[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

kleine vragenlijst aan alle lezers

Gepost door Aaria 
Hallo,
ik hoop dat jullie allemaal prettige feesten achter de rug hebben en wens jullie het allerbeste en vooral een goeie gezondheid en veel genot voor 2009!

Ik had graag aan alle lezers hier de volgende vragen gesteld:
- Hoe lang hebben jullie al chronische hyperventilatie?
- In welke mate?
- In welke vorm?
- Welke symptomen?
- Hoe lang zijn jullie al bezig met HyperVen?
- Hoe duidelijk en hoe snel is bij jullie het verschil te merken?
- Zijn er onder jullie die er echt 100% van af raken?

Dank je!
Aaria

Hoi Aaria


Hierbij antwoord op jouw vragen, ik hoop dat je er wat aan hebt. Enige wat ik wil zeggen dat je heel veel geduld nodig hebt met deze ziekte.

Succes
Claudia

- Hoe lang hebben jullie al chronische hyperventilatie?

Sinds juni dat ik het weet, daarvoor waarschijnlijk ook al jaren maar in mindere mate en de klachten die ik had gingen altijd binnen een week weer weg

- In welke mate?

Sinds juni erge mate, nu verbetering door HyperVennen, voornamelijk klachten als ik teveel dingen doe of als ik me druk maak ergens over

- In welke vorm?
Allerlei vormen, zie symptomen

- Welke symptomen?

Steken in hoofd, verkrampingen borstkas, druk op oren, vaak zere ogen, waas zien, nerveus, gejaagd, soms geen gevoel in vingers, dromen, slecht slapen, niet in slaap komen, veel piekeren, misselijk, buikpijn, diarree of juist verstopping, derealisatie, onwerkelijk in hoofd, gevoel dat je gek wordt, vergeetachtig, kramp in mijn kaken, zere kiezen, hoofdpijnen, druk op hoofd, band om hoofd, licht in mijn hoofd, duizelig, gevoel weg te vallen, wisselende buien als in soms heel verdrietig, dan weer heel boos enzo, benauwd, ademfocus, angstaanvallen, paniekgevoelens, overal in mijn lichaam pijn, vermoeidheid. etc etc. ben vast nog paar dingen vergeten die ik heb gehad

- Hoe lang zijn jullie al bezig met HyperVen?

5 maanden

- Hoe duidelijk en hoe snel is bij jullie het verschil te merken?

Volgens mij na een maand ging het iets beter, maar echt duidelijke vooruitgang na 3,5 maand. Afgelopen week tussen kerst en nieuwjaar bijna 95% de oude geweest, maar nu weer terugvalletje, of misschien is het stressontlading, dat weet ik nooit zo.
Van alle symptomen die ik neerzette, heb ik af en toe nog gestressed gevoel, zenuwachtig, slecht slapen en inslapen en vaak zere ogen en soms druk op oren en heel af en toe, zeg 1x per maand een angstaanvalletje, maar dat is meestal als ik weer teveel heb gedaan. En soms licht in mijn hoofd nog, maar niet meer de hele dag zoals ik in juni had, hooguit half uurtje per dag.

- Zijn er onder jullie die er echt 100% van af raken?

Dat is zeker wel de bedoeling, maar loop ook bij psycholoog en mediteer 2x per dag en sport minimaal 2x per week en neem ontspannende passiflora complex van Vogel en ook nog avena sativa druppels die zenuwsterkend zijn. Denk dat 100% herstel niet binnen een jaar haalbaar is maar uiteindelijk zal het wel lukken.



Bericht bewerkt (03-01-2009 00:43)
- Hoe lang hebben jullie al chronische hyperventilatie?
- In welke mate?
- In welke vorm?
- Welke symptomen?
- Hoe lang zijn jullie al bezig met HyperVen?
- Hoe duidelijk en hoe snel is bij jullie het verschil te merken?
- Zijn er onder jullie die er echt 100% van af raken?

==> opnieuw chronische hyperventilatie aanvallen sinds juni 2008, maar in 2000 ook al 6 m ermee gekampt en eigenlijk ook al zo'n 18 jaar geleden hyperventilatiesymptomen gehad maar toen nog niet bewust mee bezig

==> als je de gradaties bekijkt (die je terug kan vinden op het forum - geposted door Rob),
zat ik ergens rond de 75. Nu rond de 50

==> symptomen: trillen, kortademig, zuchten, geeuwen, aanvankelijk ook angstaanvallen, druk op keel en borstkas, constant zenuwachtig gevoel, inslaapproblemen

==> gestart met HyperVen september (4 m bezig : 2x/dag)

==> na ongeveer 6 weken voelde ik me een stuk beter. Maar ik deed toen ook accupunctuur, homeopathie

==> ik hoop er zeker voor 100 % van af te geraken. Momenteel weer een terugvalletje maar ik ben een stuk beter dan 6 maanden terug. Ik geef mezelf 6 maanden maar besef dat het langer kan duren ....

groetjes,
Hannelore

Hai Aaria,

Ik wilde even wat toevoegen aan je vraag:

- Zijn er onder jullie die er echt 100% van af raken?

