[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Druk op ogen

Gepost door Ree 
Ree
Druk op ogen
08 April 2008 13:58
Hallo mijn naam is Ree ik heb in 2005 / 2006 ook vaak op dit Forum gelezen en heb toen ook 4 maanden HyperVen gedaan en alle mogelijke dingen om van deze rot kwaal af te komen. Alles bij elkaar is het een stuk beter geworden maar blijf toch altijd nog vage klachten behouden maar van de angst en paniek aanvallen ben ik af. Heb de laatste
tijd veel druk op mijn ogen , soms warmte stuwing en rugklachten.
Nu vraag ik me af hoe het andere vergaat die zoveel last hebben gehad zoals Ellen bijvoorbeeld die in 2005 ook op deze site al zat.Of ze totaal geen klachten meer hebben
die betrekking hebben op hyperventilatie.

Gr.Ree
Re: Druk op ogen
08 April 2008 15:27
Hai die Ree,

Das lang geleden [:]grinning smiley[/:]
Nee, ik heb geen klachten meer, maar........................bij mij zijn de oorzaken dat ik ga HyperVentileren nog steeds aanwezig, dus mijn remedie is: 2 maanden van het jaar HyperVen ik, om chronische hyperventilatie vrij te BLIJVEN.

En dat werkt nog steeds helemaal TOPPIE.
Ik heb nog steeds geen enkele chronische hyperventilatie-klacht terug en.................dat ga ik zo houden [:]winking smiley[/:]

Is het mogelijk dat bij jou ook de reden van chronische hyperventilatie nog aanwezig is?
Want dat zou dan eventueel de oorzaken/'>oorzaak kunnen zijn waarom je een aantal klachten terug hebt?

Ik hoor je wel.
Groetjes van Ellen
Ree
Re: Druk op ogen
08 April 2008 16:27
Hallo ellen bedankt voor je reacktie.
Wat precies de reden is waarom ik dit ooit heb gekregen weet ik niet ,ik denk dat het groot en deels komt omdat ik altijd bang ben voor kritiek. Heb eigenlijk als ik terug denk al van jongs af aan vage klachten maar de echte allende is begonnen na een periode van zeer veel stress in 2000. Tevens blijf ik ook nog altijd wat onzeker heb jaren lang hard kloppingen gehad en als ik dan in het verhaal van dokter snitselaar lees in later stadium geen hard kloppingen meer dan denk ik gaat het beter of is alles wat rustiger geworden omdat die hard kloppingen uit blijven al met al wordt ik er soms niet goed van het belemmert je zo in je doen en laten.
Heb jij dat nooit gehad die druk op je ogen of je man want die heeft toch ook HyperVentielatie.?????????????
En beleefde jullie ook al klachten voor de eerste echte HyperVentielatie aanval / paniekaanval???????????????
Ik denk dat ik ook maar weer een poosje ga HyperVennen wie weet komt het dan toch nog goed.[:](Y)[/:]
Re: Druk op ogen
08 April 2008 18:53
Hai Ree,

Nee, druk op mijn ogen heb ik niet gehad. Wel wazig zien.
Ik had ver voordat ik chronisch ging HyperVentileren al heel veel klachten, alleen ik had geleerd, door mijn opvoeding, daar niet op te letten, want dan ging het vanzelf wel over. [:]winking smiley[/:]

Dat was dus een misrekening. Ik kreeg op mijn 28-tigste mijn eerste echte grote paniekaanval die direct overging in chronische hyperventilatie.

Daarvoor had ik last van benauwdheid, duizeligheid, hartkloppingen etc. etc., maar ik ben daar gewoon mee doorgerend.

Bij mij komt het dus door contstant over mijn grenzen heen rennen. Met andere woorden, mijn hoofd wil veel en veel meer dan mijn lijf aankan.

Maar zoals ik bij jou lees heb jij ook een zeer stressy periode gekend in 2000 en dat samen met wat jij schrijft het moeilijk om kunnen gaan met kritiek heeft jou op dat punt gebracht.

Ik heb vooral na HyperVen geleerd om op mijzelf te vertrouwen. Wie ben ik? Wat kan ik? Wat is mijn standpunt? (Als mensen bijv. kritiek leveren) en daar ben ik nog steeds mee bezig.

Ondanks dat ik van de chronische hyperventilatie af ben, wil dat nog niet zeggen, dat ik geheel van mijn straatvrees af ben. Voordat ik met HyperVen begon zat ik weer bijna gewoon geheel in huis. Bang voor alles.

Dat is weg. Ik ga lekker naar buiten, met de buurtjes kletsen, met de honden weg, met mijn man naar andere plaatsen, maar mijn actieradius ligt op ongeveer 15 km rond huis. En natuurlijk als ik in een voor mij vervelende situatie bevindt, bijv. 25 km van huis kan ik wel eens last van gewone hyperventilatie krijgen, omdat ik zo vreselijk bang ben.

Ik weet inmiddels dat mijn gedachten voor de hyperventilatie uitlopen, dus dat betekent dat ik gewone hyperventilatie in de hand kan houden door mijn gedachten onder controle te krijgen.

En dat is denk ik ook belangrijk voor jou. De gedachten die jij hebt over de hartkloppingen of over de druk op je ogen zorgen ervoor dat je lichaam zich voorbereidt op iets ernstigs, terwijl er niets aan de hand is, maar daardoor ga je dus HyperVentileren en juist daardoor ga je weer die klachten ervaren. Snap je?

