[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

prikkelingen en tintelingen

Gepost door Swen 
prikkelingen en tintelingen
28 February 2008 16:33
Hallo allemaal

Eerst mijn verhaal

Een halfjaar geleden kreeg ik plas problemen. Deze moesten opgelost worden doctor kon niks vinden toen naar de uroloog. een hoop onderzoeken gehad. ( niet de leukste ). Ik begon al wat spanning te krijgen je hoort overal kanker dit .. problemen daar. Ik ben nog maar 24. ( al maakt de leeftijd niet uit. )

Ook kreeg ik er tintelingen bij vooral in mijn rug. ook spiertrekkingen en rillingen. Makkelijk slapende handen in bed als ik ze dan naast me leg gaat het weer weg. De doctor stuurde me ook maar naar de Nuroloog want ik had wat van ms gelezen en dat maakte erg zorgen.

De nuroloog was er van overtuigt dat ik geen ms had. ik had vaak ook last van krampen in tenen en handen. ook als ik ging zitten krijg ik vaak last van slapende voeten of benen. De nuroloog maakte een mri van mijn hersenen. bloed onderzoek en nog een soort van zenuw onderzoek.

Inderdaad geen ms . zoals de nuroloog al zij. de klachten waren ook bijna gelijk over. maar toch maakte ik me naar weken weer zorgen. Ik begon weer een brok in mijn keel te krijgen , moeilijk slikken. een waas voor me ogen. Ook krijg ik veel last van tintelingen in mijn rug. vooral als ik naar voren zit. ( als ik staande werk heb ik hier geen last van )

NU is mijn vraag aan de redactie en overige: Ik heb ook last van soorte prikkelingen in mijn handen voeten en soms gezicht. het lijken op soorte stroompjes ze duuren een fractie van een seconden dan zijn ze weer weg. hebben jullie hier ervaring mee. Ook heb ik wel een een raar gevoel rond mijn oog ( verkramt ?? ) Graag reactie

Met vriendelijke groeten Swen



Bericht bewerkt (28-02-2008 16:58)
Re: prikkelingen en tintelingen
28 February 2008 20:14
Hallo Swen,

Jouw klachten wijzen heel sterk in de richting van een chronische hyperventilatie syndroom: brok in de keel; spiertrekkingen; rillingen; slapende handen; prikkelingen in handen en voeten; wazig zien...

Gezien het feit dat de medici niets kunnen vinden (hoe typerend!), wordt een chronische hyperventilatie syndroom wel erg waarschijnlijk. Ik raad je aan om eens HyperVen te proberen, ik denk namelijk dat je daar veel profijt van zult hebben. Hoe het chronische hyperventilatie syndroom precies in elkaar zit en hoe HyperVen precies werkt kan je uitgebreid lezen op onze site.

Swen, veel beterschap en als je HyperVen gaat doen, houd ons dan - via dit forum - op de hoogte of het werkt en van je vorderingen.

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Rob Gravesteijn
HyperVen



Bericht bewerkt (28-02-2008 20:15)

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: prikkelingen en tintelingen
28 February 2008 22:40
Hallo Swen,

ik heb ook klachten (tintelingen in handen en voeten, spiertrekkingen in been, pijn in arm, pijn in schouders en nek, pijn op de borst, krop in de keel, slapende armen 'smorgens in bed,wazig zien...) waarvoor ik eerst serieus schrik van ms had - mijn vader heeft dit gehad. Paar jaar geleden al een mri van de hersenen + klassiek neurologisch onderzoek naar reflexen + onderzoek met electrische stimuli: besluit geen ms.

Ondertussen leren leven met de tintelingen in handen en voeten. Eind vorig jaar kwam er dan de spiertrekkingen in mijn been en het op watten lopen bij: terug paniek en dus terug naar de huisarts. Die veronderstelde hyperventilatie (ah ja, reden genoeg voor ongerustheid + nog een paar andere stresserende zaken in mijn leven) maar stuurde mij voor volledig onderzoek weer door naar de neuroloog.