Jammer genoeg gebeurd het in 95% van de gevallen dat mensen die genezen zijn niet meer op het forum aanwezig zijn.
Ergens natuurlijk wel logisch, want als je ervan af bent wil je er ook niet steeds meer mee geconfronteerd worden.

Dat doet me gelijk denken aan een vraag die, pas geleden, door iemand anders hier op het forum werd gesteld:

- Hoe het gaat met mensen die HyperVen hebben afgesloten en of we die misschien een e-mail konden sturen met een klein vragenlijstje.

Dat zou natuurlijk fantastisch zijn en dat hebben we ook gedaan, maar helaas is daar weinig animo voor. We kregen hierop geen reactie of e-mail adressen waren vervallen etc.

Daarom is het zo mooi dat mensen zoals Rainbow hier, voordat ze het forum verlaten, een bericht achterlaten dat ze stoppen en hoe het met ze is.

Je kunt deze verhalen vinden op het forum in Topic 4:

4. Succesverhalen over de therapie met HyperVen

Daar wordt straks ook Rainbow haar verhaal naar toe verplaatst. [:]winking smiley[/:]

Groetjes van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

HyperVen

Aan jullie alledrie nog een late bedankt voor jullie reacties.

Ikzelf heb redelijk wat kleine kwaaltjes met af en toe een serieuzere aanval, maar ben dank zij het fijt dat een hartspecialist mij redelijk bij het begin (een paar jaar terug) al had weten te zeggen dat ik waarschijnlijk hyperventilatieS had er redelijk snel vanafgeraakt (zonder enige terapie), en ook deze keer heb ik tijdens de dag genoeg energie over om te gaan werken en ik forceer me om lekker veel te gaan sporten, ook al denk ik dit in begin niet te kunnen.

Ik ben een tiental dagen geleden begonnen met HyperVennen omdat ik toch veel nieuwe klachten had en wou voorkomen dat ze erger werden. En ik wil de rest van m'n leven van een goede gezondheid genieten zonder allerlei kwalen.

Ik heb de indruk dat ik al meer vanuit m'n buik adem en heb ook minder angst om weer een aanval te hebben. Maar hou nog symptomen als harde steken in m'n hoofd (als een naald) reeksen hartoverslagen, rare "klik" in m'n keel voor het slapen gaan en bij het wakker worden & na iedere uitademing (herkennen jullie dit), en ik merk dat ik nog steeds geen alcohol kan verdragen. Ik heb na een goeie drinkpartij 's nachts weer bijna een aanval gehad, maar ben toen een twintig tal keren door m'n benen gebogen, en dit helpt echt! (ook al doet het vies en denk je dat je hart niet kan volgen) Het ergste was voorbij!

ivm HyperVennen: Ik ben van een gemiddelde van ong 45 sec naar ong 80 sec gegaan (en vandaag zelfs 1 X 100sec kunnen inhouden) in nog geen 2 weken tijd. Is dit te snel? Zou ik het kalmer aan moeten doen om niet te veel neveneffecten te hebben?

hahaha jeetje!! Daar heb ik 5 maanden over gedaan om op de 100 te komen en nu weer teruggezakt naar 90 haha, ik weet niet of het te snel is, maar het ligt er maar gewoon aan misschien welke fase je zit, oftewel, de ernst van je bloed dat alkalisch is en hoeveel stress je hebt denk ik.

Anyway, als je je er verder goed bij voelt kan het vast geen kwaad!!

Groetjes
claudia
Hoi Aaria, ik ben net als jij in 2 weken van 40 naar 85 a 90 sec gegaan, Ik weet ook niet of dat te snel is. Ik heb direct na de oefening stressontlading maar als dat weggezakt is voel ik me verder goed. Het zal wel zoals claudia zegt bij iedereen verschillend zijn en zolang ik me er goed bij voel ga ik maar gewoon zo door.

ik heb wel wisselend over de dag s morgens 80-90 s middags haal ik 95 tot 100 maar s avonds 70 to 80
En bij iedere sessie is de 1e poging altijd erg laag hebben jullie dat ook?
[:]smiling smiley)[/:]erika



