[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

´s nachts

Gepost door Claudia1 
´s nachts
21 October 2008 08:15
Goedemorgen,

zijn er meer mensen die snachts misselijk en draaierig wakker worden?
Bij mij was het een tijd weg, maar nu toch weer terug..

Groetjes
Claudia
Re: ´s nachts
22 October 2008 07:46
Hoi Claudia,

Yep, ik heb dat heel soms. Ik heb geleerd om dan toch weer te kunnen onrspannen en in slaap te vallen. Herken dat het een rotgevoel is maar niet ernstig. Plak er geen angstgevoelens aan. Ik wordt ook wel eens wakker omdat ik in mijn slaap simpelweg stop met ademhalen. Dat is eng, ik schrik wakker en neem me toch een teug adem !!!
Ook dan draait het effe en ben ik duizelig. Wat voor mij helpt is het raam even flink opengooien, naar beneden een glas water drinken en dan weer in bed gaan liggen in de "zonnestand", zo heet dat geloof ik. Dat is een basis-ontspanningshouding. Heel simpel, en laat dan de spanningen maar komen, je voelt een trillinkje hier en daar in je lichaam en na een minuut of 10 is het ergste eraf en kan ik weer slapen. Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Ik weet niet hoe ersntig de klachten zijn bij jou ? Toen ik in de beginjaren van mijn chronische hyperventilatie carriere zat[:]smiling smiley[/:] lukte dat niet zo gemakkelijk, deze oefening, maar... oefening baart kunst

groetjes,

Rob
Re: ´s nachts
22 October 2008 10:35
Dank je Rob,
Het ging eigenlijk al beter met me en ik was weer 3 dagen aan het werk. Maar nu door stress van buitenaf (familie op de hartbewaking enzo) voel ik me toch weer heel moe, en snachts vooral van die rare aanvallen. Ik kan dan ook wakker worden en me heel depressief voelen opeens, terwijl ik daar normaal geen last van heb overdag. Misschien heb ik wel gelijk te veel gedaan toen ik net wat was hersteld ofzo. Ik weet het ook niet.
Heb ook griep gehad, heeft ook geen goed gedaan. Ik ga maar weer even ziektewet in en weer wat rustiger aan doen.

Ik heb sinds juni erge klachten gehad, achteraf gezien de jaren daarvoor ook al klachten maar toen wist ik niet dat het chronische hyperventilatie was, en de klachten gingen ook altijd weer over na een paar dagen, dus denk dat het in de loop der jaren is opgebouwd tot wat het nu is.

Het zal wel goedkomen, ik blijf oefenen. Trouwens, ik las dat jij nog niet oefent omdat je het programma nog moet bestellen. Ik heb de eerste week ook zonder programma geoefend, gewoon met mijn stopwatch op mijn telefoon. dan kan je vast beginnen.

Good luck,
Claudia

Meer weten over het HyperVen programma?