Aangezien dit een tijdje duurt en ik in de hyperventilatie-theorie begon te geloven, ben ik beginnen HyperVennen. Ik voelde mij daar beter van, had ook snel vrij hoge waarden:
rond de 90. Het helpt mij vooral goed voor de pijn in mijn arm.
Na eerste bezoek aan neuroloog en mri hersenen: niets gevonden, geen ms. Wel waren er 2 reflexen afwezig die de vorige keer er wel waren, dus toch nog een verdere verwijzing voor mri van de nek. Vorige week het resultaat: ik heb een 'bulging' van de tussenwervelschijf C5-C6 die bij verhoogde spanning van de nekspieren (lees: stress) dit soort klachten kan geven. Het is eigenlijk een 'zieke' tussenwervelschijf die uitstulpt en druk op het ruggemerg geeft.

Als ik door stress teveel spanning op mijn nek krijg, geeft dit mij het soort klachten waardoor ik mij nog meer stresseer (het zal toch geen ms zijn). Aangezien HyperVen ontspannend werkt, heeft dit mij effectief geholpen. Soms kan je ook gewoon 2 kwalen hebben, waarvan de ene de andere versterkt.

Ik wil je zeker geen schrik aanjagen, maar omdat jouw verhaal wel erg op het mijne lijkt (vooral die slapende armen 'smorgens in bed ben ik nog niet op het forum tegengekomen) wou ik je dit toch laten weten. Misschien kan je eens vragen voor een mri van je nek. En sowieso, als je de indruk hebt dat je ongerustheid de klachten verergert is HyperVennen een goed idee.

Alvast veel beterschap gewenst,
Rein.
prikkelingen
29 February 2008 18:19

bedankt voor het avies

Bedankt voor het advies. de prikkelingen waar ik over vertelden lijken op stroompjes. beschrijf ik dat goed?? het lijken net kleine stroompjes vaak krijg is ze in mijn voeten soms wat erger soms wat minder. ook voel ik ze in mijn handen. Vaak aan de binnen kant van mijn handen. ook soms in mijn vingers. Ik ben zo benieuwd of iemand dit herkent.

Rein nog bedankt voor de reactie. En zal HyperVen is met mijn ontspannings therapeut over leggen..

Groeten Swen
Swen, ik heb weleens van die "stroomstootjes"in mijn gezicht. Niet vaak, maar wel regelmatig. Als ik jou verhaal lees, ,maar ik ben geen arts, maar een mede lotgenoot[:]sad smiley[/:] komt het me echt bekend voor, en heb je "gewoon"last van chronische hyperventilatie.

Het HyperVennen zal je zeker helpen hierbij, zeker het proberen waard!!
Hallo Swen,

prikkelingen en tintelingen zijn moeilijk om te beschrijven. Heb deze ook regelmatig. Soms voelen ze als stroompjes (zo'n kronkelstroompje door je voet van een paar centimeter), soms meer als opeenvolgende speldenprikjes. Soms is er een stuk van mijn been dat een hele tijd precies 'slaapt' of wat voos aanvoelt. Als het echt erg is kan mijn hele rechterbeen voos voelen met tintelingen in mijn voet en/of krampen in mijn kuit. Terwijl ik hier nu zit is mijn rechterkuit en een deel van mijn bovenbeen vervelend aan het doen; daarstraks wat tintelingen in mijn linkerhand...

Het is al een tijdje geleden dat ik geHyperVend heb, omdat ik nu alles op die tussenwervelschijf steek en mij er ook niet meer ongerust in maak. Ik wil het toch nog eens proberen of ik die tintelingen er niet mee weg krijg...

Wat ik ook een tijdje heb gehad zijn af en toe kleine trillingen/spiertrekkingetjes op mijn ooglid: volgens de neuroloog een normaal verschijnsel. Veel mensen hebben dit bij vermoeidheid.
En in het rijtje van rare fenomenen heb ik ook nog af en toe een grote 'koude rilling' over mijn hele rug waarbij armen en benen meebewegen.Maar dit heb ik al zo lang ik mij herinner. Ik heb altijd gedacht dat iedereen dit had... [:]grinning smiley[/:]

In jouw verhaal vond ik het opmerkelijk dat je last hebt van tintelingen in je rug als je voorover zit, maar niets als je rechtstaand werkt. Voor hyperventilatie wordt aangeraden bij een opkomende aanval om voorover gebogen te zitten met je ellebogen op je knieën en je handen tesamen omdat je zo in het juiste deel van je longen ademt en de CO2 terug in orde komt. Ik heb dit geprobeerd en helpt effectief. Lijkt mij raar dat jij juist last krijgt [:]moody smiley[/:]

Groetjes,
Rein.

Meer weten over het HyperVen programma?