[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

toch weer klachten

Gepost door Debby 
toch weer klachten
14 October 2008 13:45
ik wil even mijn verhaal vertellen en weten wat jullie ervan vinden.ik heb in 2005 voor het eerst te maken gehad met chronische hyperventilatie en toen HyperVen gedaan.ik werd toen ik de therapie volgde zwanger daarna ging het eigenlijk veel beter en niet meer doorgegaan met HyperVen.nou moet ik wel vertellen dat ik soms wel wat klachten had maar daar was mee te leven.ongeveer 3 weken geleden werdt ik verkouden en ging me eigen gelijk weer zorgen maken .ben namelijk een vreselijke hypochronder .toen kreeg ik weer een vreslijk brokgevoel in mijn keel rare kriebel,steken [soms) in mijn hartstreek.ben de afgelopen tijd gelloof ik 10 X naar de dokter geweest maar zij zegt je klachten komen weer terug.toen kreeg ik afgelopen vrijdag een vreselijk gevoel van vermoeidheid over mijn heen en nu heb ik dat nog steeds met rare branderige ogen.kan heel lang slapen en dan ben ik nog moe alleen gisteren middag ging het wat beter vermoeid heid weg.nu is het weer aanwezig.nu denk ik dat dit toch wel met hyperventilatie te maken heeft ,dokter zegt stress je eigen veel te druk gemaakt.wat is het beste zal ik toch maar weer gaan HyperVennen dan?
Re: toch weer klachten
14 October 2008 16:31
Hai Debby,

Als ik je verhaal zo lees heeft dat zeker met hyperventilatie te maken.

Het kan zijn dat je klachten zijn teruggekomen, omdat je onder stress staat en dat
je jezelf veel te druk maakt, zoals de dokter zegt.

Ik zou dus, als ik jou was, de therapie oppakken.
Je weet dat hij werkt.

Hartelijke groetjes
van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

HyperVen
Re: toch weer klachten
15 October 2008 13:55
Hoi Debby,

Dat extreem gevoel van moeheid, herken ik helemaal. Ik ga s'-avonds vroeg naar bed, maar sta al weer moe op. Ik kan op elk willekeurig tijdstip van de dag gaan slapen, zo moe ben ik dan. Ik heb hier meestal geen tijd voor maar een enkele keer geef ik er wel aan toe. Wat je zwangerschap betreft: ik had gedurende mijn zwangerschappen (2x) veel minder klachten, maar die kwamen daarna in alle hevigheid terug. Ik denk zelf dat chronische hyperventilatie ook beinvloed wordt door hormonen. Jammer dat je nu weer zo'n last hebt. Ga je wel door met HyperVennen? Ik wens je heel veel succes.

Groetjes, Dorothé.
Re: toch weer klachten
15 October 2008 15:51
ja ik wil wel weer gaan HyperVennen ,maar krijg mijn programma niet geinstalleerd.ja die vermoeidheid daar wordt je niet goed van maar je kan er gewoon niet de hele dag aan toegeven.probeer wel een beetje te relativeren want anders maak jejezelf helemaal gek en wordt het nog erger.ben nou denk extra vermoeid door dat ik me afgelopen tijd enorm druk heb jemaakt over dat ik allerlei ziektes had heb geloof ik alle ziektes al voorbij zien gaan.en ik was op eigen initatief gestopt met mijn medicijnen .ik dacht misschien voel ik me dan wat beter.dus maandag kwam ik bij de dokter en vertelde dat toen zei ze ga eerst maar weer die pilletjes slikken en kom volgende week maar terug .weet je wat ik ook zo raar vind dat de klachten komen en gaan had ik vorige week nog enorm last van een brokgevoel nu is dat extreme vermoeidheid.in iedergeval bedankt voor jullie antwoorden dat beurt een mens weer op .
Re: toch weer klachten
18 October 2008 14:29
Hoi Debby,

Dat van die branderige ogen in combinatie met hele erge vermoeidheid heb ik al jaren. Nooit geweten dat het ook bij chronische hyperventilatie kan horen. Ik ben pas in juli achter gekomen dat ik chronische hyperventilatie heb.

