[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

werken

Gepost door Teunise 
werken
20 August 2008 13:01
Hallo allemaal,

Nog een vraag aan jullie. Hopelijk kunnen jullie mij helpen.
Voor de grote vakantie heb ik ongeveer 6 weken niet gewerkt. En net de laatste 2 weken voor de vakantie langzaam aan weer wat op bouwen van 2 uur naar een hele morgen.(ik werk in het basisonderwijs groep 1 / 2).

Dit is nu mijn tweede week dat ik weer volledig werk. Ik voel me niet angstig of zo maar alleen heel erg moe zwaar in mijn hoofd en mijn nek is erg pijnlijk en strak.
Nu ben ik bang dat ik te snel ben gaan werken. Of komt dit gewoon dat ik nog weer moet wennen en toch nog van de chronische hyperventilatie? Ben toch niet zover als ik dacht te zijn?

Ik doe meestal 2 sessies op een dag maar de trails wisselen soms wel erg de ene bij de andere keer maakt soms wel 20 seconden verschil.

Er wordt op dit forum ook veel gepraat over ontsressen wat voelen jullie daarbij dan, welke klachten heb je dan.
Slaap soms onrustig is dit ook ontstressen.

Misschien kan iemand hier antwoordt op geven.
Alvast bedankt..

Groetjes Teunise
Re: werken
20 August 2008 13:24
hoi teunise,

of je te snel aan het werk gaat kan alleen jij bepalen denk ik.
Je nek is heel herkenbaar, ik heb dat idem dito (gehad), waarschijnlijk zijn je spieren als staalkabels! Je kan het beste even naar een fysio gaan ,die kan dat weer lekker los masseren. Goed warm houden ( met bijv. een kersenpitkussen in je nek), zelf je nek masseren ( ik heb een of ander massage apparaat voor in mijn nek, echt super), SRL gelei van VSM meerdere keren per dag erop smeren, dit alles zorgt dat je doorbloeding weer op gang komt, en dus je nekklachten, en daarbij je moe klachten zullen verdwijnen.

Je bouwt (onbeuwst) spanning op, en dat slaat vooral op je nek ( je draagt de lasten op je schouders, is de uitdrukking,en dat klopt ook) . Doordat je je spieren (onbewust) aanspant ( en ik weetzeker dat jij dat ook doet) kan er minder zuurstof door je bloed heen komen, endat verklaart de moeheid.

Door bij fysio ontspanningsoefeningen te doen, en je nek te laten behandelen, zal dit verdwijnen. Doen hoor, want het gaat niet vanzelf over!!
Re: werken
20 August 2008 13:50
Bedankt voor je reactie
Wat voor apparaat heb je dan voor je nek?
Re: werken
20 August 2008 14:26
Ik heb dit apparaat, zit een infrarode kant op, zodat je spieren lekker warm worden, en een gewone massage stand, ik vind hem ideaal. Ook mijn bedrijfsarts, voreger orthopeet, adviseerde dit ding, elke dag paar keer doen, even door de ppijn heen soms,maar voor de doorbloeding moet dat.


< [www.drogisterij.net];

Meer weten over het HyperVen programma?