[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

De kracht van het nu

Gepost door Jeroen3 
De kracht van het nu
31 January 2008 09:05
Hallo allemaal

Na dit boek gelezen te hebben ben ik de zelfde dag voor 95% van mijn hyperventilatie af.
Ik weet niet of dit voor iedereen zo is maar zeker het proberen waard.
Ik ben nu 5 dagen verder en nog steeds geen problemen.
Het boekje kun je bestellen op bol.com en kost 13,50
Schrijver Echart Tolle, titel De kracht van het nu in de praktijk.

Ik ga niet helemaal uitleggen wat het idee erachter is maar als je het leest weet ik zeker dat heel veel mensen er baat bij hebben.

Voor vragen.......

Groetjes Jeroen



Bericht bewerkt (31-01-2008 14:04)
Re: De kracht van het nu
31 January 2008 12:49
Ha Jeroen, sorry, dat moet je een beetje uitleggen.
Eerst ben je zo beroerd, dat je niet eens kunt werken of kunt autorijden.

Wat is er dan verandert bij jouw, dat je klachten nu ineens weg zijn?

Ik heb al 13 jaar klachten, een heel verkeerd ingesteld ademcentrum, zou dat na het lezen van het boek zo maar kunnen veranderen?

Fijn dat het voor jouw helpt trouwens.

Ik ben benieuwd naar je uitleg.

Groetjes Sandra.
Re: De kracht van het nu
31 January 2008 14:15
Hallo Sandra

Ik snap je onbegrip, maar ik had helemaal niet een verkeerd ingesteld ademcentrum.
Ik denk dat heel veel mensen dat niet hebben onder jullie.
Heb alleen niet op 1 paard gewed en onder tussen verder gekeken.
Als je dit boek gelezen hebt weet je of het voor jou ook van toepassing is, het is moeilijk uit te leggen in een paar woorden.
Maar het komt hier op neer dat je met je onderbewuste eigenlijk bepaald hoe je je voelt je laat je eigenlijk leven door je verstand, en niet meer door je eigen ik.
Probeer maar eens een dag niet te denken als het niet nodig is, is niet makkelijk dat weet ik
Maar dan zul je merken dat het verdwijnt, ik dacht eerst ook zoveel denk ik niet en ik ben niet negatief. Tot dat je er op gaat letten wat dat stemmetje in je hoofd denkt.

Maar het beste is om dat boekje te lezen, je moet het echt begrijpen om erachter te staan.
Het leest niet echt makkelijk maar als je het goed tot je laat door dringen dan zal je het begrijpen. Echt waar geef het een kans de kosten zijn het niet!

Ben benieuwd naar je bevindingen.

Groetjes Jeroen
Re: De kracht van het nu
31 January 2008 16:18
Hoi Jeroen,

Laat ik vooraf zeggen dat ik heel blij ben dat het boek je geholpen heeft! Dat is waar het uiteindelijk om draait, dat je je beter voelt! [:](Y)[/:]

Toch vind ik het iets of wat kort door de bocht om ervan uit te gaan dat een boek je binnen afzienbare tijd van je klachten af zou kunnen helpen. De meesten van ons hebben al jaren klachten en hebben al alles geprobeerd om er van af te komen. Misschien kan dat met dit boek, maar ik heb mijn twijfels. Ik heb uiteraard ook allerlei boeken gelezen over positieve gedachten, het ombuigen van klachten etc. maar mij hielp het niets. Ik geloof zelf wel degelijk in een verkeerd ingesteld ademcentrum, wat ook verklaart dat de klachten stand blijven houden als je daar niets aan doet. Alleen denken/geloven dat je je beter voelt...mij hielp dat niet. Ik denk dat alle mensen die hier zitten daar ook uit gaan van een puur lichamelijke oorzaken/'>oorzaak, anders zouden ze niet geloven in HyperVen en zouden ze niet de kracht hebben om daar 2x per dag mee te oefenen. Ik merk hier dat veel mensen baat hebben bij de therapie, mezelf meegerekend. Ik vertrouw erop.

