[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

steeds meer moe

Gepost door Judith 
steeds meer moe
03 July 2008 00:32
hoi allemaal,

Ik ben er een tijdje tussenuit geweest en heb veel berichtjes gelezen vanavond.
ik had allang in bed moeten liggen eigenlijk, maar wil toch ook nog even iets kwijt.
IK BEN ZO MOE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bij elke trap lijkt het wel of mijn spieren verzuren en laatst op een feestje staan dansen en zingen, ik dacht na een kwartier dat ik dood ging, geen adem meer en lag te snakken.
Blijf maar diepe zuchten halen om dat &%$gevoel van binnen weg te krijgen.
Mijn conditie is nada, echt en ik heb het idee dat het alleen maar erger wordt....
Adem halen moet vanzelf gaan, maar vaak gaat dat helemaal niet vanzelf bij mij.
Ja, ik heb het druk, maar ben 43, en dat mag dan toch niet zo erg mijn leven beheersen?
Als anderen na het werk iets leuks gaan doen, kruip ik naar huis, ik red het gewoon niet meer en dat maakt me zo angstig.
Ook al maanden verkouden en nu een hielspoor erbij, had ik nooit van gehoord, maar kan aan het eind van de dag nauwelijks lopen, dus dat helpt ook niet erg.
Hoe is jullie conditie? Als ik terug kijk op de afgelopen 2 jaar vind ik het ongelofelijk hoe ik veranderd ben en ben bang dat ik nooit meer de oude ben.
Ik loop de hele dag te gapen en zuchten om aan genoeg adem te komen en begrijp niet dat het niet minder wordt.

groetjes judith
Re: steeds meer moe
03 July 2008 16:08
ha Judith, ik snap je frustratie, HELEMAAL!!! ZO gaat het bij mij ook, zo gaat het weer even iets beter en dan ineens is het weer foute boel.

En dan aan ons de kunst om uit te vogelen, wat er dan nog meer mis is met dat lijf van ons. Want jouw klachten wijzen toch echt naar chronische hyperventilatie, maar ja.....wat is er nog meer....

Ik heb mezelf die vraag ook veel gesteld en nu ben ik tot de ontdekking gekomen, dat ik niet zonder de hormoonpilletjes kan. Mijn schildklier gaat denk ik achteruit, doordat ik de hormoonpillen aan het afbouwen was. Te vroeg dus. Tenminste, dat is de visie tot nog toe. Of dat echt zo is, moet ik nog afwachten.....

Zou er bij jouw ook iets meer aan de hand zijn? Ik herken me nl. helemaal in jouw verhaal.

Sterkte, groetjes Sandra.
Re: steeds meer moe
03 July 2008 19:18
hoi judith,

ben je al geprikt op ziekte van Pfeiffer?? wat jij namelijk omschrijft, zo erg heb ik het ook gehad toen ik ziekte van pfeiffer had.

Ijzer tekort ook even laten nakijken, kun je ook gruwleijk moe van zijn.

Hielspoor heb ik ook gehad, haha, ik heb ook altijd van die rare dingen!! Heel pijnlijk, bij mij hielp het koelen met ijs erg goed.

De moeheid is absoluut vervelend, ik voel me soms 85 ipv 36..[:]sad smiley[/:]

Het stomme is, dat je geen puf hebt om te sporten, terwijl het opbouwen van je conditie juist nu zo belangrijk is!!! ( maar ja, de theorie en de praktij k he.....
Re: steeds meer moe
04 July 2008 00:47
hoi Sandra en Suzanne,

Volgens mij zijn wij een 3-pact. Jullie zijn altijd de eersten die dingen van mij herkennen!
Ik was vandaag bij de huisarts, inderdaad hielspoor, moet verende gympen kopen;-) en zooltjes laten aanmeten.
Vanavond kon ik gewoon niet meer lopen, jezus waar eindigt dit!!!!
Nu, in de nacht voel ik me het best als ik lekker in huis loop te rommelen, ookal ben ik moe.
En ik ben weer dom geweest, heb 3 weken vakantie, en de eerste week de kamer van mijn zoontje volledig omgegooid, nieuwe kasten, nieuw bureau, nieuw bed, geschilderd......
Maar wel voldaan, maar bekaf. En ik weet ook niet wanneer ik dat soort dingen anders moet doen hoor. Soms heb ik het overdag zo gek benauwd, net of iemand me samen knijpt.
En denk vaak ook dat ik mijn adem vasthoud. De periodes met paniekaanvallen heb ik bijna achter me gelaten op een enkele na, de hartoverslagen ook, maar eigenlijk vind ik dit veel erger, die adem, dat zuchten, de benauwdheid. Soms denk ik wel eens dat ik COPD heb en dat het nooit meer over gaat, ben ook nog een roker, zelfs na 1 juli.

