[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

help

Gepost door Jurgen 
help
13 August 2008 17:43
hoi naast mijn chronische hyperventilatie heb ik al een paar weken diarree met slijm erin ik ben me helemaal op aan het vreten als ik links mijn buik hard indruk doet het pijn al 2 maanden ik eet niks meer ik voel me slap raar in mijn hoofd ik kom op internet alleen maar de ergste dingen tegen heb vandaag wel mijn ontlasting op kweek moeten zetten maar ik weet het niet meer ik kan er niet meer tegen :-(
Re: help
13 August 2008 19:09
Hoi Jurgen,
wat vervelend voor je!
Ik heb het ook wel eens gehad.
Ik heb geen idee wat het is,laat je me weten als je de uitslag weet?
Ik zou me niet heel erg druk maken,zodat je ook niet gelijk heel veel last krijgt van je hyperventilatie!
Laat het me weten!!![:](Y)[/:]

Groetjes Petra
Re: help
13 August 2008 19:17
doe ik maar ik heb al 2 maanden die pijn in mijn darm ik ben zo bang dat ik een erge ziekte heb
Re: help
13 August 2008 23:18
hoi jurgen,

Ik heb zelf een spastische darm en ook heel veel last gehad van diarree en slijm en gas, echt vreselijk. En heel veel buikpijn.
Eet gezond en ga eens aan de probiotica en de yoghurt met rechtsdraaiend melkzuur (biogarde) Het helpt geloof me. Ik dacht ook altijd aan het ergste, maar na een darmonderzoek kwam er spastische darm uit, jouw klachten zijn hetzelfde. Heel vervelend, maar je kunt er 100 mee worden.

liefs judith
Re: help
14 August 2008 07:47
nee ik heb zo geen pijn en kramp alleen als ik links op mijn buik druk gaat het pijn doen
Re: help
14 August 2008 10:12
Misschien obstipatie, kan je maandenlang hebben met die klachten die jij hebt. Er komt dan wel dunne ontlasting uit, dat gaat als het ware langs de "prop", maar die echte prop zit er dan wel, en veroorzaken/'>oorzaakt pijn ( vooral als je drukt).

Soms heb je dan even hulp ndig van het ziekenhuis, om die "prop"los te krijgen; wacht even je onderzoeken af joh, en geloof me, er zijn zooooveel oorzaken voor jeklachten, het is echt niet zomaar iets heel engs! Laat je niet gek maken door het internet!!!
Re: help
14 August 2008 18:42
he jurgen...
ik ben nieuw hier en las jou berichtje,
ik moet zeggen dat ik eigenlijk denk dat jij een spastische darm hebt, ik heb dezelfde klachten al jaren... die plek links is altijd gevoelig vooral als je er op drukt is het ook helemaal hard ik heb ook alle onderzoeken al gehad conclusie spastische darm .
er valt mee te leven hoor, ik ben ook een persoon die gelijk overal het ergste van denkt echt een hypochonder dus [:]confused smiley?[/:]
maak je niet teveel zorgen want dat zorgt ervoor dat je darmen op gaan spelen ,stress is vaak de grootste oorzaken/'>oorzaak van darmklachten.
ik heb overigens verder ook geen buikpijn alleen die plek is mega gevoelig!
Re: help
14 August 2008 18:46
ja inderdaad ik ben ook hypochonder bij alles wat ik voel is het raak en alleen als ik linksonder mijn buik indruk is die gevoellig voor de rest niet als ik ervanaf blijf ik krijg maandag de uitslag van de ontlasting en dinsdag of woensdag van het bloed ik laat het jullie wel weten mvg jurgen
Re: help
14 August 2008 18:48
het is bij mij alleen niet hard en heb alleen maar telkens diarree al 4 weken ofzo
Re: help
14 August 2008 22:33
wat dacht je van spanning??? ja wij kunnen dat moeilijk geloven dat zoiets van spanning kan komen maar toch is het zo en onbewust doe je daar ook heel sterk in mee zelfs in je slaap ben je nog bezig met ziektes enzo...ik heb ook al van alles gehad het meest idioote , als je hypochonder bent ervaar je je klachten ook veel intenser dan een ander dat zou doen ... ik ben echt benieuwd naar je uitslag [:]winking smiley[/:]
groetjes en hou je taai
Re: help
15 August 2008 07:21
nog ff een vraagje aangezien ik me erg druk maak als ik smorgens drink krijg ik een braakgevoel krijg overdag ook niet echt veel door me keel loop de hele dag te kokhalzen ik heb verteld van die pijnlijke plek links en als ik hoest doet die ook pijn en mijn vraag zou het inderdaad een parasiet of virus dan kunnen zijn als je al 4 weken diarree hebt? mvg jurgen
Re: help
15 August 2008 09:08
Kijk even bij je vraag geen honger.
Je staat stijf van de stress joh.
Re: help
15 August 2008 12:52
ik heb net de uitslag van het ontlastingonderzoek gehad ze hebben niks kunnen vinden geen bacterie dus waar komt die diarree van ik heb ook zo'n pijn als ik op mijn linkerbuik druk ik ben nu zo bang voor de bloeduitslag omdat ik ook wat kilo's ben afgevallen ik denk nu aan het ergste ik kan niet meer
Re: help
15 August 2008 19:50
He Jurgen,

