[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Uni-tranxène

Gepost door Griet 
Uni-tranxène
23 March 2008 21:03
Hey,

Heeft er iemand ervaring met het gebruik van het kalmeermiddel Uni-tranxène?
De huisdokter heeft me dat middel voorgeschreven, maar ik durf het niet goed innemen... Volgens hem kan het mensen met chronische hyperventilatie helpen om op een niveau te komen waarop ze aan hun probleem kunnen beginnen werken. Hij vergelijkt het met feit dat je iemand die aan het verdrinken is ook niet kunt leren zwemmen. Pas als die persoon zich rustig aan de kant kan vasthouden, kan je eraan beginnen. Je moet één tabletje innemen 's avonds om een hele dag normaal te kunnen functioneren. Volgens hem zal ik geen spanning meer hebben, geen paniekaanvallen meer, geen symtomen van hyperventilatie. Dat zou ik ongeveer een half jaar moeten doen en dan stilaan afbouwen. In die periode zou ik kunnen werken aan mijn angsten (bijvoorbeeld iemand met acute agorafobie krijgt dan de mogelijkheid om terug te oefenen om buiten de vier muren te komen).

Momenteel gebruik ik enkel af en toe een smelttablet (Temesta Expidet) op moeilijke momenten. Het klinkt verleidelijk om een hele periode van al mijn symptomen en angsten verlost te zijn (zeker met ons huwelijk in het zicht), maar ik vraag mij af of het wel allemaal klopt en of ik niet verslaafd zal worden aan het geneesmiddel? Is het niet ongezond of gevaarlijk? Wat denken jullie hiervan?

Groeten,
Griet
Re: Uni-tranxène
31 March 2008 22:23
Nog nooit van gehoord Griet. Heb je al gezocht via Google?
Wat voor soort middel is het? Rustgevend of een soort AD medicijnen?

Groetjes Vlinder
Re: Uni-tranxène
31 March 2008 22:49
Hai Griet,

Tranxene ken ik wel. Dat is een kalmeringsmiddel, maar Uni-tranxene?
Het klinkt heel erg veelbelovend wat je arts verteld, maar of het middel dat waar kan maken? Ik hoop voor je dat er iemand zich meld die het middel kent.

Groetjes van Ellen
Re: Uni-tranxène
31 March 2008 22:57
Hai Griet,

Hier ben ik nog even.
Uni-tranxene is een benzodiazepinen, een kalmeringsmiddel.
Vaak wordt je daar rustig van en onderdrukt het de angst.

Ik zelf gebruik heel af en toe een valium als ik erg ver van huis moet en het werkt uitstekend. Ik ben zelf geen voorstander van langdurig gebruik, want je kan er namelijk verslaafd aan raken. (dat is mijn eigen ervaring)

En dan kost het een bak met energie om er weer af te komen.

Mijn advies zou zijn: Af en toe gebruiken.
Maar ik ben natuurlijk alleen maar een "ervarings-adviseur" en geen arts.
Re: Uni-tranxène
03 April 2008 10:17
Hey,

Bedankt voor jullie reacties! Het is inderdaad een kalmeringsmiddel en geen AD medicijnen. Het doosje zit nog ongeopend in mijn handtas want ik heb eigenlijk te veel schrik om het in te nemen. Ben bang om verslaafd te geraken, zeker als ik het dagelijks gebruik. We zullen wel zien... Ik wacht nog even af.

Groeten,
Griet
Re: Uni-tranxène
03 April 2008 16:07
mijn ongzouten mening, gewoon gebruiken en je niet bang laten maken voor verslaving en allerhande zaken die op de bijsluiter staan.
Ik gebruik sinds paar weken een lichte AD medicijnen, en voel me een stuk beter dan ervoor.
(Dit is mijn ervaring en hoeft niet persé vertaald te worden naar uw geval uiteraard)
Re: Uni-tranxène
03 April 2008 16:48
Pff, moeilijk. ik denk dat je ook moet vertrouwen op je huisart, als hij je goed begeleid, kan het vast niet kwaad. Ik heb in het begin oxazepam nodig gehad, as er eerst op tegen, maar het hielp me wel door de moeilijkste tijd heen.

Probeer er eens een, en kijk hoe je erop regaeert. Je raakt echt niet zomaar verslaafd hoor, laat je niet gek maken,.
Re: Uni-tranxène
03 April 2008 18:37
Hai nasi,

Ik ben ook absoluut een voorstander van AD medicijnen. Het helpt heel erg goed en DAAR kan je niet verslaafd aan raken.

Daarom waarschuwde ik Griet dat zijn een kalmeringsmiddel voorgeschreven heeft gekregen en dat ze daar mee op moet passen.

Groetjes van Ellen
Re: Uni-tranxène
03 April 2008 18:39
O ja, ik vergeet wat.

Verslaving treed pas op na ongeveer 6 weken dagelijks gebruik, dus Suzanne heeft gelijk, probeer er eens eentje, want dat kan ABSOLUUT GEEN kwaad.

Meer weten over het HyperVen programma?