Ik wil NIET zeggen dat ik je mening niet respecteer, ik hoop dat je zo goed blijft voelen. Maar het zou ook jammer zijn als iedereen hier bij wijze van maandenlang zijn tijd zit te verdoen met oefeningen, terwijl je door het lezen van een boek in één klap van jarenlange klachten verlost bent. Zelf geloof ik daar niet in. Het zou fijn zijn als het zo zou werken. Iedereen moet maar voor zichzelf bepalen waar hij zijn heil in zoekt. Ik blijf echter HyperVennen! Maar dit forum is natuurlijk ook bedoeld om elkaar te helpen met de klachten en misschien werkt het boek van anderen wel top!

Groetjes rainbow
Re: De kracht van het nu
31 January 2008 16:24
Hoi Jeroen,

Ik vind het heel fijn voor je dat je geholpen bent door het lezen van het boek. Maar denk je niet dat je eerder ietwat depressief was dan dat je last had van chronische hyperventilatie?

Als je dit laatste nl lang genoeg doet, dan is je ademcentrum zo lang ontregeld, dat er echt harde en langdurige training nodig is om eea te verbeteren.

Maar zoals ik al zei, fantastisch dat jij geholpen bent door het boek.

Marjolein
Re: De kracht van het nu
31 January 2008 17:11
Hai Jeroen,

Ik ben ook blij dat dit boek voor jou datgene is wat je helpt.

Ik heb ook het boek De kracht van het Nu van Eckhart Tolle en het is inderdaad een oersterk boek. Ik heb ook van hem zijn retraite in Schotland op DVD (van 6 uur lang - Gniffel) en ik kan me helemaal achter zijn ideeën scharen.

Maar.........helaas.........als je ademcentrum verkeert is ingesteld door jarenlang verkeerd ademen heeft dit boek GEEN enkel nut.

Dit boek heeft WEL nut als je wil leren om op een andere manier met stress om te gaan, zodat als je je ademcentrum gereset hebt d.m.v. bijv. HyperVen je ervoor kan zorgen dat je niet meer dezelfde fout maakt. Dat je dat bereikt door alleen het boek maar te lezen is natuurlijk fantastisch, maar voor de meeste doorsnee mensen, zoals ik l [:]winking smiley[/:], heeft het wel iets meer voeten in de aarde.

Het hangt er ook vanaf hoe geconditioneerd je geest is en hoe vastgeroest je manier van denken is voordat je deze stof uit het boek je eigen kan maken.

Nogmaals Jeroen, fantastisch dat het werkt en ga zo door, maar wat voor de één fantastisch werkt is voor de ander niet weggelegd.

Liefs Ellen
Re: De kracht van het nu
31 January 2008 18:06
Hallo Allemaal

bedankt voor jullie reaktie,

Laat ik voorop stellen dat ik niemand van het HyperVennen af wil helpen.
Maar je kan het toch ook combineren, en kijken of het voor jezelf werkt.
Werkt het niet dan ben je 13,50 armer, jammer dan
Maar wat mij wel zorgen wekt is dat iedereen op het forum maar blind vaart op het HyperVennen. En dat ik vervolgens bij de succes verhalen geen enkele chronische hyperventilatie patient tegen kom die helemaal geen klachten meer heeft.
Ja ik hoor dat het beter gaat maar echt geen klachten meer, nee!
Het feit dat het iets beter gaat kan ook komen omdat je iets positiever in het leven staat op dat moment. En misschien wel door je hogere sessie tijden dat je er in gaat geloven.
Maar echt weg wie o wie.
Ik zou graag iemand horen naast de verstrekers van het programma die al een jaar geen last meer heeft gehad???????????

Om nog even op marjolein te reageren, nee ik ben niet depresief.
Ik ben 4 jaar geleden gestrest geweest en sindsdien heb ik het. Dus het lijkt me dan ook al redelijk lang.

Verder heb ik deze tip van iemand gehad die ook geHyperVent heeft en op het forum een stukje schreef over balance breathing (Kijk op site voor adressen)
hij schreef ook dat hij zich met een week al beter voelde.
Zodoende dat ik het ook geprobeerd heb, voor de gene die dat ook doen veel succes.
Voor de gene die het niet doen net zoveel succes.

Groetjes Jeroen
Re: De kracht van het nu
01 February 2008 10:20
Hai Jeroen,

Er zijn zat mensen die al jaren geen last meer hebben.
Je kunt ze vinden op de site.
Ik ben er trouwens één van.

