook heel blij dat ik mama ga worden! Maar qua hyperventilatie is het wel wat minder. Ik hoopte dat het door de hormonen misschien minder zou worden, maar helaas...Nu ik (even) niet kan HyperVennen, merk ik toch dat ik makkelijker in de hyperventilatie terugzak. Aan het eind van de drukke week krijg ik steevast duizels. Voor mij werkte HyperVen echt het beste, dus ik hoop dat het over een tijdje toch wel weer lukt, al is het maar 1x per dag dan.

Ik had natuurlijk wel een groot vermoeden dat de zwangerschap de misselijkheid met HyperVen veroorzaken/'>oorzaakte, maar het had natuurlijk ook best een andere oorzaken/'>oorzaak kunnen hebben. Normaal ben ik helemaal niet misselijk. De keren dat het gebeurde waren tijdens het oefenen. Een duidelijke overbelasting lijkt me. Maar we proberen het over een weekje of twee weer. Dan ben ik door de drie maanden-grens heen en is mijn lichaam misschien beter in staat om weer te oefenen?

Graag hoor ik natuurlijk verhalen van hyperende mama's hier, maar natuurlijk blijf ik ook graag op de hoogte van alle anderen!

Groetjes Rainbow
Re: De misselijkheid verklaard!
18 January 2008 11:54
He Rainbow,

Van harte gefeliciteerd !!!!!!! Wat 'grappig' zeg dat dit de reden van je misselijkheid was. Tja aan het begin van je zwangerschap ben je gewoon ontzettend moe en dan is HyperVen misschien net iets teveel voor je. Maar na 3 maanden gaat dat inderdaad wel over hoor! En dan kan je HyperVen misschien weer rustig oppakken. Probeer niet teveel met je hyperventilatie bezig te zijn (ik weet het makkelijk gezegd) en geniet van de kleine op komst.

Houd je ons op de hoogte?

Groetjes,
Carola

(ook mama van 2 meisjes)
he Rainbow,

Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!!!!
Hopelijk kan je het HyperVennen gauw weer oppakken.
Een hele goede zwangerschap toegewenst.

Groetjes van een moeder van een handvol kinderen. Sandra.
Hoi Carola en Sandra!

Bedankt voor jullie leuke berichtjes! Soms hoor je at bepaalde klachten tijdens een zwangerschap overgaan. Ik hoopte dat het mij met mijn chronische hyperventilatie ook zo zou vergaan, maar helaas. Vandaag zat mijn hele hoofd vol watten, ik voelde (en voel!) me vreselijk! Van zwangerschapsklachten heb ik nauwelijks last, hooguit wat vermoeider, maar de duizelighei blijft. Soms denk ik dat ik me door de zwangerschap raar voel, maar het zijn gewoon duidelijk mijn oude vertrouwde hyperventilatie-klachten! Ik wilde vorige week met mijn vriend uit eten, maar moest dat afzeggen omdat ik me duizelig voelde. Vanavond wilden we naar de film, maar ook dat zie ik niet zitten....Ik heb vanmiddag gewoon lekker zittn lezen bij de kachel, ook heerlijk! Maar dat wattenhoofd he? En het ging zo goed! Ik oefende ntjes 2x per dag en merkte duidelijk vooruitgang. Ik had soms een week geen klachten, wat een goed teken was. Maar nu ik niet kan oefenen, merk ik dat ik er nog niet was en dat de klachten sneller terugkomen...Dat moet ik voor nu maar accepteren! Toch denk ik dat ik dit weekend nog maar eens een poging onderneem en eens ga proberen hoe het HyperVennen gaat. Hopelijk hoef ik niet te kokhalzen! [:]:|[/:] En anders hou ik er meteen weer mee op en moet ik maar hopen dat ik op redelijke termijn weer rustigkan oefenen als vanouds!

Groetjes Rainbow
Rainbow, wat leuk!!!!!!!!!![:]grinning smiley[/:]GEFELICITEERD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Waarom probeer je niet een paar keer per dag een paar korte trials te doen??
dus bijv 3x per dag 3 trials?
even om uit te proberen, en desnoods iets minder lang je adem in houden, niet forceren??

Meis, geniet ervan!! hoe moeilijk soms ook!! Vertel duidelijk aan je verloskundige wat je klachten zijn, dan kunnen ze er rekening mee houden, en misschin is zwangerschapsyoga wat voor jou????

