[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

vraag voor iedereen en hoop ook op een mening van de stichting

Gepost door Jurgen 
hoi ff mijn verhaaltje ik heb het de laatste tijd erg te pakken ik heb sinds de laatste 3 a 4 jaar een ademhalingsfocus om de een of andere reden let ik daarop heb wel 3 jaar geleden een knobbel in mijn keel gehad en dat bleek een ontsteking te zijn gelukkig knobbel is na een antibiotica kuurtje verdwenen maar waarschijnlijk is het door de angst iets te hebben (die knobbel) erin geschoten 2 weken later ging ik op mijn ademhaling letten en kreeg angst paniek aanvallen de laatste 2 maanden gaat het een stuk slechter met me ik loop 3 keer per week na de dokter en hij zegt altijd je bent gezond geloof er niks van heb sinds de laatste 4 weken last van

Vermoeidheid
Trillingen van spieren
een soort van electrische tijd in mijn benen alsof er wormen doorheen gaan
spiertrillingen aan de zijkant van mijn voeten in mijn buik spiertrillingen
op mijn hoofd spiertrillingen
in mijn billen trekkende spieren
pijn over mijn hele rug met name de onderrug en onder en tussen de schouderbladen
Koude rillingen
af en toen een wazige vlek voor mijn oog als ik erin wrijf is die weg (vreemd) meestal linker oog
3 cm links van mijn navel gevoel dat er iets in mijn buik zit af en toe steekt het ook en dat trekt een beetje naar beneden toe
af en toe steken bij mijn hart
af en toe een Onwerkelijk gevoel dan denk ik wat is alles en iedereen maar raar
Depressief gevoel denk alleen maar aan ziektes en de dood
vaak het gevoel dat ik moet braken en dan komt er niks
en denk dat ik aan allerlei ziektes lijdt

bij dat gevoel aan mijn buik denk ik altijd dat ik een tumor heb ofzo
en bij die spierschokjes en trillingen denk ik altijd aan een erge spierziekte
die spiertrekjes en rillingen heb ik pas een paar weken waarom dan al niet die 3 jaar als het echt chronische hyperventilatie zou zijn daarom ben ik zo bang voor een spierziekte omdat ik dat pas een paar weken heb

wat denken jullie heb ik ziektes of heeft mijn huisarts gelijk en ziet hij niks over het hoofd?

mvg jurgen
Ha Jurgen, ja....toch denk ik dat je chronische hyperventilatie klachten hebt.

Al dertien jaar heb ik klachten en nooit heb ik geweten, dat ik chronische hyperventilatie heb. Talloze keren (lees: altijd) was ik bang dat ik iets ergs had. Varierend van alles waar ik iets over las of hoorde, wat bij mijn klachten hoorde.

Maar ik ben er nog steeds en iedere keer ging het weer over. Al die pijn op de borst, kaak, rug, nek, enz....enz....de lijst is te lang.

Jij zit nu in een hele heftige fase, die wij ook allemaal doorgemaakt hebben. Wees maar blij, dat jij nu al uitgepuzzeld hebt, dat je chronische hyperventilatie hebt, want nu kun je ergens aan gaan werken.

HyperVen je eigenlijk wel, je hebt het vast wel gezegd, maar ik ben nog steeds een zeef en kan niet alles onthouden, wat hier geschreven wordt.

Probeer hoe moeilijk ook, te accepteren, dat je lichaam zoveel klachten geeft, omdat je ademhaling helemaal met je op de loop is. Focus je op het HyperVennen en dan zul je na een paar weken hele kleine verlichtingen gaan merken. Al is het maar weinig, probeer met alle kleine vooruitgangetjes blij te zijn..

Hou je taai.

Groetjes Sandra.
ja heb het wel vaker geprobeerd maar ben telkens gestopt als ik me niet goed voelde gisteravond heb ik het opgepakt
maar wat denken jullie van mijn klachten heeft de dokter gelijk of is het lichamelijk
als de dokter zegt dat je niets hebt dan heb je niets. Probeer dat eens van je af te zetten.
Dit is niet gemakkelijk maar zolang je twijfelt zullen je klachten niet weggaan . Ik heb dzelfde symptomen als jij gehad. Dit heeft tijd nodig maar mettertijd zullen je klachten minderen

sterkte
Weet je wat het is Jurgen..............

Zolang als jij je zorgen blijft maken over je gezondheid en of de dokter gelijk heeft of niet zorgt dat je lichaam steeds in de vecht vlucht reactie blijft zitten.

Dat betekent dus dat je lichaam niet ontspant.

Dus blijf je contstant last houden van de klachten die je opnoemt.

Probeer te ontspannen. Zoek eventueel een psycholoog die jou kan helpen met je angst voor een ziekte.

Als je die gedachten namelijk onder controle krijgt zul je gaan ervaren dat je lichaam zich kan ontspannen en samen met HyperVen van je klachten af kan komen.

Ik weet dat het ontzettend moeilijk is. Niet uit eigen ervaring, maar van mensen om mij heen die hetzelfde hebben ervaren.

Met behulp van een psycholoog zijn die in afzienbare tijd (binnen 6 maanden) van die angst afgekomen en ik gun het jou ook zo graag.

En voor wat het waard is: Ik denk dat jou dokter gelijk heeft en dat er niets lichamelijks is.

Je bent alleen super gefixeerd op wat je voelt en ervaart in je lichaam.

Dat wil overigens niet zeggen dat wat je voelt er niet is, want je voelt het wel degelijk.................alleen: Het betekent niet wat jij denkt.

Dikke Knufful van Ellen
ellen bedankt voor altijd die steunende berichtjes van je daar heb ik echt wat aan heb sinds vorige week een psycholoog het begint nu en beetje te rollen ik hoop het zo dat ik er vanafkom heb nog een heel leven voor me hoop ik dan maandag op vakantie ik zie er zo tegenop maar ik doe het voor mijn vriendin de ha zegt lekker ontspannen daar maar dat kan ik niet als ik telkens denk dat het lichamelijk is knuffel terug groetjes jurgen
rob hartelijk dank voor je berichtje de huisarts heeft me xanax voorgeschreven elke avond 1 tabletje voordat ik slapen ga ik slaap er erg goed op is dat dan ook goed voor de stress een beetje kwijt te raken hij zegt met ad nog ff wachten kijken hoe je hier op reageert
Hoi Jurgen

De Xanax helpt om lekker te ontspannen, dus komt wel goed met de vakantie.
Veel plezier!

groetjes Vlinder

Meer weten over het HyperVen programma?