[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

verward en teleurgesteld en bang

Gepost door Judith 
hoi allemaal,

Ik begrijp het niet, eindelijk ben ik met mijn scores aan het stijgen en zit nu boven de minuut sinds een paar dagen, en dat is voor mij echt geweldig. Resultaat is echter dat het wel lijkt of het slechter gaat. Ben nu echt de hele dag benauwd en zuchten, gapen, lucht happen, terwijl ik nu niet eens aan het werk ben! Hoe kan dat nou toch? Ik had echt verwacht dat het wat beter zou gaan en begin nu echt weer te twijfelen aan chronische hyperventilatie.
Misschien toch iets aan mijn longen?
Ben weer bang en onzeker en baal echt.

groetjes Judith
hoi hoi hoe lang ben je aan HyperVennen

groetjes jeroen
hoi jeroen,

zeg maar vanaf april, maar pas de laatste weken serieus.

gr. judith
Hai Judith,

Nee Joh, niet twijfelen.

Dit is toch Toppie !!

Je bent aan het stijgen, maar je lichaam laat nu weer stress los, dus....
Stess loslaten betekent dat er toch weer wat klachten naar boven komen, maar die verdwijnen weer.

Je kan even wat minder HyperVennen of even een week stoppen, dan kan je lijf aan de nieuwe situatie wennen, maar.....................

Dit is Geweldig, want je bent weer een grote sprong verder.[:](Y)[/:]

Ik herken het precies. Zo is het bij mij ook gegaan en ik werd daar ook onzeker van, maar het hoort er (helaas) bij.

Succes van mij
Ellen
Yep, idem dito hier ellen!!

Kop op hoor judith, je bent bezig met je herstel.

Ik heb het zelf al ooit eens vergeleken met het terugdraaien van een film. Je komt dan alles weer tegen waar je last van hebt gehad, tot je weer aan het begin van je film bent: oftwel: klachtenvrij.......................

schrijf precies op , wanneer je je beroerd voelt, en dan zul je straks teruglezen,dat de periodes dat je je goed voelt langer worden, en de dagen dat je je slecht voelt, minder lang duren......en dat geef tde burger moed!!



Bericht bewerkt (01-08-2008 15:48)
hoi Ellen en Suzanne,

Heel lief van jullie, dankjewel, mijn klachten zijn echter nog geen dag weg geweest.
Er komen dus geen klachten naar boven, want die had ik al, maar ze werden even erger.
Ik ga door hoor, natuurlijk, maar soms krijg ik het vreselijke gevoel dat dit misschien nooit meer weggaat.......

gr. judith
Hey judith,

Ik ben ook echt nooit klachtenvrij hoor. Volgens mij omdat we bang zijn dat het nooit meer weggaat staan we s'morgens al op met de foute gedachte. Ik tenminste wel.
Het eerste waar ik aan denk als ik opsta is mijn lichaam en wat ik allemaal voel. Mijn hart of mijn duizelingen of wat dan ook.
Ik doe nu smorgens 10 x en 's avonds 5x omdat ik er ook last van krijg en anders niet kan slapen door teveel klachten. Maar volgens mij gaat het alleen helpen als we doorzetten en hier doorheen komen.

groetjes jo
tja, ik kan het 100 x herlezen: je zult zien dat de periodes dat je je beter voelt langer worden en dat je je rot voelt korter. Het is bij mij altijd stabiel: rot.
Wat erg eigenlijk, iedereen heeft wel eens een of meerdere dagen dat ze er niet mee bezig zijn en zich lekkerder voelen, helaas heb ik dat niet. Dat rotgevoel van binnen blijft, alsof ik vol lucht zit en maar weg zuchten, het houdt niet op.
Vervelend voor jou ook Jolanda, je kunt zo niet echt meer genieten he?
Als ik wakker word 's morgens begin ik meteen met een diepe zucht te moeten maken en dan denk ik wat doe ik dan de hele nacht, zou ik het dan ook doen of neemt de hypofyse mijn ademhaling over?
Ik weet het niet, kan me er gewoon geen voorstelling van maken dat dit gewoon weg gaat ooit......

gr. judith
lieve judith, in het begin ben ik ook nooit klachtenvrij geweest. Als ik aan die periode terug denk voel ik nu nog de ellende van toen.

Ik ben toen aan het st janskruid gegaan, daar heb ik ook veel baat bij gehad, ik ben begin september in de zw terecht gekomen, omdat ik 24 uur per dag klachten had, en ik denk zo rond de kerst dat ik me wat beter ging voelen, een keer klachtenvrij zeg maar.

GEDULD, heel moeilijk, maar echt, ook jij komt ervanaf!
Hi Judith,

Ik herken je gevoelens helemaal hoor. Ik kon in het begin gewoon in paniek raken van het idee dat het nooit meer goed met me zou komen! En ja, helaas had ik in het begin ook last van het feit dat mijn klachten verergerden door HyperVen. Dan vond ik niet mee vallen, moet je je eerst nog rotter gaan voelen! Bij mij hielp het om niet 2 x 10 te doen, ik deed meestal maar 1 x 10 per dag en soms 1 x10 + 1 x 5, dat ging ook nog goed. Probeer geduld te hebben Judith (ik weet het heel lastig, want je wil er NU vanaf). HyperVen werkt echt, maar het heeft tijd nodig en je moet het elke dag trouw doen. Mijn herstel verliep met enorme ups en downs, maar uiteindelijke komt er toch een behoorlijke constante lijn! Sterkte en houd vol en oh ja weet je wat mij ook goed hielp? Passiflora dat is een plantaardig middel voor je zenuwstelstel.

Groetjes,
Carola
lieve meiden,

ik houd vol, ik beloof het, ik heb niets te verliezen, het is jammer dat ik zo onzeker en bang ben vaak, het verpest je hele leven zo hè....ik doe het ook maar 1x per dag, ikwerk nu nog, dus red het niet in de ochtend. Soms wou ik ook wel eens dat ik een paar maanden de ziektewet in kon. nooit gedacht van mezelf.

groetjes judith
hoi judith,

je hebt genoeg reden om de zw in te gaan( oververmoeid, licht overspannen, gooi het ergens op), onderschat het niet. Gun je die rust,en de tijd om lekker te HyperVennen!!
je zal zien dat het je goed doet!!



Bericht bewerkt (03-08-2008 10:29)

Meer weten over het HyperVen programma?