Volgende week weer naar de huisarts, om weer eens te praten hoe nu verder.
Pfeifer heb ik niet, maar zal wel voorstellen om mijn bloed te prikken, eigenlijk ben ik ook nooit getest op chronische hyperventilatie, maar dat moet je geloof ik ook niet willen met die prikken in je slagader.

Wel ergens fijn dat ze wat gevonden hebben Sandra, misschien is het een deel van de oplossing, ik wou dat ik die had!
Had jij dat zuchten en gapen ook? En benauwdheid?

groetjes judith
Re: steeds meer moe
04 July 2008 13:14
Ha Judith, ben je nog wel steeds aan het HyperVennnen?

Ik ben ook heel veel gezucht en gapen deed ik aanvalsgewijs. 30 keer achter elkaar en dann niet meer.

Een benauwd gevoel herken ik ook, net of er een grote luchtbel van binnen zit.

Dat zuchten en geeuwen kwam weer helemaal terug, de afgelopen weken, toen ik me zo rot voelde, maar door het HyperVennen was dat bijna weg.

Nu ik weer drie dagen hormonen slik, voel ik dat hele nare alweer een beetje wegtrekken.

Hoeveel jaar heb jij al klachten? Ben jij ook tenger en een smal gezicht. Mijn hormoon arts zei, dat ik zelfs uiterlijk het type mens ben ,dat zij behandeld.

Zij is een gepensioneerde huisarts, die zich jaren geleden gespecialiseerd heeft in vrouwen met hormoon problemen. Heb jij ook een week in de maand dat je je redelijk voelt, en daarna weer slechter? Dat zou een oestrogeen tekort kunnen zijn. Wat ook vreselijke vermoeidheid, spierklachten veroorzaken/'>oorzaakt. Misschien is het ook wel iets voor jouw. Zij woont in Apeldoorn, een heel lieve dame, 1x ben ik bij haar geweest, zij geeft het echt niet als ze er van overtuigd is, dat je dit nodig hebt, en verder hoef ik haar alleen te bellen voor een nieuw recept of hoe het gaat.

Zij geeft nog steeds lezingen door heel het land, 79 jaar!!, en steeds meer artsen gaan inzien, dat zij gelijk heeft. ALs je er eens met mij over wil hebben,moet je me maar eens bellen.

Groetjes Sandra.
Re: steeds meer moe
05 July 2008 23:20
hoi sandra,

Ik weet het niet hoor, gek genoeg schiet ik volgens mij ook de overgang in op mijn 43ste!
Ik hen al weken geen menstruatie gehad en dan komt het opeens weer 2x achter elkaar,
dan weer niet. Ben ook al weken chronisch verkouden met biholte klachten en nu weer een hielspoor, het gaat maar door, word er moedeloos van. Dus of het met hormonen te maken heeft.....
Ik HyperVen momenteel niet, kan het gewoon niet opbrengen. Waar ik me nog het meest zorgen over maak is dat ik bij de minst geringste inspanning al een hartslag heb van heb ik jou daar, echt niet normaal. En dat zuchten en gapen is vreselijk met dat rare benauwde gevoel. Eigenlijk is niets meer leuk op deze manier he?
Ik wou dat ik weer de vrouw was die ik 4 jaar geleden was, echt.
Sommige mensen zeggen dat dit nooit meer over gaat, ook lekker opbeurend!
Ik weet niet of het zin heeft naar apeldoorn te gaan, wil je er best wel eens over bellen.

groetjes judith
Re: steeds meer moe
06 July 2008 10:09
Ha Judith, he, wat grappig [:]confused smiley?[/:] ik ben ook al weken verkouden, een rare soort verkoudheid. Eerst een week keelpijn en dan denk ik dat de verkoudheid door gaat zetten....maar nee hoor.....10 x niezen, snuiten en dan is het weer over voor de rest van de dag. Meestal smorgens uit bed, soms later op de dag, heel vaag,gek genoeg had ik dit vorig jaar ook in juli. Snap jij het? Misschien wel een allergie opgebouwd, heb ik ook wel eens gelezen hier, dat chronische hyperventilatie zoveel processen uitbalans kan brengen, dan je zelfs allergies kunt ontwikkelen.

Ik ben heel benieuwd wat de huisarts zegt.

Dat zuchten, snelle hartslag en gapen duidt toch echt op chronische hyperventilatie. Was dat niet minder toen je wel heel regelmatig HyperVende?
Dat was bij mij wel zo, maar ik krijg het er ook niet helemaal mee weg. Ik heb van de week Antidepressiva gekregen van de ha, dit was volgens hem de enige weg die we nog konden gaan. Ik ben jaren heel anti geweest tegen AD medicijnen, maar nu ik zie hoe mijn moeder en haar twee zussen en broer zijn opgeknapt, nu ben ik toch wat positiever. Hier slikken ook heel veel mensen het.