Ik snap je bangheid. Iedereen zou bang zijn met zulke klachten. Das heus niet zo gek.
Maar dat je afgevallen bent, is echt niet zo gek, je eet bijna niks.....daar word je nou eenmaal niet dikker van.

Ik heb 11 jaar lang diarree gehad, ik was nog niet uit bed en twee seconden later liep ik al helemaal, een paar keer per dag....en ik ben er nog steeds.

Zo vaak ontlasting en bloedonderzoek gedaan en nooit konden ze het vinden. In die heftige periode dat ik heel bang was, at ik ook bijna niks, geen hap kreeg ik weg.

TOtdat ik bij een arts kwam die gespecialiseerd was in darmen en schildklier en toen kwam er een parasiet uit, die maar met 1 soort test te vinden is.

Ik hoop dat ik je een beetje gerust heb kunnen stellen, natuurlijk zijn er mensen die erge dingen overkomen...

Maar....je lijd meestal het meest voor het lijden wat je vreest.

Vraag aan de dokter iets wat je een beetje rustig maakt, geen middeltje van de drogist, maar iets wat even je ergste angst en paniek weg neemt.

Groetjes Sandra.
Re: help
16 August 2008 08:15
mijn armen zijn ook nog maar heel dun ik hoef alleen smorgens naar de wc 1 x per dag en dat is alleen maar diarree ik heb ook geen buikpijn enzo alleen als ik op mijn linkerbuik duw doet het pijn daarom ben ik er zo van overtuigd dat het k..... kan zijn maar het zou dus ook door angst en stress kunnen komen? groetjes een bang iemand
Re: help
16 August 2008 08:59
Jahoor Jurgen, dat kan echt!!!!

Probeer jezelf even streng toe te spreken. Dat je even op moet houden met jezelf gek te maken. Woensdag weet je het.

Probeer het!!! Je kan het!!!!

Je hebt geen pijn, dus probeer het even te vergeten. Ik weet je gezinssituatie niet, of je alleen woont, jong bent of een gezin hebt, maar probeer je gedachten vandaag te verzetten.

Ga bewust iets doen, wat er allang ligt, waar je niet aan toe gekomen bent ofzo. Als ik heel bewust tegen mezelf zeg: en nu ga je van die bank af, en gewoon aan de slag, bedden verschonen, stofzuigen weet ik veel wat, dan merk ik, dat ik me beter voel.

Van al dat denken word je steeds gekker.

Ik vraag aan het eind van de dag wat je gedaan hebt, oke[:]Tja[/:]

Zet hem op vandaag[:](Y)[/:]

