[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

ook ervaring mee..?

Gepost door Claudia1 
ook ervaring mee..?
21 December 2008 15:14
Hallo allemaal,

Weet je wat zo moeilijk is. Dat het de laatste tijd echt wel meerdere dagen goed met me gaat. Probleem is dat ik dan leuke dingen ga doen. Nou kan dat wel, maar blijkbaar niet meerdere dagen achter elkaar. Donderdag ben ik eerst wezen werken, toen naar de psych, toen lekker uit eten. Ging supergoed. Vrijdag was ik smiddags wel moe en wat steken in mijn hoofd, maar ik dacht. Ik ga toch uit, en ik had ook afgesproken.

Ging harstikke goed het uitgaan, maar het werd veel te laat. Dus gister na 5,5 uur slaap weer opstaan. Weer afspraak, mijn moeder moest optreden met haar koor. Onder het optreden voelde ik me weer raar, angstig enzo. Ik was met een vriendin, toch nog even ook met haar mee naar huis. Dus toen ik om 00.30 vannacht thuiskwam was ik op en angstig en gestressed. Vandaag zou ik eigenlijk gaan winkelen in utrecht, maar ik heb het maar afgezegd.

Steeds denk ik dat ik weer kan leven als voor de chronische hyperventilatie, maar het kost zoveel tijd weer de oude te worden, ik wil het gewoon te graag. Vraag me af hoelang dat nog duurt dat ik zo rustig aan moet leven hoor.

Ellen hoelang duurde dat bij jou, dat je gewoon weer je dingen kon doen zonder gelijk weer terug te vallen als je blijkbaar net iets teveel doet?

Liefs
Claudia
Re: ook ervaring mee..?
21 December 2008 19:41
Hey Claudia,

herkenbaar hoor! Want ik voel mij sinds gisterochtend opeens best wel top! En heb dit x dus ff gewoon rustig aan gedaan en voel me vreemd genoeg nog steeds top[:]smiling smiley)[/:] (wat me overigens ook weer aan het twijfelen brengt...)

Probeer je afpsraken een beetje te verdelen, dat werkt voor mij prima, niet te veel afspreken en heel gedoceerd.... Laat tussen afspraken iig een dag inzitten!

Heel veel suc6!

Groetjes Bernice
Re: ook ervaring mee..?
21 December 2008 21:46
Hey Bernice,

Lijkt wel of we in dezelfde fase zitten he.. Maar idd, ik moet ook om de dag wat doen en niet gelijk alles willen.. haha moeilijk moeilijk. Slaap je inmiddels ook weer wat beter enzo?

Groetjes
Re: ook ervaring mee..?
21 December 2008 22:21
Hey Claudia!

Ja idd! Ik heb net als jou soms van die dagen dat ik me weer helemaal top voel en de hele wereld weer aankan... Maar als ik dan te veel op me neem, dan gaat het gegarandeerd weer mis.... Ben er nu achter, dat als ik langer van die goede momenten wil genieten, dat ik gewoon rustig aan moet doen. Geef ook te gauw toe aan "verplichtingen", denk dat dat ook een grote reden is dat ik er nu zo bij zit...

Slapen gaat bij mij nog erg met ups and downs, de ene dag slaap ik als een roosje en de andere dag woel ik de halve nacht mijn bed omver.... Moet wel eerlijk zeggen dat ik mijn hele leven al met ups and downs slaap en een slechte slaper ben!
Ik heb zelfs het idee dat ik nu (als ik goed slaap) dieper slaap dan voorheen. Ik onthou mijn dromen meestal niet, eerder kon ik ze feilloos herinneren en navertellen. Nu alleen als ik even wakker ben geweest en nog een uurtje in slaap val, als ik dan droom kan ik het navertellen!

Ben soms nog echt mijn "tot-rust-kom-middeltje" nodig om een normale nachtrust te krijgen. en heb verschrikkelijk veel behoefte aan zekerheid, regelmaat en vertrouwdheid. Helaas lukt dat niet altijd, maar doe me best[:]winking smiley[/:]....

Groetjes Bernice
Re: ook ervaring mee..?
21 December 2008 22:40
Hee Bernice,

Precies!! Ben ook mijn hele leven al onrustige slaper, gaat nu met perioden zeg maar. Soms paar weken heel slecht, daar weer paar weken goed. Ik kan alleen wel dromen goed onthouden laatste tijd. Slik ook nog homeopatische rustgevers om beter te slapen en ontspannen hoor.

Ik wou alleen maar dat ik wist, welke fase ik zit, ik bedoel, zit ik er nog midden in, of zit ik aan het eind, ben ik bijna beter of niet. Ik denk daar veel te veel overna. Ik wil zo graag mijn normale leventje terug.

