[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Chocola!

Gepost door Rainbow 
Chocola!
18 March 2008 18:34
Hoi,

Ik heb net geoefend. Ik haalde, voor mijn doen in de avond, heel lange scores: 53,6. Normaal is dat rond de 70! In de auto op weg naar huis, heb ik drie chocolaatjes op. Volgens mij is die chocola de boosdoener! Vorige keer kreeg ik ook jeukende ogen toen ik chocola op had. Zou dat kunnen, dat je benauwder wordt van chocola? Nu eet ik niet elke dag chocola - hoewel ik nu met pasen wel meer eet dan normaal - maar ik vond het toch heel opvallend dat ik opeens zo laag scoorde! Hebben jullie dat ook, dat je reageert op een bepaald soort snoep/eten en zou dat inderdaad invloed kunnen hebben op je ademhaling en dus op hyperventilatie?

Groetjes Rainbow (chocoliefhebber)
Re: Chocola!
19 March 2008 11:01
En ja hoor...zeker weten dat het de chocola was. Vanmorgen had ik weer mijn normale scores terug en was ik veel minder benauwd. Jammer eigenlijk, want ik eet zo graag paaseitjes!

Rainbow
Re: Chocola!
19 March 2008 11:15
hoi rainbow

[:]sad smiley(([/:][:]sad smiley(([/:][:]sad smiley(([/:] hou maar op.........

Ik heb het al eens eerder ergens gepost, maar chocolade en koffie en chocomelk, ik kan het niet meer eten. En ik ben zoooo verzot op chocolade he [:]sad smiley(([/:]

Ik neem met pasen wel 1 of 2 eitjes, maar ik krijg geheid last ervan, (en toch eten he.......ben niet eigenwijs)

Ik merk echt, dat als ik goed en gezond eet, suiker zo veel mogelijk laat staan, niet te vet, geen prik, geen chocoladepspul, geen koffie , nou ja, dat soort gein, dat ik me echt heel veel beter voel.....
Re: Chocola!
19 March 2008 13:14
Hai Suzanne,

Brrr....ik eet al jaren geen suiker en mijn enige snoeperijtje is iedere middag één stukje chocola bij de thee, suikervrij wel te verstaan.

Zou dat bij ons allemaal zo zijn? Ik heb zelf geen ervaring, ik zou het ook eens kunnen proberen...o ja...ik eet ook elke dag een boterham met notenpasta suikervrij.

Wat zijn jouw klachten als je chocolade eet?

Groetjes Sandra.
Re: Chocola!
19 March 2008 17:28
hoi sandra,

als ik van de chocolade snoep, wordt ik moe, watterig in mijn hoofd,en last van mijn buik (misselijk ( en dan eet ik echt maar een klein stukje hoor) ).
Re: Chocola!
20 March 2008 09:04
Hi Rainbow,

Persoonlijk heb ik niet zo'n last van chocolade (wel heel erg van koffie), maar volgens mij zit er in chocolade een stimulerend stofje net als in koffie en cola. Als je op de site van Maatkracht kijkt, kun je zien welke etenswaren worden afgeraden en aangeraden als je chronische hyperventilatie hebt. Chocolade staat inderdaad bij de afraders.......

Groetjes,
Carola

PS hoe is het met de kleine Rainbow op komst.....?
Re: Chocola!
20 March 2008 10:33
Mogge,

Oh, oh, wat heb ik het toch moeilijk rondom pasen! [:]smiling smiley)[/:] Ik ben echt een choco-holic! Gisteren at ik, weliswaar ná mijn oefeningen, een oor van mijn chocoladehaas. Mijn vriend zei nog: 'Schat, je zou het toch niet meer doen omdat je benauwd werd?' Jaja, maar een béétje kon toch geen kwaad? Nou, ik had inderdaad nu weer nergens last van. Gistermiddag at ik ook chocola op het werk, maar dat was ruim voordat ik mijn oefeningen deed. Ik scoorde heel hoog. Kortom: het LIJKT alsof de chocola invloed heeft op mijn adem, maar dat ik dat normaal niet zo merk. Normaal 'meet' ik mijn CO2 natuurlijk niet. Nu wel door direct na de chocola te HyperVennen. Het is niet zo dat ik meteen benauwd word, maar blijkbaar heeft het toch wel iets van invloed. Ik probeer toch maar wat te minderen! Chocola is trouwens ook een slijmvormer en dat is voor ons hyperventilatie-ers ook niet goed!

Carola, het gaat heel goed met het kleine Rainbowtje! Ik voel me prima! Iemand heeft mij ooit eens verteld trouwens dat moeders met chronische hyperventilatie een lage zuurgraad doorgeven aan hun kind, dat dus óók chronische hyperventilatie ontwikkelt, maar volgens mij is dat niet zo. Misschien is het hooguit zo dat je eventuele stress kan 'overerven'. Mijn ijzer was buitengewoon goed en ik weet zeker dat mijn kindje gewoon lekker zit bij mij! Ik heb wel nog steeds last van de chronische hyperventilatie, maar ik kan gelukkig wel gewoon goed oefenen. Het komt uiteindelijk allemaal goed, daar ga ik vanuit! Lief dat er naar vraagt.

Groetjes Rainbow

Meer weten over het HyperVen programma?