Het maakt ook niet uit wie er gelijk heeft. Als datgene wat je doet maar helpt.
Bij jou was dat de kracht van het nu. Bij mij was dat, na vele andere dingen te hebben geprobeerd, HyperVen.

Misschien was het bij jou geen chronische hyperventilatie, maar gewone hyperventilatie, waardoor je dat elimineerde door een andere gedachtengang te projecteren. (Dit is overigens mijn gedachtengang over wat jij schrijft en dat hoeft natuurlijk helemaal niet de waarheid te zijn.)

Helaas is chronische hyperventilatie wel in het lichaam vernageld en moet je dus op lichamelijk gebied daar wat aan doen.

Enne............blind varen op HyperVen..........heb ik nooit gedaan[:]winking smiley[/:], de resultaten bij mij spraken voor zich en dat was na jaren belazerd te zijn een hele opluchting.

Liefs Ellen
Re: De kracht van het nu
01 February 2008 10:41
Hallo Ellen

Deze reaktie was niet alleen naar jouw gericht vandaar de inhoud.

Ik vind het alleen een beetje vervelend worden als je maar iets zegt wat HyperVen misschien in twijfel trekt dan krijg je iedereen over je heen.
Waarschijnlijk klemt iedereen zich angstvallig vast aan het enige vast waar ze herkenning in zien. Probeer dat niet van ze af te nemen, want dan ......
jij bent de enige die normaal reageert en ik ben blij dat het bij jouw goed heeft gewerkt.

Maar ik stop er mee om andere oplossingen aan te dragen want dat word niet gewaardeerd!

Groetjes Jeroen
Re: De kracht van het nu
01 February 2008 12:16
Hallo Jeroen,

Ik hoop dat je ook begrip op kunt brengen dat dit een forum is waar juist mensen van gebruik maken die aan het oefenen zijn met HyperVen. Ik ben het niet met je eens dat je geen vragen of kritiek zou mogen hebben, maar je communiceert zelf ook met vrij (botte)uitspraken en dat roept altijd een tegenreactie op:

Ik snap je onbegrip, maar ik had helemaal niet een verkeerd ingesteld ademcentrum.
Ik denk dat heel veel mensen dat niet hebben onder jullie.

Maar wat mij wel zorgen wekt is dat iedereen op het forum maar blind vaart op het HyperVennen. En dat ik vervolgens bij de succes verhalen geen enkele chronische hyperventilatie patient tegen kom die helemaal geen klachten meer heeft.

Niet iedereen reageert op dit forum die HyperVen doet of heeft gedaan. Dat moeten we ook respecteren. Wat ik wel heel belangrijk vind is dat juist hier mensen na jaren zoeken (en vaak gedacht hebben dat het alleen maar psychisch is of een verkeerde manier van denken), informatie krijgen dat er wel een duidelijke fysieke oorzaken/'>oorzaak is aan te wijzen!

Zelf ben ik ook na meer dan 10 jaar last te hebben gehad van chronische hyperventilatie en straatvrees helemaal hersteld dankzij HyperVen!


groet,
Hester

HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: De kracht van het nu
01 February 2008 12:26
Hoi Jeroen

Bedankt voor je tip over dit boek, ben er in elk geval wel nieuwsgierig naar geworden.
Ik klem me niet angstvallig vast aan HyperVen, want ik HyperVen niet.
Wel gedaan, maar moeten stoppen en heb al eerder geschreven waarom niet.
Ik ben altijd blij mee tips, want wie weet is er iets bij wat helpt.
Heb ook al een paar boeken gelezen waar je allerlei dingen in herkent en met de tips
aan de gang kan.
Kan natuurlijk nooit geen kwaad om naast het HyperVennen boeken of andere documentatie
te lezen. Maar er zijn zoveel mensen die al van alles hebben geprobeerd en dan op het
HyperVennen uitkomen. Ik lees toch wel vaak dat ze stapje bij beetje vooruit gaan.