Maak me al druk over oud en nieuw, ik wil graag naar een feest. Denk dat ik die 3 dagen ervoor maar zo min mogelijk doe en overdag lang uitslaap. En dan hoop ik dat ik wreed kan gaan feest en dan een nieuw jaar!!! Nieuwe ronden en kansen hoop ik!!!


[:]PROOST[/:]Claudia
Re: ook ervaring mee..?
22 December 2008 14:08
Hey Claudia,

bij mij verschilt het nog echt per dag hoor en soms slaap ik eens 2 nachten heel goed achter elkaar. Heb wel het idee, dat de slechte nachten overheersen... Ik word s'ochtends ook bijna altijd wakker met pijn, is het niet in rug, dan is het wel in een ander deel van mijn lichaam[:]sad smiley([/:]....

Ja, ik kan niet wachten tot ik ipv zo nu en dan een goede dag, zo nu en dan een slechte dag heb!!! Hahaha, maar wil er eigenlijk niet te veel mee bezig zijn. Heb vandaag ook weer zo'n slappe dag, alles voelt slapjes, voel me zo nu en dan alsof ik flauw val. Het lukt me tot op heden nog om er aardig rustig onder te blijven.... Maar dan zoek ik wel veel afleiding (best moeilijk, want ik zit op een kantoortje alleen[:]Tja[/:]))

Ik heb juist besloten om dit jaar even lekker weinig te doen met de feesdagen! Ga alleen 1ste Kerstdag naar mijn vader en verder lekker thuis, ook met oud & nieuw. Ik heb alle uitnodigingen afgeslagen. Ik heb der gewoon geen bal zin in!!! Wie der langs wil komen is welkom en zo niet, dan ook prima! Er is tenslotte maar 1 iemand met wie ik echt perse het nieuwe jaar wil ingaan, en dat is mijn dochter[:]smiling smiley[/:]!! En die ligt toch te snurken hahaha[:]smiling smiley)[/:]...

Idd, nieuwe ronde, nieuwe kansen... Maar ik durf niet meer te zeggen, dat aankomend jaar vast en zeker beter word als het vorige, want er is al gebleken dat het altijd slechter kan.... En ben ook bang dat ik nog een lange lange weg te gaan heb,..... Maar kom er wel, ben ik van overtuigt![:]TOP[/:]

Groetjes Bernice
Re: ook ervaring mee..?
22 December 2008 16:15
Hallo,

Zou dat niet heerlijk zijn: soms een slechte dag tussen de goede dagen? [:]grinning smiley[/:][:]tongue sticking out smiley[/:]
Ik kan ervan dromen, ook al slaap ik ook bijna geen nacht door.

Bernice, ik heb dit jaar ook echt besloten om kerst en oud en nieuw niet uitgebreid te vieren.
Elk jaar ben ik die dagen toch niet in vorm dus ga het eens anders doen.

Ik blijf ook met oud en nieuw thuis met mijn dochter. Die van mij is 9 en redt het net tot 12.00 uur. We drinken samen een glaasje kinderchampagne en gaan weer volle moed het nieuwe jaar in. Misschien brengt 2009 voor ons allemaal steeds meer hypervrije dagen.

groetjes jolanda
Re: ook ervaring mee..?
22 December 2008 17:21
Bernice, Jolande,

Ja. Ik snap het, oud en nieuw rustig. Maar ten eerste heb ik geen gezellige dochter, en ten tweede ben ik al 5 maanden aan het HyperVennen bijna. En ik vind het tijd weer wat meer dingen te gaan doen! Dus ook party-time met oud en nieuw.

Vandaag ging best goed, tot ik boodschappen moest doen, blijft raar dat je dan opeens weer raar voelt in een winkel, en ik hou nog wel van shoppen. Zou toch ontspannend moeten zijn, maar helaas..

fijne avond!!
Re: ook ervaring mee..?
23 December 2008 22:29
Hey Claudia en Bernice,

Wat herken ik veel in jullie verhalen.
Ik voel me ook veel beter dan 4 maanden geleden, maar zit momenteel weer in een dipje (verbouwingsstress + 15 sec. naar beneden + weer vaker hyperventilatieklachten).
Die buffers zijn blijkbaar nog niet sterk genoeg om m'n oude leventje terug te krijgen. Alhoewel, misschien hoeft dat oude leventje niet en moet ik het gewoon wat kalmer aan doen [:]smiling smiley)[/:].
Dan maak ik mezelf wijs: nog dàt afhandelen (in mijn geval nu de verbouwing en al hetgene ik errond moet regelen) en daarna ga ik het kalmer aan doen. Ik betrap me erop dat het o zo moeilijk is om voor jezelf die grens te trekken. Ik ben van nature levenslustig en ondernemend maar moet af en toe op de rem staan en soms is dat alweer eens te laat ...
Ik ga toch proberen te genieten van kerst en nieuw en hoop inderdaad VLUG wat LANGER en MEER klachtenvrij te zijn en dat uiteindelijk VOOR ALTIJD !! Ik wens het jullie allemaal ook van harte toe !