Mijn huisarts zei: je moet eens af, van het idee, dat alleen depressieve mensen dit gebruiken. SOms zijn er echt oorzaken dat mensen depressief of ziek zijn en het nodig hebben. Maar even zo vaak, doet het lichaam het gewoon verkeerd, zonder duidelijke oorzaken/'>oorzaak en wil AD medicijnen heel goed helpen. Op de pijnpoli's wordt het tegenwoordig ook voorgeschreven. Dan zou het misshcien ook voor die vreselijke nek en rugpijnen helpen, die ik om de paar weken of soms maanden heb. Dat komt opzetten in een paar sec. en ik loop dan drie dagen krom, kan niet slapen, niet bewegen, vreselijk!!! Dit zouden dus een soort zenuwpijnen zijn, waar de ad ook goed voor kan zijn.

Ik ben nog niet begonnen, ik wil nog even afwachten of een hoge dosering hormoon helpt. Ik zit nu weer op mijn oude dosering en ik mag het nog met 1 mg ophogen. Met een paar dagen zou ik dat moeten werken, zo niet, dan ga ik lekker aan de AD medicijnen. Ik hou je in ieder geval op de hoogte, hoe het gaat met de hormoonpilletjes. Kan ik straks weer over de daken springen, dan is het misschien ook iets voor jouw, haha... Vanmorgen werd ik weer vroeg wakker met een hele rare spierpijn rechts in de borstkas, gaat nergens mee weg, voor mijn gevoel adem ik rustig, verkramp ik niet, maar dat zal ik dan wel in de nacht verkeerd gedaan hebben.

Ik zou toch proberen als ik jouw was, om twee keer 5 trials te doen, misschien krijg je in ieder geval dat nare zuchten en gapen er mee weg.
Want het zit em toch wel in je ademhaling......als ik naar een verjaardag ben geweest oid, dan moet ik in de auto steevast 10x geeuwen, een teken dat ikdaar toch weer niet rustig heb gezeten. DUs ik HyperVen maar braaf door, maar ik moet er wel iets bij vrees ik.

En jij ook denk ik.....

Liefs Sandra.



Bericht bewerkt (06-07-2008 10:09)
Re: steeds meer moe
06 July 2008 22:56
hey sandra,

Ik hoop van harte dat het gaat helpen bij jou. Ik wacht nog met de AD medicijnen......
Heb altijd het idee dat het weer terug komt als je er mee stopt. Maar als het helpt is het wel heerlijk. Ik heb veel last van mijn holtes, en merk ook als het regent dat het minder is, dus begin te denken dat het met hooikoorts te maken heeft. Ga daar eens over vragen bij de huisarts.

Ik vind als je zoveel klachten tegelijk hebt, dat het soms wel eens heel vervelend wordt allemaal, ik kan je lijsten geven van mijn klachten je wilt het niet weten, en daar word ik echt niet goed van.

Heb me voorgenomen weer te beginnen met HyperVen, ik doe het wel eens zomaar op de bank of in de auto zonder die stopwatch, want ik word daar ook niet goed van hoor, alleen maar zien dat ik niet vooruit ga.

Ik heb nu 3 weken vakantie, waarvan er 1 voorbij is, maar heb er helemaal geen lol in omdat ik me rot voel en zie nu alweer op tegen het moment dat ik weer moet beginnen.

Ik lijk wel een 80-jarige;-) of liever;-(

Door de hielspoor kan ik slecht lopen ook en dat maakt je ook vermoeid en daarom ga ik woensdag een zeiken bij de huisarts, want het wordt me echt een beetje teveel bij elkaar.

Maar morgen gaat het lekker regenen, dus misschien heb ik dan een beetje lucht.

Weet je wat ik ook zo raar vind? Als ik slaap schijn ik heel rustig en diep adem te halen, en als ik dan wakker word en ik ben weer bewust zeg maar, dan begin ik ogenblikkelijk weer te zuchten. Maar in mijn slaap doe ik dat niet. Daar begrijp ik niets van en wil dat wel eens vragen aan Rob of Hester.


liefs Judith
Re: steeds meer moe
07 July 2008 10:03
ik heb dat ook dat ik de hele dag op mijn ademhaling let en overal spierschokjes om gek van te worden
Re: steeds meer moe
09 July 2008 11:44
Hoi Judith

Wat mij ineens opvalt aan jouw verhaal:

Ik weet het niet hoor, gek genoeg schiet ik volgens mij ook de overgang in op mijn 43ste!