Nogmaals gefeliciteerd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Komt helemaal goed hoor!!!!!!!!!
Re: De misselijkheid verklaard!
19 January 2008 16:14
Hoi Rainbow,

Een hele dikke proficiat gewenst! Ik ben heel blij voor jou! Ik weet dat je (net als ik trouwens) wat schrik hebt/had om zwanger te zijn, maar ik weet zeker dat het allemaal goed komt, hoor. Ik vind het heel dapper van je, want ik durf het voorlopig nog niet. Maar ja, trouwen durfde ik ook niet en ik doe het nu toch dus een kindje zal er ook nog wel komen. Zorg goed voor jezelf, rust goed uit en maak je niet te veel zorgen over de chronische hyperventilatie. Probeer zo veel mogelijk te genieten! En hou ons op de hoogte... ik ben namelijk benieuwd hoe het allemaal verdergaat[:]smiling smiley[/:].

Groetjes,
Griet
Hoi Rainbow

Van harte gefeliciteerd!! Dat was wel het laatste wat ik verwachtte toen ik de topic las
[:]smiling smiley)[/:]
Ik heb toen geloof ik nog geantwoord dat als je nou zwanger bent, dan heb je er tenminste nog iets voor, niet wetende dat jij al wist dat je zwanger las. Leuk hoor!
Wat zeg ik, hartstikke leuk!
Dat je nu weer meer klachten heb is minder leuk natuurlijk.
Wel raar toch dat de buffer alweer zo snel is opgebruikt, dat snap ik dan ff niet, want je bent toch alweer een heel tijdje bezig met HyperVennen.

Wat suzanne schrijft vind ik ook wel een goed idee. 3 keer kort
maak je van tevoren niet te druk dat het niet goed gaat.
Misschien ondertussen gewoon denken aan het kleine Rainbowtje wat in je groeit.
Hou ons op de hoogte en ik duim dat je zoveel mogelijk kan genieten zonder al te veel klachten.

groetjes Vlinder
Bedankt, bedankt, bedankt voor jullie leuke felicitaties! Heel leuk om ze allemaal te lezen! Tja, ik mag me (zoals ik lees) gelukkig prijzen dat ik me nauwelijks misselijk voel, aangezien veel vrouwen daar last van schijnen te hebben. Ik heb het alleen maar met HyperVennen. Ik wilde vandaag weer voorzichtig beginnen, maar ik voelde me al [:]confused smiley?[/:] door de hyperventilatie en ik durfde opeens niet meer. Bang dat het weer fout zou gaan. Ik sloot de computer af en ben maar boodschappen gaan doen. Dat ging best goed, maar 's avonds werd ik weer duizelig.

Inderdaad Vlinder, ik snap ook niet dat je zo snel weer kunt terugzakken. Ik denk dat zo'n zwangerschap toch meer energie vraagt dan je denkt en je lichaam dat ook als een soort stress kan zien. Ik weet het ook niet? Jammer is het wel, want ik ging goed! Als ik zie wat ik allemaal bereikt heb met HyperVen...ik ga gewoon weer op vakantie, ik ga naar de film, ik ben niet meer bang voor de klachten (nou ja, een stuk minder)...Dat had ik nooit gedacht allemaal weer te kunnen. Ik wist natuurlijk al dat ik zwanger was, maar stilletjes hoopte ik dat het geen invloed op het oefenen zou hebben en dat ik gewoon door kon blijven gaan. Niet dus!

Het klopt Griet dat ik het eng vond en vind om zwanger te zijn, omdat je lichaam anders reageert. Ze zeggen vaak dat je moeilijker kan ademen straks, als je buik in de weg zit...Daar denken we nog maar even niet aan...Ik ben half in de 30 en ja, wie weet hoe lang het duurt eer ik echt van de hyperventilatie af ben? Daar wilde ik toch niet op wachten...Ik probeer er maar niet te veel aan te denken, al is het moeilijker als je zo duizelig word steeds...Wij hebben eigenlijk toch gewoon groot gelijk, dat we moeder worden en gaan trouwen, ondanks onze hyperventilatie? We moeten ons niet laten kisten! Oh zo! [:]:O[/:]

Ik weet niet of 3x3 trials, zoals Suzanne zegt, wel goed gaat. Ik werd al [:]confused smiley?[/:] bij de eerste trail...Bleuh! Maar fijn dat jullie meedenken hoor! Ik ga het over een tijdje toch weer proberen, misschien zijn de ergste hormonen dan uit mijn lijf en lukt het weer?