Bericht bewerkt (07-01-2009 22:57)
Erika, wat zijn voor jou dan die stressonladingen?
Meestal begint dat halverwege de oefening. Eerts begin ik te boeren daarna ga ik dan heel erg gapen en krijg een heel moe gevoel over me . Dat duurt een minuut of 20 en dan zakt t weer weg en daarna voel ik me beter als voor de oefening.
Ik denk zelf dat t stressontladingen zijn. Want alle andere klachten die ik had voor t HyperVennen zijn zo goed als verdwenen[:]grinning smiley[/:]

Ik heb net na de kertstdagen 2x een dag gehad dat ik alle keren laag scoorde en soms bij 30 sec al t gevoel had dat ik stikte. Ik was op die dagen ook onrustiger en was prikkelbaar.
lekker fout gegeten met de kerst natuurlijk tiramisu en zo( terwijl ik al jaren weet dat ik niet goed op suiker reageer maar ja het is zo lekker!)
De dag daarna zat de score weer op 85 of 90.



Bericht bewerkt (08-01-2009 13:44)
Net zoals Claudia ben altijd verbaasd als mensen na een paar weken HyperVennen
zoveel vooruitgang boeken qua scores maar vooral ook met minder klachten.
Maar het zal zoals Claudia schrijft waarschijnlijk te maken hebben met
de ernst van de klachten/hoeveel stress en buffers.

Er zijn mensen die nauwelijks hun huis uit durven en echt doodziek zijn
en andere werken gewoon en gaan op vakantie en uit.
Natuurlijk hebben ze wel klachten, maar die zijn blijkbaar van die mate
dat ze toch een redelijk "normaal" leven kunnen leiden.
Daaraan kan je volgens mij al zien dat het HyperVennen bij iedereen
anders zal werken of helpen.

Succes allemaal!

groetjes Vlinder
Hi Vlinder,
Mijn score gaat ook heel snel omhoog. begin Ik denk dat t komt omdat ik al een aantal maanden thuis zat voordat ik met HyperVen begon. Dus de grote stress was al voorbij,
Ik zat denk ik tussen de 50 en 75 en dan is de weg terug minder moeilijk.
toen ik 21 jaar geleden de grote paniekfase had zat ik hoog. helaas bestond er toen geen HyperVen en ik heb er jaren over gedaan om met behulp van therapie, ypga, tai chi enz enz beetje bij beetje mijn leven terug te winnen,

De laatste jaren ging dat redelijk goed maar ik bleef wel altijd heel stress-gevoelig.
Toen mijn vader overleed kwam er weer zo'n stress-fase aan
Pas na t lezen van de artikelen begreep ik waarom dat zo was en dat ik dus chronische hyperventilatie heb .

Altijd veel hoofdpijn, stijve nek,hartkloppingen en kramp in mijn kaken maar daar had ik mee leren leven Ik dacht dat t gewoon bij mij hoorde.

ik heb dus wel voor mijzelf goede methodes om te ontspannen (geleerd door de jaren heen) en nu mijn klachten afnemen door t HyperVennen werken die ook beter dan ooit.
het voelt voor mij alsof t in balans brengen van de zuurgraad t ontbrekende stukje was en dat nu alles op zijn plaats valt.
Maar om een lang verhaal kort te maken. Ook ik heb t niet kado gekregen , Uiteindelijk heb ik er 21 jaar over gedaan. Rest nu nog de straatvrees......Misschien is t ook wel helemaal niet goed dat de score zo snel omhoog gaat en komt er straks een mega-terugval ik wacht t maar af

liefs, erika

ps die oefeningen kun je ook op bed doen. Als t niet helemaal duidelijk is hoe het uitgevoerd moet worden dan geef maar een gil, dan doe ik nog een poging



Bericht bewerkt (10-01-2009 20:36)
Hoi Erika

Ja dat zou best kunnen, dat de ergste stress al wat voorbij was bij jou.
Ik begon met HyperVennen toen ik tussen de 75 en de 100 zat.
Ga het misschien over een maandje weer eens proberen, heb nu door
omstandigheden nog te veel stress, dus probeer eerst nog maar te onspannen.
Heel veel sterkte met de straatvrees, hoop dat je dat ook mag overwinnen!

Hoi Hannelore

Je bent al een heel eind de goede richting op, nu op naar de 25!

DAcht dat Aaria een soort enquette wilde houden voor een onderzoek,
blijkt ze "gewoon" een mede chronische hyperventilatie-er te zijn [:]winking smiley[/:]
De rare klik herken ik niet Aaria en volgens mij ook nog nooit gelezen hier op het forum.

