[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Gevoelloos en spierkrampen

Gepost door Griet 
Gevoelloos en spierkrampen
14 July 2008 16:01
Hey iedereen,

De laatste tijd ben ik vaak gestresseerd en gespannen (onder andere door ons huwelijk binnenkort) en heb ik vaak last van chronische hyperventilatie en paniekaanvallen. Gisterenavond had ik wel iets heel raar. Net voor ik ging slapen werd mijn tong en de binnenkant van mijn mond gevoelloos. Ik had ook het gevoel dat mijn keel en tong opzwollen en dat ik niet genoeg lucht kreeg. Wanneer ik in de spiegel keek, zag ik niets bijzonders. Toen ik in bed lag, durfde ik niet te slapen uit angst om te stikken. Ik werd heel zenuwachtig en onrustig. Na een tijdje werden ook mijn lippen en kaken stijf en gevoelloos. Uiteindelijk ben ik na een lange tijd toch in slaap gevallen. Toen ik vanmorgen wakker werd, was er niets meer aan de hand. Erg bizar.

En nu zit ik hier op mijn werk en heb ik plots verschrikkelijke krampen in mijn bovenlichaam. Mijn maag en buik voelen opgezwollen en in mijn schouders en onderrug verkrampen mijn spieren. Het komt in golven. Het is dus niet voortdurend en de pijn wordt ook niet erger, maar het is wel heel beangstigend en pijnlijk. Als ik rondloop, gaat het beter dan wanneer ik neerzit. Ik heb dit al vaker gehad (ook bijvoorbeeld 's avonds of 's nachts) en volgens de dokter en mijn vroegere therapeut is dit te verklaren doordat ik voordien hevig en langdurig hyperventileer waardoor ik te veel lucht hap en mijn spieren verzuren. Waarschijnlijk heb ik dus gisteren en vannacht veel last gehad van hyperventilatie en reageert mijn lichaam daar nu op.

Ik kan trouwens maar niet stoppen met wenen. Ben blijkbaar wat aan het einde van mijn krachten momenteel... Ik ga maar eens naar huis en hopelijk gaat het morgen beter...

Groeten,
Griet
hoi Griet,

He , wat vervelend allemaal toch he! Ben je nog bij je huisarts geweest, ik denk dat het geen slecht idee is voor je , om tijdelijk wat rustgevends te gebruiken, tot aan je huwelijk!

Ik weet hoe naar de paniekaanvallen zijn, ik heb er veel last van gehad, maar ben er zo goed als vanaf nu. Bij mij heeft het aanvullen van de serotonine goed geholpen ( eerst door st janskruid, later overgestapt op Brain-mood) ( paniekaanvallen kunnen ontstaan dor serotonine tekort)

Verder heb ik veel baat gehad bij fysio, mijn spieren waren complete staalkabels geworden, en zijn nu weer heerlijk los.

Griet, laat de voorpret niet bederven , deze periode moet vor jou leuk zijn!!!

Je klachten horen volgens mij allemaal bij d chronische hyperventilatie, kun je niet een tijdje de zw in gaan, even rust, pas op de plaats. Je lichaam geeft aan dat je over je grenzen bent gegaan, neem alsjeblieft die rust!!
Hai Griet,

Ik sta helemaal achter wat Suzanne schrijft.

Neem rust..............en zorg dat je een leuke. fijne, fantastische dag krijgt.
Desnoods ga je even in de ziektewet om weer op te kunnen laden, zoals Suzanne zegt.
Hi Griet,

Wat vervelend voor je! Dit zou toch eigenlijk een fijne periode moeten zijn! Bij mij helpt oxazepam goed om de zenuwen onder controle te houden. Misschien goed om even met de huisarts te overleggen? En probeer inderdaad je rust te nemen, dat is heel belangrijk! Misschien zijn er nog andere dingen die je rust geven? Bij mij helpt bijv. tuinieren.

Take it easy!

Carola

Meer weten over het HyperVen programma?