Hou mij ook op de hoogte van jullie vorderingen. Zwanger of niet, moeder van 2 meisjes of van een handvol kinderen, klaar om te trouwen...we willen allemaal maar een ding: WEG MET DE chronische hyperventilatie!

Tot schrijfs!
hoi rainbow

Nou, wat dat ademen betreft, als je verder bent met je zwangerschap. ik heb daar nooit last van gehad, ik ben asmatisch, maar had geen problemen met de ademhaling toen.

Buiten het feit dat gezond eten altijd goed is[:]grinning smiley[/:] denk ikdat jij nu gewoon erg moet gaan opletten met je eten, veel groenten en fruit, en zo weinig mogelijk vettigheid en snoep. Weg metde fabe ldat je voor twee moet eten. Ik merk namelijkdat het eten grote invloed heeft op hoe ik me voel.

Ik moest stiekem we llachen om jou!!

je was duizelig en kreeg angst voor HyperVennen, maar ging wel boodschappen doen!![:]smiling smiley)[/:] Kijk, daar heb ik nu bewondering voor!!![:](Y)[/:]

ik weet het, het is zo'n naar gevoel dat missleijk zijn door HyperVennen, ik hoop zo dat je het toch weer kunt gana oppakken!! misschien weet Rob of zo iest voor je??? hoe je dit kunt oplossen????
o ja rainbow, ik wilde nog even wat kwijt over het HyperVennen: als ik bezig ben, vooral bij de eerste 2 trials, heb ik ook nogal last van duizeligheid soms. Om dat te voorkomen probeer ik mijn ademhaling meer vast te houden op de borst, ik merk dat ik teveel spanning op mijn hoofd zet.
Wat bij mij ook helpt, iseen muziekje op de pc opzetten, en dan mijn ogen dicht tijdens de trials. Meestal is bij de 3e trial de duizeligheid weg. Ik maak me zelf dan maar wijs de eerste twee trials, dat "de zuurstofbelletjes mijn duizeligheid gaan weghappen, a la pacman!"[:]grinning smiley[/:]
Gefeliciteerd met je zwangerschap!!!
Re: De misselijkheid verklaard!
20 January 2008 16:36
hartelijk gefeliciteerd met je zwangerschap rainbow,
ik wens je veel geluk en plezier toe met je kleintje.

Janne

Re: De misselijkheid verklaard!
21 January 2008 18:23
Hai Rainbow,

Gefeliciteerd meissie.
Ik ben hartstikke blij voor je. [:](Y)[/:]

Knuf van Ellen
En weer allemaal bedankt voor de felicitaties! Leuk hoor!

Ik moest voor het eerst naar de verloskundige. Ik vertelde over mijn HyperVenatilatie en helaas zei ze dat veel vrouwen daar in een later stadium last van krijgen, doordat ze minder goed door kunnen ademen...Mijn collega had dat ook...Maar ze zei ook dat ik mijn oefeningen best mocht oppakken als ik er wat minder misselijk van werd. Dus dat gaan we gewoon proberen. En maar hopen dat ik niet extra veel last last krijg. Duimen maar!

Groetjes Rainbow
Hoi Rainbow,

Wat leuk voor je, gefeliciteerd met je zwangerschap !!

Ik hoop dat het allemaal mee zal vallen met je klachten en dat je je vooral lekker kan voorbereiden en verheugen op je kleine regenboogje...

groetjes Marjolein
Hoi Rainbow,

Allereerst natuurlijk gefeliciteerd!

Ik ben op dit moment zwanger van de tweede en ben over drie weken uitgerekend. Tijdens mijn eerste zwangerschap had ik ook al chronische hyperventilatie en ben daar (ondanks angsten vooraf, net als jij) eigenlijk wonderbaarlijk goed doorgekomen.

Ik wil je als tip meegeven om op zwangerschapsyoga te gaan in plaats van zwangerschapsgymnastiek. Dat heb ik ook gedaan en is me erg goed bevallen, met name omdat je lekker ontspannen bezig bent en op een rustige manier leert ademhalen (met een lange zucht uitademen). Ikzelf vond deze manier van ademhalen prettiger dan het 'drukke' puffen (hoewel je met de laatste weeen niet veel anders kan dan puffen en proesten hoor! ha, ha!).

Bij de bevalling heb ik helemaal geen extra last gehad omdat ik hyperventilatie-patient ben; je bent zo bezig met de bevalling dat je daar helemaal niet aan denkt en dat is vaak het probleem bij ons he! Denken! Zorg wel dat je na de bevalling lekker de tijd neemt om een ritme in je nieuwe leven vinden en overvraag jezelf niet!

