[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

nu 2 weken

Gepost door Kees 
nu 2 weken
22 February 2008 00:23
Hoy Allemaal

Ik doe nu 2 weken de oefeningen, ik doe ze gewoon met de klok omdat ik bij de pc het niks vind, doe het liever relaxed op de bank terwijl ik tv kijk.

War ik merk is het volgende, het wordt erger maar anders, heb veel last links van mijn lichaam, rot gevoel op de borst en benauwder soms maar niet heel erg, hartkloppingen erger, maar minder lang, als ik de oefeningen doe dan wordt ik veel rustiger naarmate de oefefeningen vorderen, oefenen net voor gaan slapen geeft me goede slaap, dat is fijn na lange tijd slecht slapen, gisteren niet geoefend en veel slechter geslapen.

Drukgevoel op borst is constanter, en langer zelfs kontinu aanwezig en ben veel gevoeliger voor beweging, snelle hartslag bij geringste, dit is erger geworden bij de oefeningen.

Maar een ding valt me ook op, ik doe yoga en bleef maar stijf, kwam geen soepelheid in maar sinds ik oefen ben ik ineens wel veel soepeler, rara hoe kan dat.

Ik denk dat ik ontspannender wordt en dat mijn soms wat enge klachten komen door herstel en loslaten van de stress.

zou hier graag horen wat de mensen zoal voelden na het starten van de oefeningen, dan kunnen we daar op steunen.
Re: nu 2 weken
22 February 2008 12:49
Hallo Kees,

Bij mij werde mijn klachten erger ook, veel duizelig, veel hoofdpijn, veel huilen, de klachtende ik had, kwamen sterker naar voren. Maar het zakte al we lvrij snel af,wat ik me herinner, na een maand merkte ik al wel dat het beter ging. Nu heb ikdie ontladingen nog, maar nog maar sporadisch en minder heftig. Ik voel het maar als ee nsoort schoonmaakreis door mijn lichaam, we zijn begonnen bovenaan, waar veel stress zat, en zakken nu langzaam naar beneden. Onderweg kom ik bog wat "vuilnis"tegen wat er uit moet, en naarmat ik mijn einddoel, het puntje van mijn tene, nader, wordt de vuilnis minder en minder......en zodra het mijn lichaam verlaat, de schoonmaakreis, ben ik schoon en dus beter! ( ik zit nu denk ik ten hoogte van mijn knieen[:]smiling smiley)[/:])
Re: nu 2 weken
22 February 2008 13:16
Hai Kees, ik ben nu 2 maanden bezig en heb heel veel stressontladingen gehad. En nog steeds.
Ik heb ook momenten dat ik me rustiger voel, maar dromen doe ik erg veel, heel erg veel. Vorige week kwam ook de spanning zo erg terug, dat ik op aanraden van Hester en Rob even rust genomen heb. Na een week kon ik weer rustig tot 6 uur slapen, en ben dus weer een paar dagen bezig nu.

Maar we zijn ongeduldig, vrees ik. Als ik smorgens naar wakker word, denk ik soms, sjonge, het helpt niet. Maar dat slaat natuurlijk nergens op. Ik heb het al 12 jaar, dus ik zal misschien wel langer nodig hebben, dan als je een jaar hyperventilatie hebt.

Ik zou ook liever HyperVennen met een filmpje op de bank, maar ik heb wel eens een bericht van Rob voorbij zien komen, dat dat niet goed is, omdat je hersenen dan nog aan het werk zijn. Ik weet het niet precies, misschien wil ROb of Hester dat nog eens uitleggen of dat echt niet goed is. Ik betrap me er nl. ook nog steeds op, dat ik tussen de trials toch weer wat lees of opzoek op internet.

Hou je ons op de hoogte van je vorderingen, we zijn benieuwd.

Groetjes Sandra.
Re: nu 2 weken
24 February 2008 11:48
Hallo Sandra,

Wij raden mensen altijd af om in de pauze tussen de trials naar allerlei afleiding te zoeken, zoals bijvoorbeeld te gaan surfen. Als je tijdens het HyperVennen gaat surfen, ga je de verbranding in de hersenen stimuleren, waardoor je meer CO2 in het bloed brengt. Daardoor wordt het moeilijker om de grens te verleggen, je scores gaan dan ook naar beneden. Het is het beste om zo min mogelijk te doen in de pauze zodat de verbranding minimaal blijft tijdens de oefeningen.

Probeer om niet al te veel langer dan 1 minuut tussen de trials te doen. Ik denk dat anderhalve minuut wel zo'n beetje het maximum moet zijn.

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Met vriendelijke groet,

Rob Gravesteijn
HyperVen

Meer weten over het HyperVen programma?