Groetjes Vlinder
Vlinder,
Het is helaas niet zo dat al mijn symptomen zijn verbeterd ;-) Ook mijn scores blijven nu hangen en gaan met ups en downs. Ik merk enkel dat ik ietwat rustiger ademhaal en meer vanuit m’n buik. Maar voor de rest voel ik nog goed dat de hyperventilatie in m’n lijf hangt. Van koffie en alcohol blijf ik af, want anders krijg ik veel makkelijker extra-cystoles (als hartoverslagen) en nachtelijke aanvallen van onrust en soms lichtere of zwaardere hyperventilatie-aanvallen. Ik voel ook dikwijls tintelingen in m’n ledematen en denk vaak dat ik aan erge ziektes leid, etc ;-)
De klik die ik heb in m’n keel is denk ik toch te wijten aan hyperventilatieC, aangezien het altijd komt wanneer ik te correct probeer te ademhalen. dus nog een symptoompje toe te voegen aan de lange lijst ;-)

Ik zit dus rond de 50, en denk dat dit nooit hoger is gekomen omdat ik redelijk snel wist wat er met me aan de hand was, en ik ook wist dat er eigenlijk geen levensgevaar was/is. Ik heb mezelf telkens na zwaardere aanvallen verplicht onmiddelijk in het ritme van alledag door te gaan en vooral ook fysieke inspanningen te blijven doen, ook al leek/lijkt dat in begin niet mogelijk te zijn. Het voordeel van zulke inspanningen is dat je uiteindelijk merkt dat er niets aan de hand is, en dat je op de duur meer zelfvertrouwen krijgt. De inspanningen zorgen ook dat je conditie goed blijft en dat je ondertussen ook automatisch correct ademt (bij de meeste sporten toch). Op m’n werk ben ik ook om de 2 minuten met iets anders bezig. Voordeel hiervan is dat ik minder mijmer, maar het nadeel is dat ik de stress niet merk en automatisch hoger en sneller adem.

Mijn scores zijn, denk ik, in het begin snel naar omhoog gegaan omdat ik, net als Erika, ook in een periode van weinig stress zit, na een lange periode van stress. Ik probeer ook voor een keer niet te veel hooi op m’n vork te nemen... mijn voornemen voor 2009!

Erika,
Mijn scores verlopen ook zoals de jouwe, op verschillende momenten van de dag andere resultaten, en m’n eerste trial altijd laag. Ik merk ook dat als ik grote fysieke inspanning gedaan heb, ik daarna ook erg laag scoor. Ik heb besloten op zulke momenten de trials over te slaan.

Aan Rob of Ellen:
Is het beter 3 dan 2 keer per dag te oefenen, ook al laat dit de gemiddelde score/dag naar beneden zakken? Is het ook beter te oefenen wanneer je voelt dat de score laag zal zijn (door vermoeidheid of zo) of sla je dan beter over?

Groetjes!
Aaria

Hai Aaria,

Ik ga je vraag even doorspelen aan Rob. [:](Y)[/:]

Groetjes van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

HyperVen
Re: kleine vragenlijst aan alle lezers
12 January 2009 17:39
Hallo Aaria,

3x per dag is het beste als je het op een relaxte manier doet althans. Er mag niet teveel dwang achter zitten, en je moet in de gaten houden of je geen klachten ontwikkelt ten gevolge van het inhouden van de adem (keelpijn wil wel eens voorkomen).

Als je scores laag zijn is dat absoluut geen indicatie dat het oefenen minder effectief is, in tegendeel zou ik bijna zeggen. Juist als je veel gehyperd hebt op een dag, zullen je scores hoger uitvallen omdat je (veel) minder CO2 in je bloed hebt. Je kunt dan langer de adem inhouden, maar dat wil niet zeggen dat je sneller vooruit gaat. Denk er altijd aan dat het uiteindelijk gaat om de gemiddelde score over een langere periode. Als die langzaam hoger klimt, dan weet je dat je vooruit gaat. Zowel de lage scores alsook je hoge scores zullen beide langzaamaan hoger worden en dat resulteert in een langzaam stijgende grafiek.

Als je erg moe bent adviseer ik om juist de oefeningen te doen. Het ontspant en je werkt dan toch aan je vooruitgang. Tenzij je het echt niet op kunt brengen, dan kan je gerust een keer over slaan. Maar pas op dat het niet steeds makkelijker wordt om "maar weer eens over te slaan"

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Rob Gravesteijn
HyperVen
Hoi Rob,

Ik voel me de laatste weken toch wel beter dan de maanden ervoor. Echter mijn scores zijn dus gezakt weer van rond de 100 naar 70/80. Zelfde hoogte als waar ik zat in september dus... Betekent dit dus als ik zo jouw mail leest dat het beter met me gaat, omdat ik minder hoog scoor omdat ik minder hyper?

Groetjes,
Claudia
Hoi Aaria

Denk zeker dat het zo is, dat als je weinig stress hebt, dat je dan sneller
vooruit gaat.
Bedankt voor je antwoord en succes met je goede voornemen voor 2009!

Groetjes Vlinder

Meer weten over het HyperVen programma?