[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

pijn op de borstbeen

Gepost door Dragana 
pijn op de borstbeen
20 November 2008 19:36
Hoi allemaal

Ik heb sind paar weken mijn favorite klachten.Pijn op de borst waar ik gek van word.Voelt net alsof mijn longen verkrampt zijn en naturlijk het nr. 1 klacht mijn hartje die zo tekeer gaat.Hoe kom ik er van af[:]sad smiley([/:]Ik praat met me zelf[:]moody smiley[/:],elke keer zeg ik dan Dragana niet zo raar doen ,het is maar chronische hyperventilatie.Ik lijk wel gestoord.Ligt het aan het weer ?Ik heb ook gaapaanvallen 2 of 3 per dag maar dan weet ik niet of ik dan gaap omdat ik moe ben of is die CO2 niet goed?
En hoe zit dat met dat trillen van het lichaam?Net alsof ik koud heb.
Snap er niks meer van[:]moody smiley[/:]

groetjes,
Dragana
Re: pijn op de borstbeen
20 November 2008 20:42
Hey Dragana...

idd allemaal chronische hyperventilatie, en hoe kom je er vanaf? Nou,door van chronische hyperventilatie af te komen.[:]Tja[/:]

Die pijn op mijn borstbeen heb ik, de ene dag erger dan de ander.Zo nu en dan trekt het ook naar links rechts, oksel, arm...

Gapen is ook een symptoon van chronische hyperventilatie. En dat trillen, doe ik dat op het moment ook de hele dag door. Word er zo nu en dan ook helemaal tureluurs van[:]confused smiley?[/:].....

De ergste pijn op mijn borst is wel weggegaan door heel bewust naar mijn buik te ademen en niet te zwaar te tillen. als het daar niet van weggaat, kun je ook eventueel door de dokter laten testen of je niet de ziekte van Tietze hebt?! = een soort kneuzing van het borstbeen..

Als ik een dag heel erg loop te trillen, neem ik lekker een warme douche, dat neemt vaak het ergste weg!

Heel veel sterkte!

Groetjes Bernice
Re: pijn op de borstbeen
21 November 2008 10:00
hai Dragana,

Ben je al aan het HyperVennen, dat weet ik eigenlijk niet meer.
Als je al bezig bent, dan zit je misschien midden in de stressontladingen, doorbijten dus of beter...als het te heftig wordt....even een pauze inlassen om je lichaam te laten wennen aan de zuurgraad.

En de rest...allemaal chronische hyperventilatie!!!!!!
Ik heb het ook allemaal gehad en het is nu bijna weg!!!!!

Dus.....HyperVennen!!!

Dat geeuwen doe ik ook nog steeds na verkeerd ademen. Na een bezoekje bv, dan moet ik steevast een keer of 15 geeuwen, ontstressen.

Ook die pijn op de borst is heel herkenbaar en heel naar. Probeer de spanning los te laten op je buik, want daar komt de pijn vandaan, dat vasthouden. Je hebt gewoon spierpijn. Onmogelijke opgave als je lichaam alles nog verkeerd doet. Maar dan weet je in ieder geval waar de pijn vandaan komt. EN het gaat over!!!

Sterkte meid en ga door!!

Sandra.
Re: pijn op de borstbeen
22 November 2008 09:32
Hoi meiden

bedankt voor jullie reactie.Ik hoop zeker dat het over gaat.Het ging namelijk een paar manden erg goed met mij,maar ik heb ook de neiging als juist beter gaat om met alles te stoppen inc. HyperVenen.Fout [:]NO[/:].Ik denk dat ik te graag wil om weer normaal te leven en dan denk ik ,ok het is over en nu mijn gang gaan.Soms ben ik het zo zat dat ik kan gillen.Waarom kunnen anderen mensen alles (het leven ) gewoon aan en ik kan de kleinste spanning niet tegen.Het leven is nu eenmaal zo alleen wat vroeger mij kracht gaaf om door te gaan neemt nu juist die kracht af.
Vroeger kon ik niet huilen manden lang,nu wel en dat vind ik goed.Uitlaatklep doet het weer denk ik dan.
Nou, het dag is pas begonen en ik moet nog zoveel doen,dus kop op en doorgaan.Idereen een goed weekend en groetjes van Dragana

Meer weten over het HyperVen programma?