Ik denk dat het heel goed is om HyperVen weer even op te pakken, maar tevens zou het ook goed voor je zijn, als je leert welke gedachten je van streek maken, waardoor je weer die klachten gaat krijgen.

Maar goed Ree ik kan je alleen vertellen, wat bij mij werkt en waar ik aan probeer te werken een deskundige ben ik niet. Hooguit een ervaringsdeskundige [:]grinning smiley[/:]

Kom op joh................Alles komt goed................Je hoeft nu alleen de restklachten nog weg te werken en je weet dat het programma werkt, dus daar hoef je niet bang voor te zijn.
Misschien ben je er nu pas klaar voor om het laatste stukkie aan te pakken. [:]winking smiley[/:]

Liefs van Ellen
Re: Druk op ogen
08 April 2008 19:02
Hoi Ellen,

Ik vind het zo goed van je dat jij helpt anderen.Meesten vergeten alles als ze zelf geneesd zijn.Ik kon niet HyperVenen sinds zaterdag want ik had geen tijd.Wij hebben heel veel dingen gedaan dit weekend en ik voel me heel moe en afwezig nu.Hlemaal niet helder in mijn hoofd.Ik ga vanaf morgen weer HyperVenen.

Het probleem met mij is dat als ik alleen ben,begint met mijn gedachten weer.Ik word heel negatief bv. dat ik straks dement word en chronische hyperventilatie gaat nooit weg.Het wordt alleen maar erger.

Grtjes,
Pia
Ree
Re: Druk op ogen
08 April 2008 21:08
Ellen bedankt voor je reacktie een opstekertje doet altijd goed.
Je verhaal is zo herkenbaar ik was ook 28 toen het echt manifisteerde voor die tijd was ik ook al geregeld bij mijn huisarts geweest die zei ook altijd niet op letten gaat van zelf weer weg . Vaak is dat natuurlijk ook zo.Wat betreft de gedachtens heb je helemaal gelijk maar blijft soms toch moeilijk om je gedachtens bij te sturen,het zit ook zo ingesleten na 35 jaar.
Ook continue er op letten hoeveel hooi je op je vork neemt komt me bekend voor wil ook altijd meer doen dan wat ik aan kan.
Wat betreft de ervaring kun je beter praten met iemand die het zelf heeft ondervonden dan met een arts want de meesten weten er nauwlijks iets vanaf.
Ik hoop dat het jou ook goed blijft gaan.[:]smiling smiley[/:]

Groetjes Ree,
Re: Druk op ogen
08 April 2008 21:50
Hai Pia,

Joh meissie, wat herkenbaar, geen tijd vinden om te HyperVennen. Dat gebeurde bij mij de eerste maand ook........

Elke keer mijn sessies opschuiven, omdat er van alles moest gebeuren...............voor anderen.

Ik ben zo ontzettend kwaad geworden op mijzelf........
Als ik mezelf de tijd niet zou gunnen om te HyperVennen, kon ik ook niet voor anderen zorgen. Ik heb toen 2 tijden vastgezet. Eentje 's-morgens.....voordat iedereen uit bed was en voordat ik had gegeten en ééntje 's-avonds 2 uur na het eten.

En al ging de hele tent op zijn kop staan...........met andere woorden............moest ik mijn man helpen, kinderen helpen, ouders die belde. Deurbel die ging. Ik bleef gewoon achter mijn computer zitten en HyperVennen. Die 2 half uurtjes waren van mij !!!!!!

In het begin was het zooooooo moeilijk. Iedereen bleef zeuren, maar na een week stuk doorzetten van mijn kant werd het steeds makkelijker en accepteerde ze grotendeels wel dat vrouw/mama/dochter etc. tijdens deze 2 halve uurtjes per dag niet beschikbaar was.

Voor wat de gedachten betreft:
Ik doe 2 dingen:

- Als ik merk dat mijn gedachten de verkeerde kant op gaan en ik ben thuis, dan keer ik ze om en dat werkt inmiddels wel.

Een voorbeeld: Straks komt die paniek en dan wordt ik bang en dan ..............etc. dat zet ik om in bijvoorbeeld: Ik ben niet bang voor paniek, want ik weet inmiddels waar het vandaan komt en het kan mij niet raken, want het is maar een lichamelijke reactie op mijn eigen gestress.

Ben ik buiten en krijg ik last van straatvrees, dan ben ik teveel afgeleidt om het om te zetten en dan neurie ik allerlei liedjes die ik leuk vind.
Ik weet inmiddels ook dat als je neuriet of zingt je geen tijd hebt om te denken, want je hersenen kunnen op dat gebied maar 1 ding tegelijk doen. [:]grinning smiley[/:]

Door de tijd heen gaat dit steeds makkelijker en merk ik dat ik steeds ontspannender raak.

Maar het allerbelangrijkste is dat je BLIJFT OEFENEN met HyperVen!!! [:](Y)[/:]


Liefs Ellen
Re: Druk op ogen
08 April 2008 21:52
Hai Ree,

[:]winking smiley[/:], Jij gaat het echt wel redden !!!
Re: Druk op ogen
09 April 2008 10:09
Hoi Ree,

Jij hebt helemaal gelijk dat praten met mensen met ervaring is beter dan met arts.

Pia

Meer weten over het HyperVen programma?