[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

oorzaak CHV

Gepost door Sandra2 
oorzaak CHV
09 April 2008 13:02
Bij mij verliep het heel extreem.

Een paar keer wat duizelingen, toen een echte hyperventilatie aanval en na een paar weken kreeg ik paniek aanvallen en lichamlijk heel beroerd en dat ik nooit meer weggegaan. De eerste twee jaren waren vreselijk, heel veel gezocht, gedokterd, nooit gevonden.

Iedere arts kon wel iets verminderen of wegnemen, maar niet de chronische hyperventilatie wegnemen, omdat domweg niemand mij vertelde wat er met mijn lijf aan de hand was.

Wel heb ik drie jaar geleden een artikel in GEZOND NU gelezen over HPU, en daar kon ik mij helemaal in vinden.

Ik heb mij laten testen en ik scoorde positief op HPU.
Lees hierover alles op de site www.keac.nl
Kort gezegd is dit een stofwisselingsverhaal. Drie stofjes (zink, mangaan en de actieve vorm van vitamine B6 ) worden te snel uitgescheiden via de urine, waardoor er een tekort ontstaat. En heel veel klachten ontstaan dan, waaronder slaapproblemen, darmproblemen, psychische problemen, hyperventilatie enz. De lijst is te lang om op te noemen.

Deze kwaal is simpel te behandelen met Depyrol (die bevat deze drie stoffen) SOmmige moeten dit jaren slikken, maar meestal gaan na een maand of 9 het lichaam het weer zelf doen.

Ik vertel jullie dit. Het is een nieuwe ziekte, die pas tussen de 10 en 15 jaar bekend is en heel veel met name vrouwen treft.

Wanneer jullie dit zouden hebben, is de kans groot dat je gevoelig blijft voor bv hyperventilatie.

Ga dit niet op eigenhoutje slikken, maar zoek dan wel een arts, met name als je psychisch veel klachten hebt.
Op de site vind je hier alles over. Ook is er een test, die je online kunt doen. Daarna kun je via het KEAC de urine test aanvragen, wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed, medicijnen en verdere consulten niet.

Mijn dochter van 23 wilde er niet aan, volgens haar mankeerde haar niets. Totdat zij zwaar op de hand werd, gauw uit het lood geslagen enz. Ze slikt ze nu om de andere dag en ze voelt zich een heel ander mens.

Mijn jongste van 7 heeft het ook, zij moet het preventief slikken, nog maar een paar caps. per week, om zo de tekorten voor te zijn en de problemen dus ook.

Zij droomde altijd heel erg heftig, plaste nog regelmatig in bed. Wanneer zij braaf haar pillen slikt, gaat dit ook weer over. Soms zijn we een beetje laks en dan komen ook haar klachten weer terug.

Het heeft vele uitingsvormen. Ik zou jullie echt aanraden om dit eens rustig te lezen.

Groetjes Sandra.
Re: oorzaak CHV
09 April 2008 13:10
he sandra,

dank je wel!! ik ga het zo op mijn gemak doornemen!!
Re: oorzaak CHV
09 April 2008 13:52
Ik ook! Ondanks dat ik denk dat ik gewoon chronische hyperventilatie heb, blijf ik toch zoeken...Misschien is het dit wel, of hypoglykemie? Op die test van Dr. Harper scoor ik 90, wat erg hoog is! Als ik iets heb gegeten, voel ik me meestal ook wel even iets beter...Hmmm. Bedankt voor de tip Sandra. Psychische problemen heb ik niet, maar wel hyper, paniek, hartkloppingen en nog wat dingetjes. Ik zit nu op het werk, maar ga vanavond even speuren!

Groetjes Rainbow
Re: oorzaak CHV
09 April 2008 14:39
Hai Rainbow, tuurlijk heb je gewoon chronische hyperventilatie, daar twijfel ik niet aan.

Maar HPU kan wel de oorzaken/'>oorzaak zijn van chronische hyperventilatie, dat wilde ik jullie vertellen. Hypoglycemie heb ik ook gehad, om het uur moest ik eten, anders werd ik zooo beroerd, kwam 15 kilo aan ondanks dat ik geen suiker at. Gelukkig sinds ik dep ben gaan slikken, is ook langzamerhand de hypoglykemie over gegaan en zijn de kilos er weer af gegaan.


Succes met lezen, groetjes Sandra.
Re: oorzaak CHV
09 April 2008 21:49
Hoi Sandra,

Bedankt voor de informatie.

Pia
Re: oorzaak CHV
10 April 2008 15:03
Hoi Sandra

Bedankt voor de tip. Ik moet het nog lezen, maar alles is altijd welkom
want je weet maar nooit.
Wel even een vraag: Jij hebt toch ook nog chronische hyperventilatie?
Heeft de Depyrol bij jou dan niet geholpen?
Ik slik een multivitamine waar ook die drie stoffen inzitten.
Alleen weet ik niet of de B6 de actieve vorm is.
Wist niet eens dat daar verschil in zit, ik dacht B6 is B6 [:]moody smiley[/:]

groetjes Vlinder
Re: oorzaak CHV
10 April 2008 21:46
Hai VLinder,

Ja, ik heb ook nog steeds chronische hyperventilatie.
Ben druk bezig met HyperVennen.

Ik kwam er na jaren pas achter dat ik HPU had, toen had mijn lichaam met de tekorten al vele processen in de war gegooid.

Waaronder hypoglykemie, schildklier en dus ook chronische hyperventilatie. En die gevolgen krijg je dus niet allemaal met een pilletje depyrol weg.


Dus ook ik moet HyperVennen.

Maar als alles straks weer goed werkt, dan hoop ik, dat mijn lichaam minder vatbaar is voor al deze ongein.

Groetjes Sandra.

Meer weten over het HyperVen programma?