[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Ik denk dat ik het gevonden heb?

Gepost door Samsam 
Hllo'

Ik ben een jongen van 20 jaar, en ik heb al meer dan een jaar klachten die *verdacht* :'o veel lijken op deze chronische hyperventilatie. Het begon nadat ik een aantal jaren allesbehalve van mijn leven genoten had. 4 jaar aan een stuk had ik onder enorm veel stress geleefd, was ik constant oververmoeid. Ik was een opgefokte gameverslaafde die leefde met maar 1 doel: gamen, en alles moest wijken. Kwas totaal ni gelukkig, khad constant last van netelroos, kvoelde me angstig en onzeker. Eindelijk, na heel wat spanningen met school, thuis, kwam de verlossing. Ik begon voor het eerst mijn ogen te openen voor de wereld en het ging weer de goede kant op. Ik begaf me weer in de echte wereld. Vriendschap ! Liefde ! Dat zijn dingen die tellen in het leven. LEEF GODVERDOMME! Dacht ik.. Tot ik wied begon te proberen. Een mens moet toch eens nieuwe dingen proberen. Gevolg: in een maand tijd verandere ik van een lachende en blije sam, in een labiele, opgefokte stuiker. Ik kon totaal niet tegen de wiet! Ik had heel de tijd last van hartkloppingen; ik was 2 keer flauwgevallen op straat, kwas een wrak, kon niks meer. Thuiskomen, op bed liggen, uitgeblust en met zware hartkloppingen, s'nachts nachtmerries, dacht ik zou doodgaan of een hartaanval krijgen. Ik was een idioot, ik wilde niet luisteren naar de signalen van men lichaam, het kom me niet schelen, was ik maar dood. Gelukkig ging ik toen naar de psycholoog, ik moest er onmiddelijk mee stoppen. De volgende weken ofzo had ik constant hartkloppingen. S'nachts ijlde ik, khad soms steken in men borst. Na enkele weken verbeterde het, minder hartkloppingen, kreeg niet zon erge paniekaanvallen meer, etc ...

Dat is nu 1,5 jaar geleden. Sindsdien heb ik me eigenlijk nog geen enkele dag goed gevoeld. Ik voel me constant moe, heb een ijl/ licht gevoel in het hoofd, alsof er zo een wolk in je hoofd zit die je heel de dag door belemmert goed na te denken. Het wordt erger als ik mij gestresseerd voel of "weinig" (8 uur is soms al te weinig) geslapen heb. Soms minder, soms meer, maar nooit is het weg. Ik heb nog altijd het gevoel dat ik hartkloppingen heb, weliswaar lichtjes, maar toch. Ik wou nu eindelijk van mijn leven genieten, doen wat elke jongere van mijn leeftijd doet. Maar net nu ging/gaat dat niet meer.

Ik begon fitness, maar elke keer na een inspanning voelde ik me duizelig, men hart klopte als een gek in men keel. Het was heel wazig in men hoofd, kging ver flauwvallen. Uitgaan tot in de vroege uurtjes en alcohol drinken ging niet meer. Kwas constant verdwaasd, kon niet tegen veel geluiden rondom mij, kan met moeite een gesprek volgen. Maar ik was vol goede moed en zou beter worden! Verschillende doktersbezoeken leverden niks op, ik had vage klachten, kon het niet goed verwoorden wat er met me aan de hand was, moeheid, hartkloppingen, een "ijl" gevoel in het hoofd. Ook bloedonderzoek, bloeddruk, etc, niets kon fysisch aangetoond worden. "Wat bedoel je nu met een ijl gevoel, sneerde men moeder. Je moet duidelijker zijn!". Ik had het gevoel dat de dokter mij niet serieus nam. Het was gewoon wat stress, negatieve gedachten, elke jongere heeft dat soms. Frustratie bij mij, het wou niet beteren. Op eigen initiatief dan naar de neuroloog geweest. Ik had ook al 2 keer iets gehad dat leek op een migraine aanval, dachten we. Dat verliep allemaal nogal onpersoonlijk, rap rap mijn verhaal doen. Op één van die scans was wel iets te zien, waarvan hij zij, dat heel men centrale denken belemmert werd, ofzoiets. Conclusie: Migraine. Oplossing: Medicatie. Twee grote dozen pillen. Kwerd er nog dwazer van! Direct gestopt, ik had geen migraine. Toen werd het echt slecht, het ijle gevoel verergerde en het was alsof ik in een vicieuze cirkel beland waar ik niet meer uitgeraakte.
Ik was compleet depressief. De machteloosheid die ik voelde. Het niet weten wat er aan de hand is. Kwerd er zot van. Ik heb vaak gedacht dat ik een hartafwijking had, of dat ik een tumor had, of iets anders.. Kheb dan ook nog een EEG ofzo gedaan, allé die scan waar je zo in moet gaan liggen enzo. Daar was niks op te zien. Was trouwens ook een hel om 20 minuten daaronder te liggen, kheb et 2 keer moeten stoppen omdak begon te HyperVentileren.
Toch deed ik door met 1ste jaar hogeschool. Het kwam zelfs zover dat ik terwijl dat ik het examen maakte soms meerdere keren voelde dat ik het weer zou krijgen, en dan toch nog proberen ademen en overeind blijven. Ik zweette me kapot. Maar heb het dan toch uitgedaan. Nu zijn we al een hele tijd verder, en het is nog altijd hetzelfde. Kga ook naar een psychiater nu, maar die heeft nog nooits iets in de richting van chronische hypervantilatie gezegd. Hij weet volgens mij ook zelf niet wat ik heb. Kneem nu iets dat Welbutrin noemt, tzou anti-depressiva moeten zijn, ma twerkt volgens mij geen kloten, want kben ni depressief, da is wa dak em al een hele tijd probeer duidelijk te maken. Nu zijn het de tweede examens, en tbegint mij -stillekesaan bui te worden-. Tga totaal ni. En niemand die er wa van verstaat hoe lastig dat het is. Ik stuit overal op onbegrip.

