[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Rust

Gepost door Sammy 
Rust
01 November 2008 20:26
Hey iedereen,

Ik ben al enkele maanden geleden hier beland, eind juni, nadat ik al een goed jaar en een half chronische hyperventilatieklachten had, maar eigenlijk niet goed wist wat er met me aan de hand was. Ik was toen gestart met HyperVen en in het begin ging het redelijk vlot, het was toen ook nog vakantie. Ik zat vrij snel aan 70 seconden en bleef dan schommelen rond de 80s.

Men klachten verminderden enigszins wel, maar verdwenen nooit echt. Ik voelde me nog altijd constant even moe, heel snel ijl in men hoofd, als ik bv. als eens op de fiets naar de stad moest, en dan tussen al het volk of op drukke plaatsen kwam, had ik het gegarandeerd weer zitten. Of, een familiebezoek, met iedereen gezellig in de huiskamer, kon ik de gesprekken al snel niet meer volgen, omdat het te druk in men hoofd werd. Kortom, ik kon al die prikkels nog niet aan, dus ik voelde me nog altijd niet goed genoeg om eigenlijk een 'normaal' leven te leiden.

Ik had dan ook een zeer wisselend humeur en vlagen van depressiviteit, het minste van tegenslag bracht me van slag.

Ik heb toen uiteindelijk men vakantie toch nog wat kunnen redden, vond een goeie vakantiejob en voelde me beter in men vel, en was minder bezig met hoe miserabel ik me wel voelde (het was dan ook een zeer simpele routinejob ^^). In die periode zat er wel niet echt meer regelmaat in men HyperVen, ik werkte in ploegen en kon dat moeilijk combineren.

Ik dacht helemaal niet zoveel meer aan chronische hyperventilatie, voelde me goed bij wat ik deed. En nam uiteindelijk de beslissing om in september toch weer met hogeschool te starten. Man man, had ik me daar even zwaar in vergist. Wat ik vergeten was, was dat het nog altijd vakantie was, en dat dat iets heel anders is dan het -voor mij toch- stresserende schoolleven.

De eerste weken gingen goed, ik had wat energie opgedaan van men vakantie, maar al snel begon de stress en men hyperventilatie me weer parten te spelen. Ik zat vol met goede bedoelingen om het leven weer aan te pakken, ging men praktijk van de auto doen, enz, had ik dat even onderschat zeg. Ik ben nu eenmaal gevoelig voor stress en met men hyperventilatie kan ik helemaal tegen niks meer.

De lessen volgen was al lastig, ijl in men hoofd, hartkloppingen van de stress, paniekreactie's, angstgevoelens, echt ziek werd ik van de stress. Niks kon me nog ontspannen. Ik zat ook constant met die druk van school bezig omdat ik heel erg men best wou doen, zelfs wat teveel.

Dit ging zo op en neer tot nu, de laatste week. Ik probeerde vol te houden maar ik crashte gewoon. Al men energie is weer op, de laatste dagen heb ik een constant angstig gevoel in me, niks voelt nog vertrouwd, de minste stress was me teveel en resulteerde in paniek. God wat een hel was dat. Ik deed geen oog dicht 's nachts, had al de oude chronische hyperventilatie klachten terug. Voelde me constant miserabel en werd daardoor nog eens depressief ook.

Kortom, 2 the point nu want ik ben weer veel te veel uitgeweken :p
> Ik heb samen met men ouders en de psycholoog besloten om te stoppen met school, als dit alles zo ten koste van men gezondheid gaat dan is het het gewoon niet waard. Het leven was overleven geworden. Het ging gewoon niet meer. Gelukkig woon ik bij men ouders en heb ik hun volle steun.
> Ik mag nu rust nemen om we weer zoals in augustus te voelen.
> Ondertussen die ik HyperVen, werk aan mezelf etc .. ^^

Pff, ik ga echt niet weer aan iets beginnen voor ik me beter voel EN hopelijk chronische hyperventilatie tot een minimum heb beperkt, en in het beste geval er vanaf ben.

