[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

inspanningsgevoeligheid

Gepost door Kees 
inspanningsgevoeligheid
04 February 2008 20:14
Hoy allemaal

Ik ben nieuw hier, en heb de vraag van het gevoelig zijn voor inspanning.

het is niet elke dag zo maar wel veel van de dagen dat ik heb gevoel heb dat k niks kan, zeer snel een hoge hartslag en borst klachten, daarbij het gevoel van blokkade op de borst alsof alles verkramp is.

Ben pas begonnen met de ademhalingsoefeningen, ik merk wel dat het me beter valt na de oefeningen maar tijdens kan ik ook zwaar gevoel in borst krijgen, ik heb wel al meerdere malen alles laten nakijken en niks gevonden.

Ook in de liefde merk in het heel erg, ben man, soms daarna misselijk, tintelingen als ik flink aktief ben en orgasme krijgen is heel erg moeilijk en dus veel inspanning, misschien teveel, Sorry hoor voor deze vraag maar is wel belangrijk en zeker omdat ik dit hier nog niet heb gezien het helpt in de vraagstelling over hyperventilatie.

Verder bij fietsen zeer snel verzuurde kuiten en ook merk ik dat de onderbloeddruk verhoogt is maar weer lager na de oefeningen, en de rest is bekend, hartkloppingen en zo meer.

zou graag willen weten of iemand zich hier in herkent.
Re: inspanningsgevoeligheid
04 February 2008 22:11
Ha Kees,

En of ik jouw herken!!!!
Helemaal!!!

Mijn hart slaat al op hol, als ik opsta en naar de keuken loop. Niet altijd natuurlijk, maar vaak wel. Mijn hele lichaam is vaak helemaal verkrampt, de ene keer een zere borstspier, de andere keer pijn op de maag, ga zo maar door.

Ook in de liefde...goed dat je dat eens aankaart. Ten eerste is zin maken al lastiger. Als je lichaam één brok spanning is, gaat dat allemaal wat lastiger. Je bent vaak zo bezig met je eigen lichaam.

En de daad zelf....ook daar heb ik veel last mee gehad. Zomaar ineens werd ik dan misselijk of naar, maar ik wist nooit waardoor dat kwam. Soms stond het huilen nader dan het lachen, want als je partner al een beetje geduld met je moet hebben, kun je niet halverwege zeggen, we stoppen er weer mee. Maar het was niet lollig af en toe.

Nu ben ik er achter, dat mijn ademhaling dan helemaal verkeerd was. Ik ben nu een week of 7 aan het HyperVennen en voel al dat ik betere dagen heb. Het gaat heel erg langzaam, heb veel stressontladingen gehad. Nu gaat het weer even niet zo lekker, maar de afgelopen weken zat er echt verbetering in.

Ook fietsen gaat mij heel slecht af. Als ik de poort uit ben, dan doen mijn kuiten al zeer. Ook gaat mijn hart gelijk bonken. Ik heb nog niet geprobeerd om te fietsen nu ik aan het HyperVennen ben, pak nog steeds de auto.

Ik hoop dat het een geruststelling is, dat je niet de enige bent, je krijgt vast meer reakties.

Groetjes Sandra.
Re: inspanningsgevoeligheid
05 February 2008 21:20
Hoy Sandra


Leuk dat ik hier herkenning in heb, ik weet wel dat ik nu na jaren van ellende soms wel geruster ben. Ik ben nu 3 dagen bezig met HyperVen, nu nog even de test versie welke ik al had, en er veranderd wel veel, nu heb ik namelijk meer pijn op de borst, maar dat wisseld heel erg, bijvoorbeeld als ik wil wandelen dan denk ik het gaat niet lukken, zo kapot ben ik en dat is erger na de oefeningen die ik al heb gedaan, mijn gevoel zegt echter dat het oke is, en als ik een tijd heb gewandeld dan is het een stuk beter ook.

Nu ben ik pas bezig dus moet ik even afwachten, wat wel goed is dat ik nu in de nacht doorslaap dat heb ik jaren niet gekund, dus hier is wel een positief dingetje bezig.

Vreemd dat artsen het nog steeds niet erkennen en van die dure onderzoeken doen die ook angst teweeg brengen, zeker als de uitslag er nog niet is kan het erg stressig zijn.

Wat ook opvalt is de emoties, die zijn erg veel sterker met de oefeningen dan ervoor, ik merk dat heel erg, en soms zijn tranen natuurlijk rustgevend zeker als je bemerkt en voeld dat het de veranderingen zijn die goed voelen tijdens de oefeningen.

Ik ga er dus zeker mee door, en hop dat ik er vanaf kom, gezien mijn connecties met natuurgeneeskundigen zal ik dan ook niet stilzitten het openbaar te maken.