Nog andere klachten die ik herken: slappe, onzekere benen, wazig zien, geluiden van veraf horen, angst om flauw te vallen, gek te worden,slaapstoornissen, concentratie- en geheugenstoornissen, dat spannend gevoel in je buik. Ook toen dat ik eens koorts had had ik er minder last van, en ik heb ook ergens gelezen dat dat ook zo is bij chronische hyperventilatie.

Denken jullie dat ik chronische hyperventilatie heb?
& Sorry voor het lange verhaal, kliet me nogal gaan, tlucht op om da eens neer te schrijven.

Hallo,

Heel veel van je klachten lijken wel op chronische hyperventilatie. Ga je nog naar de psycholoog? Want die helpt mij ook bij mijn chronische hyperventilatie klachten. Hij heeft een test gedaan om te kijken of het ook hyperventilatie was.
Dit kun jij ook laten doen misschien. Het lucht al heel erg op als je weet dat het chronische hyperventilatie is en niets anders. Je bent dan nog niet beter, maar het voelt een stuk geruster.
Ook ben ik onder behandeling bij een klassieke homeopaat, dit helpt mij ook heel goed.
Ik hoop voor jou dat je een oplossing vindt, want ik weet hoe vervelend je je kunt voelen.
Veel sterkte bij mij gaat het ook langzaam beter dus voor jou komt het ook. Hou je hier aan vast.

Groetjes Teunise
He SamSam,

Ik ben zelf 27 jaar. Een aantal jaren heb ik nu al last van chronische hyperventilatie. Een deel van mijn jeugd is gewoon verpest door dit alles. Ik ga ook bijna niet meer uit, dit alles omdat ik het gewoon heel slecht trek. Het gaat ook niet goed in de liefde, aangezien ik veel te veel stress/spanning krijg van vrouwen ontmoeten. Maar ik ben een tijd lang van mijn klachten afgeweest, HyperVen werkt, ik zou het je echt aanraden. Ik ben er ook weer mee bezig en hoop gewoon over een aantal maanden weer klachtenvrij te zijn. Wat je misschien zal helpen is als je cognitieve gedragstherapie krijgt, dat kan helpen tegen hypochondrisch denken.

sterkte,
Bart
Hej Teunise bedankt voor je reactie. Ja ik ga nu al een tijdje naar de psycholoog. Ah maar van hyperventilatie zelf het sneller beginnen ademen en dan flauwvallen ofzo heb ik niet echt, ik merk niet echt iets aan men ademhaling. Ik heb nu gisteren bij de dokter geweest en men verhaal gedaan en ze hebben bloed getrokken en urine genomen om te kijken of er daar wat aan te zien was. Zo kan ik eindelijk weten of het nu chronische hyperventilatie is of niet. Ergens hoop ik dat het chronische hyperventilatie is dan kan ik tenminste weten wat ik er aan kan doen (HyperVen).

Als het niet chronische hyperventilatie is ... ja dan weet ik het ook niet meer, tis gelijk men enigste hoop kheb het gevoel dat ik mij anders gans mijn leven mij zo ga voelen :[:]sad smiley([/:]
Hej Bart bedankt voor je reactie,

Erg om te horen dat je al enkele jaren last van hebt =$ Ik herken het gevoel dat een deel van je jeugd verpest wordt, dat heb ik nu eigenlijk. Kwil van mijn leven genieten ma tgaat niet! Ik heb ook veel stress bij meisjes nog in mijn geval ^^. Maar tlukt me toch nog al kost het me veel energie. En wat is cognitieve gedragstherapie precies ?