Heel veel succes en geniet van je zwangerschap! Het is een unieke ervaring, ook met hyperventilatie!

Groeten, Martine
Hoi Martine,

Nu ik je berichtje lees, 'herken' ik jouw verhaal weer. Jij bent de mama van dat hele rustige kind (door de VSM-pilletjes)! [:]grinning smiley[/:] Toch? Fijn om te lezen hoe jij het allemaal hebt ervaren! Bij yoga denk ik altijd: 'Vaag!', maar ik denk dat ik ook niet blij word van dat snelle puffen. Zeker als hyperventilatie-mama niet! Ik moet me binnenkort eens oriënteren op allerlei cursussen en ik ga zeker over die yoga nadenken hoor. Voor jou breken er nu spannende tijden aan zeg, over drie weken al! Als ik het zo lees, ben je ontspannen genoeg. Dat moet helemaal goedkomen! Hou je ons op de hoogte hoe het gegaan is en natuurlijk wat je hebt gekregen? Vind ik leuk!Een voorspoedige bevalling gewenst!

Oh ja, nog een vraag: ben jij tot het laatst doorgegaan met oefenen? Rob zei me dat het beter is om dat niet te doen, maar als het geen klachten oplevert? Ik ben daar benieuwd naar en natuurlijk hoe het toen ging, of je je toen beter/slechter voelde!

Groetjes Rainbow
Hoi Rainbow,

Ik ben inderdaad die moeder van dat rustige kind! Na bijna drie jaar nog steeds, dus deze kan alleen maar tegenvallen! Grappig dat je dat nog weet.

Ik ben HyperVen pas tegengekomen na mijn eerste bevalling, dus ik kan niet goed oordelen of het slim is om tot het eind door te gaan. Ik heb destijds wel ademhalings/ontspanningsoefeningen van de fysio tot het eind gedaan, maar dan zet je de boel/je longen niet zo onder druk (als je begrijpt wat ik bedoel...), dus dat is denk ik niet met HyperVen te vergelijken. Momenteel HyperVen ik niet meer, dus ik kan je ook niet goed zeggen hoe mijn ervaringen nu zijn, maar als ik afga op hoe hoog 'het' nu zit en ik bedenk de HyperVenoefeningen erbij, dan denk ik niet dat het nog prettig voelt... Je moet denk ik vooral kijken naar hoe je je voelt als je HyperVent.

De yoga was bij mij trouwens helemaal niet vaag (hou ik ook niet zo van). In eerste instantie ben ik naar yoga gegaan, omdat ik vooral niet naar de zwangerschapsgym wilde. Voor mijn gevoel werd daar vooral stil gestaan bij welke kwaaltjes iedereen voelt en wat er allemaal kan gebeuren. Daar had ik niet zoveel behoefte aan. Ik wilde vooral lekker ontspannen en met vertrouwen (lees: goede ademhaling) de bevalling ingaan. Het is daarom ook goed dat je allerlei cursussen nagaat, want iedereen is anders en wat bij de een goed voelt, kan bij de ander misschien erg tegenvallen!

Heel veel succes in ieder geval en ik zal laten weten hoe het is gegaan.

Groeten, Martine
Re: De misselijkheid verklaard!
19 February 2008 21:15
Rainbow, hoe gaat het nu?? Kun je het HyperVennen goed volhouden?? Niet teveel misselijk hoop ik??[:]confused smiley?[/:]
Re: De misselijkheid verklaard!
20 February 2008 09:07
Hoi Suzanne,

Het gaat met HyperVennen prima! Ik heb totaal geen last van misselijkheid en dus kan ik ristig blijven oefenen. Inmiddels zit ik alweer 3 dagen op 2x10 trials, dus ik ben weer 'back on track' om het zo te zeggen! Dat is fijn, want ik was duidelijk teruggezakt. Mijn scores zijn weer de scores als waar ik destijds mee was begonnen. Ik moest eigenlijk weer opnieuw beginnen en mijn lichaam is natuurlijk anders en vermoeider. Dus ik let absoluut niet meer op de scores. Ik ben al blij dat ik weer normaal kan oefenen en ook met lagere scores zal het weer beter moeten gaan! Maandag ging het minder, maar van het weekend had ik bijvoorbeeld twee goede dagen! En nu weer volhouden en the way [:](Y)[/:]!

Groetjes Rainbow

Meer weten over het HyperVen programma?