Ik doe al het een en andere met mijn site www.wereldvragen.nl welke er is om mensen te prikkelen om anders te gaan denken en meer vanuit hun binnenste.

jij ook sterkte.
Re: inspanningsgevoeligheid
06 February 2008 09:49
hoi sandra en kees,

Ik vind het ook heel herkenbaar wat jullie schrijven, pfff, lang leze dit forum he!
Ik ben nu vanaf oktober an het HyperVennen, het gaat echt al stukken beter met me, al ben i ker echt nog niet. Ik heb ook nog last van stressontladingen, maar ik merk dat het aan het minderen is nu.

Gisteren heb ik voor het eerst sinds september weer alleen een lang stuk gefietst! Ik was doodmoe erna, veel hoofdpijn, maar zoooooo blijdat ik het weer gedaan heb! Auto rijend is voor mij nog geen optie, ik heb zoveel paniekaanavllen gehad tijdens het rijden, dat is mijn laattse stap die ik wil nemen. Eerst de rest.

Ik ben nu ristig bezig om mijn conditie op te bouwen, door op de hometrainer te fietsen, en stukjes te wandelen. In spetember was dat nog uit den boze!!! Maar nu gaat dat gelukkig weer stukken beter.
Hou vol met HyperVennen, dan ben je al zo ver op weg naar je herstel!!
Re: inspanningsgevoeligheid
06 February 2008 10:34
Ha Kees, ja, raar he....die reakties op het HyperVennen. Ik kreeg nog meer spanning in mijn liachaam dan normaal. Ook ging ik heel erg dromen....deed ik al veel....maar allerlei zaken die ooit spanning opleverde, kwamen in mijn dromen voorbij.

Maar volgens Rob is dat het begin van de genezing.

Ik slaap ook beter nu...

Groetjes Sandra.
Re: inspanningsgevoeligheid
06 February 2008 10:42
Ha Suzanne, wat een overwinning.
Ik durf gelukkig wel in de auto, maar ik kan niet fietsen, zere spieren, hartkloppingen, doormoe, droge ogen, hoofdpijn, je kent het wel.

Maar ik wacht met spanning op de lente, dan ben ik misschien zover, dat mijn dochter en ik samen weer naar school kunnen fietsen.
Ook smorgens om half 9, want dat ik het lastigst. sMiddags zou m;isschien nog gaan, maar ze heeft continue rooster, dus als ik haar smiddags op de fiets wil halen, moeten we smorgens ook fietsen.
Ik kijk er echt naar uit.

We houden vol, groetjes Sandra.
Re: inspanningsgevoeligheid
06 February 2008 19:40
Hoy allemaal.

Ik moet wel zeggen dat de angstaanvallen wel al langer onder controle waren, ik durf auto te rijden en ook te wandelen naar winkelcentrum, morgen ga ik naar auto kijken in utrecht en dat is geen probleem, wel gehad maar zelf opgelost, ik ben echter meer bang voor hartproblemen, nu ik met de oefeningen bezig ben heb ik echter meer borstpijn en ook maagzuur, laatse komt denk door de oefeningen die ik liggend deed, dat was dus geen goed idee omdat je door de kracht je maagzuur omhoog duwd. de andere pijn zitten in de ribben, en ik ben er vrijwel van overtuigt dat dit tietze is omdat het erg pijnlijk is als ik op die ribben druk net naast heb borstbeen, en ook hier komt dat door de oefeningen en de kracht op de ribben als gevolg wat het erger maakt en benauwd gevoel geeft.

Positief is dat mijn hartslag lager is geworden, na wandelen zeer snel weer 67 was altijd 110 en blleef daar lange tijd na de wandeling (4km), toch alles voelt helemaal anders aan als toen voor de oefeningen, dus er gebeurd wel wat, mocht het aanhoudend te fel zijn overweeg ik tijdelijk een antidepressiva, ben niet zo voor deze medicijnen maar soms moet het wel en daarbij ook de oorzaken/'>oorzaak elimineren, dat is echte geneeskunde.


Toch ga ik gewoon door alleen vandaag doe ik maar een keer, morgen weer twee keer 10.
Re: inspanningsgevoeligheid
06 February 2008 21:18
Ha Kees,

Ik had de eerste twee weken ook pijn van het HyperVennen, daarna was het over.
Je forceert snel he...ik probeer ook mijn spieren niet te veel te spannen tijdens het HyperVennen.

Gelukkig heb ik ook geen angst meer voor autorijden en dergelijke(vroeger ook wel gehad). Had het over fietsen, dat durf ik dus wel (was een beetje ongelukkig uitgedrukt) alleen ben ik helemaal versleten daarna. Dus ik hoop dat dat , over pak em beet een week of 8 beter gaat. Ik ben nu 8 weken bezig, ik kijk echt uit naar de toekomst.

Groetjes Sandra.

Meer weten over het HyperVen programma?