[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

invloed van het weer?

Gepost door Suzanne 
invloed van het weer?
29 May 2008 12:07
Hoi allemaal,

Merken jullie dat er bepaalde weersomstandigehden zijn waarbij je meer last krijgt / hebt van de chronische hyperventilatie??

Ik heb nu dus een paar beroerde dagen achter de rug, en het was hier in het oosten best benauwd, zou dat ermee te maken kunnen hebben??
Hoi,

Sinds ik nu een jaar chronische hyperventilatie heb kijk ik onrustig door mijn ogen. Ik merk dat deze onrustigheid duidelijk minder is bij zonnig weer. Wat voor klachten heb jij nu zoal op een dag?

Groet!
hoi armenio

grappig dat je dat zegt, dat heb ik dus ook wel. Inderdaad goed omschreven, onrustig door de ogen kijken.

Op dit moment is eigenlijk mijn enigste klacht nog dat onwerkelijke gevoel in mijn hoofd, het gevoel te dromen, alsof je er niet bij bent. Vooral in grote winkels met tl verlichting, en zoemende koelingen, bah.

Drukte mijt ik ook liever....helaas zitten we hier nu midden in de avondvierdaagse, en is het elke avond weer een beproeving bij de verzamelplek , war ik mijn zoon moet afleveren. Drukte,, veel lawaai, het onoverzichtelijke.

Waar ik last van heb gehad : hartbonken, duizelig, paniekaanvallen, tintelingen, slechte concentratie ( heb ik overigens nog moeite mee, dus bovenstaande is niet mijn enigste klacht[:]sad smiley[/:]) hoofdpijn, extreem moe.......
Re: invloed van het weer?
29 May 2008 18:31
Hoi Suzanne,

Ik heb ook meer last van benauwdheid met dit weer. Ook last van mijn ogen etc, als ik in licht kijk dan zie ik nog heel lang dat licht op mijn netvlies, zwaar overgevoelige ogen dus...
Re: invloed van het weer?
29 May 2008 20:33
He Suzanne,

Ik was even van het forum af, want mijn gebruikersnaam deed het niet meer.
Als het erg benauwd is, krijg ik inderdaad ook meer klachten. Nu moet ik er wel bij zeggen dat volgens mij iedereen zich wel wat moeier voelt met dat benauwde warme weer, dus het is denk ik ook wel logisch. Die klachten met mijn ogen heb ik inderdaad ook. Ik kan absoluut niet tegen fel (zon)licht of TL verlichting. Het lijkt mijn klachten wel te verergeren. Komt door de spierspanningen in je hoofd...... Het was bij mij eerst wel veel erger, voordat ik begon aan HyperVen kon ik niet meer zonder zonnebril naar buiten. Heb ik nu gelukkig niet meer nodig! Doe het lekker rustig aan en hopelijk wordt het snel weer wat frisser buiten![:]smiling smiley[/:]

Groetjes,
Carola
Hoi,

Hier ben ik ook weer even. Ik voel me sinds zondag over het algemeen erg slecht. Ik heb heel veel last van de duizeligheid nu. Mijn vriend zei dat ik erg snel adem. Het heeft bij mij denk ik ook te maken met het weer. Wordt het benauwd, dan krijg ik het ook benauwd en ga ik snel ademen...met alle gevolgen van dien. Als het stralend blauw is buiten, heb ik het minder. Ook als het warm is. Met zulk weer ben ik heel ontspannen denk ik en dat zal er wel mee te maken hebben. Nu is het gewoon 'vies' benauwd en helaas komen mijn duizels dan weer terug! [:]confused smiley?[/:] En het ging zo goed! [:]sad smiley(([/:]

Groetjes Rainbow
Re: invloed van het weer?
29 May 2008 21:25
ik moet zeggen dat ik sinds ik chronische hyperventilatie heb minder tegen warmte in het algemeen kan. Ik moet sneller transpireren en voel me niet zo goed in mn vel als het warm is. Tot voor nieuwjaar had ik niets liever dan lekker heet weer...
Hoi