Het gaat inmiddels aardig, maar raar is dat he, dat je dan bijvoorbeeld 3 dagen haast geen klachten hebt en dan weer 2 dagen achter elkaar bijna niets kan. Ik was afgelopen dagen een paar dagen naar Disney Parijs, heb 1 hele dag met onwerkelijkheidsgevoel in mijn hoofd daar gelopen en duizelig en zere ogen.. pfff.

En de volgende dag was het weg. Bizar he. Ik blijf maar HyperVennen. Ben nu 3 maanden bezig maar ik ga door tot het helemaal weg is. Is het al gelukt je programma te installeren overigens?

En wat voor een pilletjes moet jij van de dokter slikken dan?

Groetjes en sterkte
Claudia
Re: toch weer klachten
21 October 2008 10:10
nee het is nog niet gelukt om mijn programma te instaleren,er zou iemand even voor me kijken,maar die heeft nog geen tijd gehad,ik slik orap 1mg.dat is een antipsychotica.en helpt ook tegen angsten.ben het nu weer een week aan het slikken en het begint al te werken.de sterke vermoeid is nu weg maar nu begint me keel weer te kriebelen.ja vind het zo raar is het ene weg en dan komt er weer een nieuwe klacht.
Re: toch weer klachten
21 October 2008 10:47
Dat vind ik ook die raar van deze aandoening.Ik ben net gewend met een klacht en daar begint een heel nieuwe klacht.Ik denk altijd dat hoe komt dat???Ik word helemaal gek van.

Nu ben ik griepperig en verkouden.Het maakt nog moeilijker!!!

Grtjes,
Pia
Re: toch weer klachten
22 October 2008 07:36

Hoi Dames,

Ook ik snap helemaal wat jullie bedoelen. Ik heb het al 12 jaar waarvan het de laatste 4 jaar best goed gaat. Nu is er weer enorme stress op mijn werk en komen bij mij sommige symptomen weer in alle hevigheid terug. Waaronder ook dat vermoeide. Ik slaap ook 's middags (als het kan), maar dan wel met de meest heftige dromen. Die heb ik 's nachts ook.

Ben sinds gisteren sinds 4 jaar weer vanwege chronische hyperventilatie in de ziektewet gegaan. Normaal ga ik veel te lang door, maar nu ik deze site heb gevonden en de artikelen van dr Snitselaar heb gelezen valt voor mij alles op zijn plaats. Ik kan de rust nemen, dan vind ik het plezier weer snel terug.

Ik heb altijd gedacht, omdat mijn chronische hyperventilatie niet serieus genomen werd, dat het altijd aan mij lag, dat ik mij veel te druk maak om dingen. Ik ben een gepassioneert persoon maar veel van die drukte komt al die jaren van de chronische hyperventilatie af. Nu zie ik dat.

Zijn jullie ook van die denkers ? Die veel zien en vinden dat dingen beter kunnen. Kunnen jullie ook zo slecht tegen onrecht ?

Enfin, ik wacht op mijn salaris, dan ga ik meten starten met HyperVennen.

Kus,

Rob

Re: toch weer klachten
23 October 2008 18:35
nou ik ben een enorme denker en kan me eigenlijk over heel veel dingen druk maken.en tegen onrecht kan ik zeker ook niet .en dat heeft weer effect op je lichaam.dat is ook de reden denk ik dat ik weer een beetje terug ben gevallen te veel nadenken en me eigen druk maken over dingen.nou ik zou zeker gaan HyperVennen en heel rustig aan doen.
Re: toch weer klachten
25 October 2008 13:07
Herken het wel Debby en Rob. Te veel denken en absoluut niet tegen onrecht kunnen.
Waarschijnlijk ben ik ook een HSP-er. Erg gevoelig etc.
Probeer sinds een tijd allerlei dingen te verzinnen om me een beetje af te schermen.
Bijv. Kijk niet meer naar het journaal of naar te emotionele programma's, want trek me
alles veel te veel aan. Als ik iemand aan de telefoon heb, die zorgen of verdriet heeft
probeer ik te helpen, maar daarna er niet te lang in te blijven hangen.
Is niet altijd makkelijk en gaat ook vaak nog niet goed, maar het is al belangrijk
dat ik denk, pas op, je hebt jezelf ermee.
Als ik nou iets positiefs zou moeten halen uit de chronische hyperventilatie is, is het dat ik dingen anders
moet doen en vooral niet te veel nadenken.


Succes met HyperVennen.

groetjes Vlinder

Meer weten over het HyperVen programma?