[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Hartritmestoornissen

Gepost door Bart 
Hartritmestoornissen
23 November 2008 12:18
Hoi Mensen,

Ik word momenteel onderzocht door een cardioloog. Dit komt omdat mijn vader soms last heeft van hartritmestoornissen. Hij heeft er niet heel vaak last van, maar hij heeft wel al een aantal malen een cardioversie gehad (zo'n schok) om het hart weer in het goede ritme te krijgen. Bij hem zijn ze verder gaan zoeken en toen kwamen ze uit op Brugada. Hij heeft niet zo'n erge vorm, want bij hem was het niet op een normaal ECG te zien. Toch bleek dat hij het had, omdat ze bij het inspuiten van een medicijn het wel merkte. Ze zeiden meteen ook tegen hem dat zijn kinderen (ik dus) 50% kans hebben om het ook te hebben. Ik heb me behoorlijke zorgen gemaakt, want ja..dat doet een gemiddelde chronische hyperventilatie-er denk ik wel een beetje.
Ik word nu dus onderzocht, ze hebben 2x een ECG gemaakt. 1 keer een normale en 1 keer ingezoomed op het "brugada" probleem. Alles zag er goed uit, maar daarmee kunnen ze niet uitsluiten dat ik het niet heb, omdat het ook niet bij mijn vader te zien was zonder het inspuiten van die medicijnen. Ik krijg nu binnenkort een holster mee en ik moet een fietsproef gaan doen. Iedere keer heb ik alleen erg last van hyperventilatie als ik naar het ziekenhuis moet...het idee dat ik op mijn hart gecontroleerd wordt beangstigd mij kennelijk wat. Ik hoop dat straks de uitslag van die andere dingen ook goed is. Ik laat mij denk ik dan niet meer verder onderzoeken, als ik de klachten niet heb...dan moet ik het maar loslaten.... al is dit heel moeilijk voor me, het ging juist zo goed met mijn HyperVen oefeningen... ik moet dat gevoel gewoon vasthouden.

Wilde dit gewoon even van mij afschrijven, moet het ook een plek geven voor mijzelf
Re: Hartritmestoornissen
23 November 2008 20:18
Hey Bart,

Waarschijnlijk heb je sowieso last van hyperventilatie. Dus, als je HyperVenoefeningen goed vooruit gaan, dan kan je dit probleem op termijn wel oplossen.
Als uit de tests van de cardioloog geen hartproblemen naar voor komen, dan zal dat hoogstwaarschijnlijk ook zo zijn.
Naarmate je HyperVentherapie vordert, ga je waarschijnlijk meer kunnen loslaten en minder zorgen maken ... allez, dat heb ik toch begrepen uit wat ik lees op het forum[:]winking smiley[/:].
Ik duim voor je dat het alvast de goede kant uitgaat[:](Y)[/:]

Groetjes,
Hannelore

Re: Hartritmestoornissen
25 November 2008 19:28
Bedankt voor je reactie! Ik blijf positief en ga er inderdaad maar vanuit dat er niets mis is.

groetjes,
Bart
Re: Hartritmestoornissen
25 November 2008 22:53
Hoi Bart

Succes en zal voor je duimen.
Heb nooit gehoord van Brugada en ben eerlijk gezegd ook (nog) niet van plan
te gaan googlen, maar kan zomaar veranderen.

Groetjes Vlinder
Re: Hartritmestoornissen
28 November 2008 21:29
Hoi Vlinder,

Ik heb ook er niet op ge-googled. Ik ben daarmee gestopt. Je maakt jezelf alleen maar bang en het heeft allemaal geen zin om je er druk om te maken. Soms heb ik ook me momenten dat ik me wat minder voel, en dat ik hypochondrische gedachten krijg, maar ik probeer ze maar weer los te laten en verder te gaan met mijn leven. Wat uiteindelijk moet je verder met je leven..en kan je gewoon niet in die gedachten blijven hangen. Probeer dus maar positief te blijven!

Meer weten over het HyperVen programma?