Ik herken het ook, ik ben al weer een paar dagen heeeel moe, wat onrustiger en last van m'n ogen(lichtgevoelig, jeuken, vlekjes) , ik denk ook inderdaad dat het door het drukkende weer komt, met "open" zonnig weer heb ik er minder last van.... hopelijk wordt het snel wat lekkerder weer

groetjes Marjolein
Re: invloed van het weer?
30 May 2008 08:30
Hi Suzanne,

Wat ik ook nog zeggen wilde......de klachten die je noemt worden bij mij ook veroorzaken/'>oorzaakt als ik last van mijn slijmvliezen heb. Omdat ik al last heb van druk in mijn hoofd en op mijn oren door het HyperVentileren, wordt dat erger als daar ook nog eens de druk van slijm in mijn hoofd bij komt. Ik kan me dan echt heeeeeeel beroerd gaan voelen. Door die extra druk kan ik heel slecht tegen het licht, kan heel slecht nadenken en voel me heel 'wazig'. Heb je niet toevallig ook last van je slijmvliezen? (verkouden...hooikoorts). Kan ook een rol spelen.

Sterkte!

Carola
Ik heb ook druk op mijn hoofd en mijn oren/het gevoel dat ze dicht zitten, en een beetje verkouden gevoel, merk dat dat ook niet echt meewerkt om me beter te voelen.

Heeft iemand misschien tips voor dichte oren? heb al oorspray en neusspray geprobeerd
Hai allemaal,

Ik heb niet standaard meer last van een bepaald weertype.

Als ik klachten heb, dan kan ik ook niet tegen de zon, trek wit weg, wanneer ik sta te praten met iemand, krijg hartkloppingen in de zon.

Maar het wordt niet veroorzaken/'>oorzaakt door het mooie weer, want het is zeker niet altijd zo. Ik geniet ook vaak van de zon.

Ik verdraag de zon gewoon niet goed, wanneer ik chronische hyperventilatie klachten heb.

Verder is er geen pijl op te trekken. Zo heb je een paar heerlijke dagen, gisteren zelfs tot 9 uur heerlijk in de tuin gewerkt en vanmorgen loop ik de hele morgen al met zo'n afwezige, starende blik op oneindig. Heel vreemd....

Groetjes Sandra.
carola, ik heb inderdaad veel last van hooikoorts en verkoudheden door allergieen....

Wat doe jij daartegen?? medicatie?
Re: invloed van het weer?
30 May 2008 15:49
Hi Suzanne,

Ik heb al veel geprobeerd, maar het beste helpt bij mij nog neussprayen, zodat het slijm wat minder wordt. Een goed plantaardig middel heb ik nog niet gevonden. Ik heb deze dagen ook last van mijn slijmvliezen en voel me dan een stuk 'waziger' en heel vermoeid.
Ik 'hoor' dan ook het slijm klikken in mijn oren. Heb begrepen dat dit komt doordat je door het HyperVentileren kaakspanning krijgt, dit is de druk die je op je oren voelt. Dat drukkende gevoel wordt dan erger als je last van je slijmvliezen hebt.

Groetjes,
Carola
jeetje zeg, ja, datzou goed kunnen dat het dat ook is. Ik ga morgen gelijk een spray halen, van vsm heb je oop zich wel goeie dacht ik???
Re: invloed van het weer?
01 June 2008 12:15
Ja....VSM is prima hoor! Sinds gisteren heb ik minder last van mijn slijmvliezen en de klachten zijn meteen al een stuk minder. Gister wel een drukke verjaardag gehad van onze jongste dochter (van 13.00 uur tot 22.00 uur in de weer) en dat voel ik wel vandaag! Ik mail je snel even.

Groetjes,
Carola

Meer weten over het HyperVen programma?