Dat zou best kunnen hoor. Aangezien ik veel heb gesurfd met zoekwoord hyperventilatie
kwam ik op een overgangsforum terecht. Daar las ik dat veel vrouwen het ook over
hyperventilatieklachten hebben. Veel klachten die bij de overgang voorkomen, komen ook voor bij hyperventilatie. Of andersom natuurlijk.

Ik denk dat er vrouwen zijn die al hyperventilatie klachten hadden en dat ze door de overgang
erger zijn geworden, maar ook dat vrouwen die in de overgang kwamen of al een tijdje zaten hyperventilatie klachten hebben gekregen.

Als je in de overgang zit heb je natuurlijk te maken met oestrogeenafbouw en daar kan
je je knap beroerd van voelen. Dat hele forum staat vol met verhalen daarover.
Sandra schrijft dan ook nog over het hormoon tekort en dat ze zich beter voelde met
de hormoonpillen. Dan beginnen er bij mij bellen te rinkelen...
Lees maar eens op dat forum, misschien herken je wat.


Sandra: Hoe is de naam van de gepensioneerde huisarts?
Misschien kan ik er iets over vinden op het Internet?
Echt goed dat ze dat nog doet op haar 79e jaar!
Waren wij maar zo fit hé?
Er staan ook berichtjes op dat forum over vrouwen met schildklierproblemen.

groetjes en sterkte met alles Vlinder


Vergat nog de url te geven, dus bij deze:
www.vrouwenovergang.nl



Bericht bewerkt (09-07-2008 12:02)
Re: steeds meer moe
09 July 2008 18:11
Ha VLinder,

Even kort, want ik moet eten.

De naam van de arts is:

Mw. C. Haaksma, Loseweg 199 in Apeldoorn (ze heeft geen website) ze werkt nog 1 dag in de week vanuit haar huis. Haar telefoon nummer is: 055-5215273

Groetjes Sandra.
Re: steeds meer moe
10 July 2008 20:36
hoi vlinder,

bedankt voor de tip, ik ga zeker kijken! ik ken een vrouw die had precies hetzelfde, met dat zuchten, maar zij is er nu vanaf, wel ook de overgang in!
ik word er echt niet goed van dat benauwde gevoel, ben ook weer aan het HyperVennen, maar het wordt erger!

groetjes judith
Re: steeds meer moe
11 July 2008 10:55
Hoi Sandra

Bedankt voor de info. Jammer dat ze geen website heeft.
Al stonden alle teksten van de lezingen er maar op; belangrijke info
blijkbaar voor veel artsen.
Zal straks toch eens op haar naam zoeken om te kijken of er iets
over te vinden is.

Oke Judith, succes en misschien herken je iets en heb je er wat aan.

groetjes Vlinder
Re: steeds meer moe
03 August 2008 12:08
Hoi judith,

Hoe gaat het nu met jou.
Ik heb sinds een paar weken ook last van hielspoor. Komt dit miscchien ook door chronische hyperventilatie? Volgens mij waren er nog meer op dit forum die het hadden toch.
Heb ook het gevoel dat het niet vanzelf weer overgaat.
De huisarts had het over een injectie in de hak. Heb jij dat laten doen? Of is het vanzelf weer overgegaan. Je voelt je inderdaad een oud mens. Je wilt van alles doen maar overal moet je bij lopen en dat doet pijn. OOk niet bevordelijk voor je zelfvertrouwen.

Groetjes teunise
Re: steeds meer moe
03 August 2008 12:58
hoi teunise,

Ik heb ook hielspoor gehad, erg pijnlijk, maar he tis wel vanzelf overgegaan bij mij. Je kun tbeter eerst eens naar een , huh, hoe heet dat ook alweer, podoloog?? ( voor je voeten dus) gaan, niet gelijk met een injectie gaan klungelen hoor. Ik heb het veel gekoeld, of het heeft geholpen weet ik niet, maar ben er wel vanaf nu. Volgens mij staat dat los van de chronische hyperventilatie.
Re: steeds meer moe
03 August 2008 23:57
hoi teunise,

Staat los van de chronische hyperventilatie hoor, ik ben inderdaad bij de podoloog geweest, heb zooltjes gekregen.
ik moet nu wel nieuwe schoenen kopen, want al mijn schoenen zitten nu te krap met die zooltjes erin. Hielspoor schijnt vanzelf weer over te gaan maar kan heeeeeel lang duren.
Balen hoor.

gr judith
Re: steeds meer moe
04 August 2008 10:02
Hallo,

Bedankt voor jullie reactie. Moet ik maar even kijken wat ik ga doen.
Ik heb het nu al ongeveer 5 weken. en het is enorm lastig.
Volgende week weer aan het werk kijken hoe dat gaat.

Groetjes Teunise

Meer weten over het HyperVen programma?