[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

CVS vs. CHV.

Gepost door Laurens 
CVS vs. CHV.
05 July 2008 20:53
Vermoeiden en Duizelaars!

Gelijk aan velen van u kamp ik reeds twee jaar met vage klachten, waarvan zich met name duizeligheid en enorme vermoeidheid laten optekenen. Ook gelijk aan velen van u heb ik veel tijd gestoken in de vraag wat mij van de één op de andere dag is gaan hinderen. Dit ging gepaard met het nodige medische onderzoek en het nodige onvervalste gesurf over quasi-wetenschappelijke forums. Daarbij is mij één ding met name opgevallen: bijna alle (hoofd)symptomen van chronische hyperventilatie zijn gelijk aan de symptomen van het niet objectief te diagnosticeren ME/CVS. Sterker nog, volgens wetenschappelijk onderzoek vertoont een groot percentage van CVS-patienten hyperventilatie klachten. Ik heb dan ook sterk de indruk dat mogelijk bij velen met vermoeidheids- en vage klachten, hyperventilatie een gevolg is van de aandoening ME/CVS. hyperventilatie levert in deze theorie een versterking van de symptomen op, maar is niet aan te wijzen als enige oorzaken/'>oorzaak. Het feit dat in dat geval positief getest wordt bij een hyperventilatie-provocatietest kan niet leiden tot het glasharde oordeel dat hyperventilatie de boosdoener van alle klachten is. Dat klemt temeer nu hyperventilatie veelal wordt toegerekend aan stressfactoren en CVS naar alle waarschijnlijkheid een fysieke aandoening is.

De moraal van dit verhaal is:

Staar u niet blind op hyperventilatie en HyperVen, maar hou ook andere opties open.



Bericht bewerkt (05-07-2008 20:54)
Re: CVS vs. CHV.
07 July 2008 14:12
JA dat heb ik allang begrepen hoor. EEh, wat is ME/CVS? [:]smiling smiley)[/:]
Re: CVS vs. CHV.
07 July 2008 17:21
klopt, is ook zo, maar daarom is het ook van belang om uit te zoeken wat de chronische hyperventilatie veroorzaken/'>oorzaakt!!

Ik wordt 31 juli getest op AD medicijnenD, en als ik dat blijk te hebben, is voor mij de puzzel compleet, dan verklaart dat zo vreselijk veel bij mij!

Maar, net als nasi, ik heb nog nooit van me/cvs gehoord, wat is dat precies?
Re: CVS vs. CHV.
07 July 2008 18:40
Ik weet dat cvs: chronisch vermoeidheids syndroom betekend maar me?
Re: CVS vs. CHV.
13 July 2008 13:00
Volgens mij is dat hetzelfde Ellen (maar niet opgezocht hoor)
Bedankt voor het bericht Laurens. Natuurlijk moet je alle
mogelijkheden ophouden.
Je kan natuurlijk door anderen ziekten of syndromen ook daarbij hyperventilatie ontwikkelen.

groetjes Vlinder
Re: CVS vs. CHV.
13 July 2008 14:22
he Suzanne, ik heb een paar sites bezocht over AD medicijnenD. Ik wil geen hypochonder lijken, maar ik herken er bijna alles in......Ongelooflijk.....ook in twee van mijn kinderen!!!!

Hoe ga jij hier mee om? Waar heb je dit bespreekbaar gemaakt en waar laat jij dit testen. Ik heb een test van 100 vragen gedaan en scoorde 68, maar er staan geen uitslagen bij.

groetjes Sandra.
Re: CVS vs. CHV.
13 July 2008 16:06
hoi sandra,

Mijn zoon is getest bij de kinderarts en orthopedagoog. Ik herkende er dus zelf ook heel veel in, en ben me gaan verdiepen, en ik las zoveel herkenning, dat ik naar de huisarts ben gestapt met mijn verhaal. Hij vertelde dat de enigste persoon die dat kan testen bij een volwassenen, een psychiater is, en hij heeft voor mij gekeken, wie er in mijn omgeving bekend mee is.

Als blijkt dat het dat inderdaad is, dan vind ik het niet raar dat ik ben gaan HyperVentileren, endat ik niet uit dat laatste restje kom zeg maar. Ik ga elke keer weer over mijn grenzen heen, en zal dat met begeleiding moeten aanpassen. Maar eerst maar even de uitslag afwachten.

Je mag me ook privemailen hoor!!! geen punt

Meer weten over het HyperVen programma?