[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

wie kan mij helpen

Gepost door Nancy 
wie kan mij helpen
14 June 2008 14:14
Hallo,

Wie kan mij helpen te zeggen of dit hyperventilatie is.
Als ik 's nachts wakker word, en ik draai mij op mijn linkerzijde, krijg ik ademnood, krijg ik het heel warm en heb ik pijn onder mijn borst, en een beklemmend gevoel. Ik moet dan uit mijn bed. Daarna als ik terug in bed ga, gaat het wel een beetje beter, maar dan probeer ik terug te slapen, leg ik mij op mijn rechterzij en krijg het dan helemaal koud. Ik denk dat ik vanalles mankeer. Moet ik hiermee naar de dokter gaan ?

groetjes
en bedankt voor de hulp

Re: wie kan mij helpen
14 June 2008 15:09
Hoi Nancy,

Wat vervelend zeg, ik kan me voorstellen dat je je zorgen maakt. Heb je een stressvolle periode op het moment in je leven ? Misschien kan dat je klachten verklaren... Je kan altijd naar een dokter gaan om dingen uit te sluiten en je misschien wat zekerder te voelen.

Sterkte in ieder geval.

groetjes,
Bart
Re: wie kan mij helpen
15 June 2008 21:48
Hey Bart,

In september vorig jaar is het allemaal begonnen, had ik ook allemaal rare gevoelens in mijn hoofd, ben toen naar de dokter geweest en die zei dat dit spanningspijnen waren, hier hield het niet op, kreeg toen ook steken in mijn borst en mijn linkerarm, dus ik dacht dat er iets mis was met mijn hart. Eerst heb ik naar neus/keel en oorarts geweest en die heeft een MRI van mijn hersenen laten nemen, niks aan de hand. Ben dan ook bij een hartspecialist geweest, dit was ook allemaal in orde. Ben daarna na een neuroloog gestapt, die heeft EEG genomen en nog allerlei testen gedaan, heb toen antidepressiva gekregen, in december was ik toen veel beter. Tot dat ik met nieuwjaar het bericht kreeg dat een goede vriendin (43 jaar) van mijn moeder, was opgenomen met een hartstilstand, zij is in een coma geraakt en in februari gestorven. Toen begon het bij mij weer terug, ik had toen altijd de gedachte dat ik dit ook zou krijgen, en voelde weer overal pijn. Ben toen terug naar de dokter geweest en die zei dat dit allerlei vormen van hyperventilatie waren. En dat ik best naar een psycholoog zou gaan om erover te praten. Tot hiertoe heb ik dat nog niet gedaan, maar ben wel bij een kinesist in therapie geweest voor hyperventilatie. Dit heeft mij niet veel geholpen, tot nu dat ik in behandeling ben bij een acupunctuur, voel mij in de dag al veel beter, behalve die nachten dat ik die rare gevoelens heb. En maak me hierover weer ongerust, denk dat ik ergens een tumor of zo heb. Ik denk dat ik hiermee best eens terug naar een dokter stap, ik weet het niet goed. Maar zoals ze allemaal wel zeggen de dokters nemen u hiervoor echt niet serieus op. Wat zou ik doen.
Wie kan mij iets meer zeggen, of zou het echt hyperventilatie zijn?

groetjes,

Re: wie kan mij helpen
18 June 2008 21:51
Hoi Nancy

Je bent zo te lezen op van alles onderzocht en alle uitslagen zijn goed,
maar ik vind dat je altijd naar de dokter moet gaan als je ongerust bent.
Al ben je er al 100 keer geweest.
De klachten die jij omschrijft kan heel goed chronische hyperventilatie zijn, want er zijn zoveel
klachten die onder chronische hyperventilatie vallen. Heb je vast wel gelezen op Internet.
Misschien is een goede psycholoog toch ook wel een goed idee om je
hart te luchten, want je hebt duidelijk ook last van angst.
Ik heb soms ook last van klachten als ik op mijn zij lig en voel me
vaak plat op mijn rug het beste. Dan eerst een ontspanningsoefening doen
tot je bijna in slaap valt.
Je zou het eens kunnen proberen.

Sterkte en groetjes Vlinder

Meer weten over het HyperVen programma?