Ik denk, weet wel zeker, dat je veel kan bereiken door anders te gaan denken,
anders met stress om kan gaan etc etc.
Lichaam en geest is toch één.
Ik weet te weinig over het ademcentrum en er is ook bijna geen onderzoek gedaan
daarna, maar als het mensen helpt moet het toch wel waar zijn.
Maar ik denk ook weleens, zoals bij Rainbow, waarom komt het zo snel terug,
als je even niet kan HyperVennen. M.a.w. zijn die buffers dan zo snel weer op.
Ik vind het altijd wel goed dat men kritisch blijft t.o.v. een therapie.
Ben het niet met je eens dat Ellen alleen normaal reageert, maar waarschijnlijk was je
een beetje kribbig toen je dat schreef. [:]winking smiley[/:]

Je moet het ook zo zien dat veel mensen na veel therapieen te hebben geprobeerd
uiteindelijk zijn gaan HyperVennen en ze dat zien als hun laatste kans om van de chronische hyperventilatie
af te komen en misschien is het dat ook wel.
ik vind het nog steeds stom dat er geen onderzoek naar wordt gedaan, naar het HyperVennen bedoel ik. Maar ja, dat is tegenwoordig gebruikelijk, iedereen doet zijn eigen ding en de "patienten" lopen alle therapieen af en het kost handen met geld en tijd.

Fijn dat het met jou nu goed gaat en gewoon tips blijven schrijven, want al is
er maar 1 iemand die er ook wat aan heeft, dan is het al het schrijven waard.

groetjes Vlinder
Re: De kracht van het nu
01 February 2008 13:00
Ha Jeroen, voel je niet aangevallen hoor. Iedereen zegt hier wat hij denkt. Jij bent soms kritisch naar de HyperVen, wij soms naar jouw. Dat geeft niets. Iedereen mag zijn gedachten uiten. En zijn vragen.

Maar Vlinder slaat wel de spijker op zijn kop. Ik neem mezelf maar als voorbeeld. AL 13 jaar door het leven geworsteld. Met heel veel pijn en moeite. Een aantal lichamelijke zaken zijn opgelost en de rest van de klachten bleven en niemand, geen enkele arts of therapie kon er iets mee.

Dus toen ik stuitte op chronische hyperventilatie (waarvan ik nooit! gedacht had dat ik het in de hoek van Ademhalen zou moeten zoeken ) was ik zo blij!!!!! Dat kun je begrijpen, klachten waarvan geen enkele arts wist waar het vandaan kwam, dat wordt hier verklaard.

Heel erg jammer trouwens dat artsen dat niet weten. chronische hyperventilatie komt toch veel voor.

Dus ik verwacht zoveel van deze therapie......Deels misschien naief, maar anderzijds is dit een vorm van overleven. Ik probeer positief te blijven en hou me hier aan vast. Om overeind te blijven.

Mocht het niet werken, dat ga ik weer verder zoeken, maar nu richt ik me hierop.

Ik ga trouwens wel het boek lezen, want positief denken is heel belangrijk. En overal kunnen we wat van leren.

Groetjes Sandra.

ps. Gaat het nog steeds goed me je? Heerlijk trouwens dat je er zo snel achter bent, wat voor jouw goed is geweest. De meesten hier zoeken al jaren!!!!!
Re: De kracht van het nu
01 February 2008 19:31
He Jeroen,

Ik begrijp dat al je bedoelingen goed zijn. Je wil graag methodes om van hyperventilatie af te komen met ons delen. Dat is op zich natuurlijk hartstikke aardig, maar je kraakt hierbij ook HyperVen af zonder het zelf geprobeerd te hebben. Het feit dat je ademcentrum van slag is na langdurige hyperventilatie is niet iets wat alleen de methode van HyperVen zegt. Dit lees je ook in vele andere boekjes over chronische hyperventilatie. Alleen is de methode om hiervan te genezen anders dan een 'standaard' ademhalingstherapie. Op zich is het boekje wat je aanprijst natuurlijk nooit verkeerd om ook te lezen, omdat positief natuurlijk ook bijdraagt aan de genezing! We klampen ons niet vast aan HyperVen omdat we dat als ons enige redding zien, maar omdat we merken dat het helpt! Vandaag heb ik voor het eerst sinds tijden een hele middag alleen geshopt. Dat is voor mij weer een overwinning!
Ik hoop dat het nog steeds goed met je gaat en je toch nog eens van je laat horen
[:]smiling smiley[/:]

Groetjes,
Carola

Meer weten over het HyperVen programma?