[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

medisch onderzoek nodig?

Gepost door Hannelore 
medisch onderzoek nodig?
01 October 2008 16:42
Hoi Rob of Ellen,

Ik ben nu een 3-tal weken bezig met oefenen. M'n grafiek vertoont héél véél golven en vorige week met m'n verkoudheid, ging het naar een echt dieptepunt. Maar vanaf deze week zie ik dat de kronkelende grafiek toch lichtjes stijgt. Een goed teken zeker?[:](Y)[/:]
Ik kamp al een 8-tal jaren met hyperventilatie., althans dat is de diagnose van 2 huisartsen. En dat is hoogstwaarschijnlijk wel correct.
Ik vroeg me af of het eigenlijk nodig zou zijn om me ook eens te laten onderzoeken in het ziekenhuis vb zuurtegraad in bloed. Ik ben wel al 3 weken bezig met de HyperVentherapie, dus zal de waarde intussen al een beetje gecorrigeerd zijn denk ik. Is het onderzoek iets dat je alsnog zou aanraden?
Ik ben eerlijk gezegd ook benieuwd of ik met de therapie weer helemaal 'de oude' zal worden en in welke tijdspanne? Ik heb geen last van duizeligheid of fobieën en heb m'n stress momenteel goed onder controle. In het begin had ik wel last van trillende benen. Nu enkel nog kortademigheid, hoog ademen, soms benauwd gevoel (vb. weekenduitstapje met kids + bezoek aan Russische onderzeeduikboot ==> toch niet naarbuitengegaan, dus ergens wel overwonnen). Dus, het gaat wel de goede weg op maar ik wil weer 'onbezorgd en onbewust kunnen ademen'. Jullie kunnen er ook geen genezingstermijn opplakken zeker [:]smiling smiley)[/:]?! Ik laat het in elk geval weten. Hopelijk vlug, maar dat hopen we allemaal zeker[:]grinning smiley[/:]

Groetjes,
Hannelore

Re: medisch onderzoek nodig?
01 October 2008 18:19
Hoi Hannelore,

Als je verkouden bent of ziek dan kukkelt de grafiek inderdaad een stukje naar beneden.
Het is fijn dat hij nu licht stijgt, want dat is de bedoeling ook.
Bij mij was het ook zo'n op en neer grafiek.
Ik werd daar helemaal niet goed van joh, maar op een gegeven moment ging hij toch uitvlakken en dat is ook de bedoeling.

Ik kan niet zeggen wanneer je klaar bent.
Je bent klaar als je grafiek uitvlakt. (Als hij rond dezelfde score blijft hangen)
De meeste mensen doen er 3 tot 4 maanden over.
Ikzelf heb er 7 maanden over gedaan en andere doen er nog langer over.

Het hangt er ook vanaf hoe vaak je per dag oefent en of je elke dag oefent.

Je vraagt ook of je je nog moet laten testen. Ikzelf heb dat niet gedaan, maar als jij absolute zekerheid wilt hebben dan kan je dat natuurlijk altijd laten doen. (Alhoewel je het zelf eigenlijk al weet [:]winking smiley[/:])

Toen ik de therapie had afgerond was ik bijna helemaal de oude.
Ik ben weer helemaal genezen in het half jaar na de therapie, want de therapie werkt dan ook nog door ook al oefen je niet meer. Je lichaam herstelt zichzelf doordat je het ademcentrum hebt gereset.

Dus.....................op naar je genezing..........je bent al hard op weg om weer de oude Hannelore te worden.

Liefs van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

HyperVen
Re: medisch onderzoek nodig?
02 October 2008 11:43
Bedankt Ellen! Je aanmoediging doet deugd. 'k Zal trouw 2x per dag blijven oefenen.

Liefs,
Hannelore

Meer weten over het HyperVen programma?