Groetjes Sandra.
Re: help
16 August 2008 09:28
vindt ik lief van je ik heb een hele lieve vriendin ze woont nog thuis we hebben samenwoonplannen ik ben 27 ik krijg morgen de bloeduitslag weet je waarom ik zo bang ben he voor k..... ik had eerst maagklachten nu al 4 to5 weken diarree ik hoef alleen smorgens naar de wc dus altijd diarree ik heb zo ook geen krampen of niks alleen links van mijn buik doet erop duwen pijn en ik val alleen maar af heb ook geen bloed in mijn ontlasting dus ook geen ontsteking geen bacterie in de ontlasting en morgen krijg ik het bloedonderzoek en ik vrees het ergste klinkt raar maar ik wil dalijk een afscheidsbrief aan mijn vriendin schrijven en de rest van mijn geliefden
Re: help
16 August 2008 10:49
Jurgen, ik begrijp je wel, maar ik zou vandaag maar iets anders gaan doen. Een afscheidsbrief schrijven kan altijd nog. Probeer eerst even de uitslag af te wachten. Straks is het iets heel anders en dan heb je het jezelf vandaag mega moeilijk gemaakt!!!!
Een afscheidsbrief is heel moeilijk, dat moet je pas doen als je zeker weet dat je niet lang meer te leven hebt.

Je bent jezelf helemaal gek aan het maken. Wel te begrijpen, dat heb ik zelf ook tientallen keren gedaan, maar uiteindelijk leven we allemaal nog en we zijn hier allemaal van die hypochonders!!!!

Die chronische hyperventilatie geeft zo ongelooflijk veel klachten, je zou alle ziekten kunnen hebben, maar de meeste zaken zijn hyperventilatie klachten.

Ik heb ook veel maag en darmklachten gehad, net als jij. Met pijn....zonder pijn....veel diaree...weinig diaree....je kunt het zo gek niet bedenken of ik heb het gehad.

En nog ben ik niet alles kwijt, alleen ben ik niet bang meer dat ik een erge ziekte hebt.
Dat komt bij jouw ook, echt.

Ben je eigenlijk wel aan het HyperVennen?

Weet je wat je anders moet doen vandaan? In plaats van die brief? Bel even de dokterspost en vraag of je even langs mag komen. Dat je helemaal gek wordt van de spanning. En vraag of je iets krijgt om een beetje rustig te worden.

Sterkte en lees dit verhaaltje nog maar een keertje....

Liefs Sandra.
Re: help
16 August 2008 11:56
he Jurgen,

Vorig jaar om deze tijd was ik er ook van overtuigd dat ik iets ernstigs had...ik wist het bijna zeker, zo beroerd ik me voelde. Ik viel in een maand tijd 6 kilo af, was dood en doodmoe, terwijl mijn ijzer juist extreem hoog was, mijn hart ging tekeer, ik had enorme pijn in mijn nek, ik at niet, voelde me beroerd en belabberd. Ik heb heel wat zitten janken, was echt bang, endat terwijl ik normaal echt geen hypochonder ben.

Chyperventilatie zorgt ervoor dat je je hondsberoerd voelt, en bang. Mijn darmen, hou maar op, ik kon niks eten, of het viel verkeerd was veel misselijk.

Er zijn echt zooooooooooooveel oorzaken te bedenken waarom jij nu last hebt van diarree etc....en geloof me, stress is echt een zeeeeeer grote veroorzaker. En mensen met chronische hyperventilatie hebben toch veel last van stress over het algemeen. Ik weet dat stress heel makkelijk ewordt gezegd:"ooo, een beetje stress....maargeloof me, het is funest voor een mens! Je voelt je werkelijk belabberd erdoor.

Geen brieven schrijven, nu echt wachten tot je de uitslag hebt!!!!!!!!!!! Ik weet niet wanneer je geprikt bent, en onderzcht, maar mijn ervaring is , dat ze dus de uitslag al binnen hebben nu, omdat je morgen ( huh,m ik denk maandag?) al moet komen. Geloof me, als het K is, dan hadden ze je al gelijk gebeld, en het niet over het weekend heen getild.

Jurgen, ga met je vriendin op stap!! Ga samen weg, naarde bioscoop, fietsen, filmpje huren (lachfilm) nodig mensen uit, weet ik wat, maar verzet je aandacht.

echt, het komt helemaal goed!!!! je wordt een oud en wijs mannetje van 88 hoor!!

Lees dit eens, misschien heb je er wat aan....

[www.vanderslikkepsychologen.nl]



Bericht bewerkt (16-08-2008 11:59)
Re: help
16 August 2008 16:54
ze hebben mijn nummer niet en de huisarts ook niet

Meer weten over het HyperVen programma?