Groetjes.
Hallo Sams,

Als ik je verhaal zo lees dan komt dat op sommige punten erg bekend voor. Ik ben nu 26 jaar en ben nu ongeveer 1 jaar bezig om er vanaf te komen. En dat lukt aardig het gaat heel erg langzaam en kost enorm veel tijd en discipline, maar het lukt wel. Ik deed ook HyperVen en daar ben ik nu al een tijdje meegestopt omdat het goed gaat (en het gaat nog steeds erg goed), misschien zou je het ook eens kunnen proberen. Ik heb het toen ook gedaan onder het mom van slechter kan ik toch niet meer worden dus misschien werkt het, nou en bij mij heeft het gewerkt gelukkig. Want er is echt niets minder dan dat vreemde afwezige en angstige gevoel. Naast HyperVen, ga ik ook naar een homepatische doktor, ging naar een pshygoloog, probeer s avonds even 1 uurtje te wandelen (is echt een aanrader), doe weer aan fitness (dat heb ik heel langzaam opgebouwd en ik voel me daar elke keer weer een stuk beter door), en veel regelmaat in je leven proberen te krijgen dus een beetje vaste tijden om naar bed te gaan. Oh ja en koffie, thee en chocolade laten staan want daar voel je je echt alleen maar slechter van.

Nou misschien heb je wat aan de tips, ik hoop voor je dat je weer snel beter word. Want de mensen hier op het forum die weten wel hoe jij je voelt en dat is alles behalve prettig vooral ook nog als je het gevoel krijgt dat iedereen je een aansteller vind.

mvg

Johan
Hi Sam,

Ja, je klachten lijken inderdaad typische chronische hyperventilatie klachten. Ik heb overigens op de site van Maatkracht gelezen dat chronische hyperventilatie ook kan ontstaan door het gebruik van drugs!
Bij mij helpt HyperVen ook goed. Wel in combinatie met voldoende slaap, extra vitamines, Sint Janskruid, voldoende beweging en tijd voor jezelf nemen en ook heel veel geduld!

Probeer het gewoon, baat het niet schaadt het niet!

Carola
Hoi samsam,

Goed dat je bloed hebt laten prikken, dan weet je straks iets meer. In ieder geval die dingen die de dokter heeft nagekeken.
Maar dat van het sneller ademen dat jij hebt. heb ik ook niet Je ziet het niet aan mij dat ik sneller adem, ik merk het zelf ook niet. Ben ook niet benauwd of zo.
Ben begonnen met een soort raar gevoel in mijn lijf, en het gevoel dat je dood zal gaan een paniek aanval dus. Ook mijn hoofd voelt dan raar afwezig net of je niet in de kamer bent of je naar je zelf kijkt. Heel naar allemaal En de zenuwen die door je hele lijf gieren. Een verschrikkelijk gevoel. en ook de hele dag jezelf controleren goe voel ik mij nu.
Maar gelukkig zijn die klachten bijna allemaal weg. Dus jij kunt het ook. Het gaat straks echt beter probeer rust te vinden. Het gaat bij jou ook echt beter al gaat het langzaam. Ik voel me nu ook best goed door het HyperVennen en het middel van de klassieke homeopaat.
Ook ben ik even gestopt met werken( ben nu weer langzaam begonnen). Niet te veel hooi op je vork nemen wordt ook steeds tegen mij gezegd, wel moeilijk maar het helpt wel.

groetjes Teunise
Hey nog even een update,

Ben vandaag naar de dokter geweest om de resultaten van de bloedtest en urine test te bekijken. En de resultaten zijn duidelijk, mijn urine is heel sterk alkalisch zoals het op de site stond en in mijn bloed is er zijn weinig pCO2 ofzoiets ^^. Dus het is wel degelijk chronische hyperventilatie. De dokter heeft me dan direct aanbevolen om een afspraak met de kinesist te maken (de ademhalingsfysiotherapeut in België ^^) en ik hoop er zo vlug mogelijk iets aan te kunnen doen.

Het overviel me wel een beetje maar ik ben eigenlijk blij dat ik eindelijk weet wat er met mij scheelt. Ik ga waarschijnlijk ook HyperVen proberen als men ouders het willen betalen, want ze staan daar nogal sceptisch tegenover =$. Maar goed bedankt voor de reacties allemaal. Laten we bidden........




LOL ik bedoel laten we beter worden XD
Lieve SamSam,

Ik wens jou succes !!!!
Ik ben blij voor je dat er eindelijk een uitslag is.
Enne.............mijn man stond eerst ook heel sceptisch tegenover HyperVen, maarre...........ik ben genezen en hij................is aan het HyperVennen. [:]smiling smiley)[/:]

Groetjes van Ellen
Hej Ellen,

Blij om te horen dat je genezen bent! Kheb er goeie moed voor dat het zal lukken! Maar kan je echt helemaal genezen dat je je weer helemaal goed voelt als daarvoor ? Dat zou zalig zijn ! Kga er zo vroeg mogelijk mee proberen starten!

Groetjes Sam
Hai Sam,

Ja dat kan echt.
Je voelen zoals je je zou willen voelen.
Je goed voelen, zoals je je voelde voor de chr.hyperventilatie.
T'is wel effe werken/oefenen. Consequent. Elke dag. 2x.
Maarre..................Het resultaat is er naar. [:]grinning smiley[/:]

Dus..................TOI TOI TOI.................en...........SUCCES [:](Y)[/:]

Liefs Ellen
Whoa !

Kheb er zin in ^^
Kga weer beter worden yay yay [:]grinning smiley[/:][:]grinning smiley[/:]

Tleven is toch mooii ^^

Dank uu Ellen

Meer weten over het HyperVen programma?