Liefs,
Hannelore

Re: ook ervaring mee..?
23 December 2008 22:35
Lieve Hannelore...

Ik hoop het ook zo voor ons. Wat is dat toch vervelend, dat je eindelijk vooruit gaat voor je gevoel. En dat dan toch opeens het weer slechter gaat. Zucht. Ik zit vandaag ook zo aan te denken, red ik het wel. Hoelang gaat het nog duren. Kom ik er echt wel zonder AD medicijnen? Ik hoop het zo, maar hoelang moet ik dat dan nog aankijken. Allemaal van die rotvragen. In elk geval heb ik mezelf beloofd 6 maanden te HyperVennen en dan verder te kijken.

Zit nu op de 5 maanden, maar ik moet zeggen dat 2x per dag echt niet lukt laatste weken. Smorgens zit mijn score rond de 100, maar smiddags lukt het me gewoon niet en geef ik na 1 trial al op.. sad smiley

En ik voel me ook weer rotter, en ik weet niet of het nou stress is, maar ik zou niet weten waarvan, of dat het stressontladingen zijn. Was dat maar wat duidelijker allemaal.

Liefs
ook ervaring mee...?
24 December 2008 11:07
Hey Claudia,

Ja, ik ken dàt: die grens van 6 maanden HyperVennen! Ik hou die periode ook voor mezelf voor ogen [:]smiling smiley)[/:]. Ik ben opnieuw begonnen met 'optimum stress' (magnesium) te nemen en 'avena sativa' . Ad wil ik ook liever niet, vooral omdat het de laatste maand tamelijk goed vooruit ging. Maar nu met die terugval .... Er bestaan natuurlijk wel licht ondersteunende medicatie (AD medicijnen) en indien ik niet volledig beter word, overweeg ik het wel maar écht liever niet! Je moet dat dan vb 6 maanden nemen en dan nog weer eens afbouwen!
Hadden we maar een glazen bol hé[:]tongue sticking out smiley[/:] Misschien is het nu gewoon een dipje en nemen we volgende week gewoon de draad terug op! Ik hoop het zo!
In elk geval het HyperVennen niet opgeven hoor Claudia.
Ik heb de laatste dagen ook niet veel tijd om 2x te oefenen maar wat ik al eens gedaan heb, is vb in de auto oefenen: 10 x m'n adem zo lang mogelijk ophouden. Ik weet dan wel niet welke score ik heb en die zal wel een stukje lager zijn dan voor de pc, maar eigenlijk is dat niet belangrijk (denk ik Ellen?).
Claudia, als je niet echt méér stress hebt dan pakweg vorige maand, dan zullen het stressontladingen zijn zeker? En die zijn dan weer positief bij het genezingsproces. Wat soms ook speelt, is vb maandstonden ed.
Bij mij ligt het sowieso aan de hectische periode net voor de bouwstop hier, dus geen ontladingen[:]sad smiley([/:].
Pfff, we kunnen wel eens sakkeren maar we mogen de moed niet opgeven hé. Binnen enkele maanden is het terug lente, worden de dagen langer, ... Hahaha: ik probeer gewoon wat optimistisch te zijn!!
In elk geval stuur ik je wat positieve gedachten en klink vanavond op ' de gezondheid' van mij en jullie!

Liefs,
Hannelore[:]PROOST[/:]
Re: ook ervaring mee..?
24 December 2008 11:54
Hoi Claudia

Na 5 maanden zo'n schema van dingen doen, vind ik best wel heftig.
(zie je eerste bericht) Ook veel te weinig slaap.
En leuke dingen geven ook stress. (ergens gelezen)
Je wilt misschien te veel, zou best kunnen.


Ik klink mee (zonder alcohol) op alle forumleden en lezers
voor een hypervrij 2009!

Groetjes Vlinder
Re: ook ervaring mee..?
24 December 2008 12:08
Hoi Hannelore en Vlinder,

Ja, optimistisch blijven, dat ga ik zeker doen. Alleen zit er soms een dag tussen dat dat moeilijk gaat. Maar we houden stug vol!!

Vlinder, goed weer wat van je te horen, ik weet het, ik moet wat rustiger aan doen als ik me goed voel, zodat ik niet gelijk alle buffers op verbruik. Ik ga er hard aan werken.

Ik wens jullie en ook de rest van de forumleden en Ellen en Rob een hele fijne rustige hypervrije kerst!

Veel liefs,
Claudia

Meer weten over het HyperVen programma?