Maar ik had nog enkele vraagjes ivm HyperVen:

1. Wat zijn eigenlijk de gemiddelde scores om chronische hyperventilatie vrij te zijn? Ik geraak nu aan 80, ten hoogste soms 90 seconden. Terwijl ik in het begin 35s had ofzo. Moet dit nog gaan stijgen? Want ik ben nu al ongeveer weer een maand bezig en blijf rond die 70-80 schommelen. Maar misschien was dat omdat ik nog altijd met de stress van school zat, dat hij niet wou stijgen? Ik hoop dat het dat nu wel doet. ^^ Want ook al had ik 70-80 seconden, ik voelde me nog altijd rotslecht, dus dat kan toch niet het eindpunt zijn dan?

2. Is het slecht als je een beetje forceert? Dan komen je scores toch hoger te liggen en zou je in principe toch ook moeten verbeteren? Want men grafiek stijgt precies niet meer =/

Sorry voor het lange verhaal het is wat uitgelopen. En ik wou het even kwijt, ik richt me nu volledig op men gezondheid. En voel me van vandaag al stukken beter, nu ik die stress niet meer heb. ^^

Groetjes !

Sam
Re: Rust
02 November 2008 09:21
Hey Sammy,

Moedig van je om te stoppen met school. Niet iedereen zal het begrijpen maar gelukkig heb je de steun van je ouders. Gezondheid is echt prioriteit en studeren kan je volgend jaar ook nog!
Ik duim voor je[:](Y)[/:]

Groetjes,
Hannelore
Re: Rust
02 November 2008 10:36
Hai Sammy,

Ik vind het goed van je dat je die school even loslaat. Je bent er duidelijk nog niet aan toe.

Volgens mij onstaat hyperventilatie door lang opgekropte (negatieve) energie die geen uitweg heeft gevonden. Ik zie het een beetje als een stoomketel of een fluitketel waarvan het water aan het koken is en de stoom eruit moet. Een lichaam doet dit door veel te ademen. Dus als je nog last hebt zit er nog veel energie die (langzaam) je lichaam moet verlaten. En er zijn dingen die dit versnellen zoals meditatie. Door maximale rust kan die energie dan een weg naar buiten vinden.

Het kan ook zijn dat er onverwerkte dingen in het verleden in je lichaam stress blijven veroorzaken. Die dingen zijn nog actief. Ze kunnen stress en dus een overschot aan (negatieve) energie veroorzaken die constant een uitweg zoekt. Dus ik denk dat het ook helpt als je de oorzaken van je stress ontdekt en dat kan alleen of met een therapeut. Zo iemand ziet de dingen meestal wat objectiever en duidelijker dan jezelf en of mensen die je al kennen.

Ik denk dat HyperVen vooral werkt samen met de oorzaken/'>oorzaak ontdekken en weghalen. En volgens mij, als ik je bericht lees, ben je daar al goed mee bezig!

Nou goed, dat was het dan.

Heel veel sterkte en je komt er wel vanaf; het heeft alleen meer tijd nodig dan wij willen, ik zit in hetzelfde schuitje!

Groetjes van Daphne

[:]smiling smiley[/:]



Bericht bewerkt (02-11-2008 10:38)
Re: Rust
06 November 2008 19:25
Lang verhaal kort antwoord Sam [:]winking smiley[/:]
Ik heb al vaak genoeg gelezen op dit forum dat forceren nooit goed is
en de grafiek ook (tijdelijk) stil kan staan.

Verder heeft Daphne al zo'n mooi antwoord gegeven en daar
sluit ik me helemaal bij aan.

Sterkte en succes, ook voor Daphne

Groetjes Vlinder
Re: Rust
07 November 2008 11:22
Hai Vlinder (mooie naam trouwens; echt een anti-hypernaam!),

Dank je wel voor je goede wensen!

Ik wens jou ook sterkte en succes toe, we houden vol!!!

Groetjes van Daphne

Meer weten over het HyperVen programma?