[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

voor richard

Gepost door Erika 
voor richard
05 January 2009 19:55
Ik begin maar even een nieuw stuk want dat andere begint al een hele soap te worden[:]grinning smiley[/:]
Jij hebt je twijfels omdat het zoals je leest bij velen toch wel lang duurt waardoor je jezelf afvraagt of t HyperVennen nou daadwerkelijk iets bijgedragen heeft.
Ik kan alleen maar voor mijzelf spreken :
Mijn chronische hyperventilatie duurt nu terugkijkend 21 jaar. Als mijn lichaam 21 jaar de onbalans heeft gehad vind ik 4 tot 6 maanden niet zo lang om t proces om te keren!

Toen ik een paar weken geleden begon kon ik met moeite 40 sec mijn adem inhouden. Nu ligt t gemiddelde op 85. (3x per dag)
Of dit verschil maakt? Ja ! mijn ademhaling wordt steeds regelmatiger, de drang om te zuchten en extra te ademen verdwijnt naar de achtergrond. De verkrampingen in mijn maag, kaken en nekspieren nemen duidelijk af. Sterker nog; als ik een bal in mijn maag heb en ik ga HyperVennen is deze na de oefening totaal verdwenen. Komt soms nog wel terug maar voor t HyperVennen had ik die bal maanden aan een stuk non stop!

Mijn bloedsomloop is verbeterd Mijn hoge bloeddruk is gezakt!

Nou denk je : dat was misschien zonder HyperVen ook allemaal wel gebeurd.
dat weet ik wel zeker van niet! Dan zouden al die therapieen , yoga,tai chi en noem t maar op die ik in de afgelopen 21 jaar gevolgd heb nu ineens in deze laatste paar weken met terugwerkende kracht hun uitwerking hebben. Lijkt me niet!

Ik lees bij jou steeds dat je de angst tgv onverwerkte problemen als oorzaken/'>oorzaak naar voren haalt. Voor mij is het precies andersom. De problemen zijn al lang geleden opgelost. De enigste echte angt die ik nu nog heb is angst voor de angst. Angst voor de paniekaanval tgv chronische hyperventilatie en niet andersom!

Als jij voor jouzelf weet dat bij jou de angst de trigger is dan moet je daar zeker mee aan de slag gaan. uiteindelijk voel je dat zelf het beste1
liefs, erika
Re: voor richard
05 January 2009 20:57
hi Erika

ik denk dat het bij mij ook meer de angst is om terug te vallen of een aanval te krijgen

heb nog een lichte angst omtrent het hart denk ik

inspanningsangst wel !!

85 seconden je adem inhouden??? [:]confused smiley?[/:] [:]confused smiley[/:]
en je begon met 40 seconden?

van wanneer tel je in hemelsnaam?? [:]winking smiley[/:]

ik heb al drang om te ademen na maximaal 15-20 seconden na het uitademen
Re: voor richard
05 January 2009 23:03
Hoi richard

O...... jij telt hoe lang je na t uitademen kan wachten met een nieuwe inademing. Wie weet is dat ook wel een heel interessante therapie maar HyperVen gaat anders;
ik ben niet van de medisch technische afdeling maar volgens mij test jij dan hoelang je zonder zuurstof kan ipv (zoals bij HyperVen: hoelang je co2 in je lichaam toe kan laten)


het programma van HyperVen heeft een stopwatch.
Na een goede uitademing door je mond klik je op t moment dat je aan de inademing begint op de stopwatch die gaat dan tellen. vervolgens hou je de adem zo lang mogelijk in en als t echt niet langer gaat adem je zo langzaam mogelijk door je mond uit. op t moment dat de nieuwe inademing gaat beginnen druk je weer op de stopwatch en t aantal sec wordt in een lijst weergegeven en in een grafiek. dan volgt er 1 minuut pauze en dan begin je aan de 2e poging dit doe je 10 keer achter elkaar maximaal 3x per dag.

Op de site staat een voorbeeld van hoe het programma er uit ziet.

Jammer dat je huisarts niet serieus inging op de mogelijkheid van chronische hyperventilatie. (zeker omdat t door een specialist geopperd was)
Nou ja zoals je hier op t forum kan lezen heben de meeste huisartsen deze diagnose gemist. misschien zijn ze er niet zo mee bekend en ik vind dat er vandaag de dag toch er snel geroepen wordt dat alles pycho somatisch is!! Zo'n fijne dooddoener waar je niets mee kan. Nou is dit wel ooit tussen je oren begonnen , dus ik begrijp t wel..
Bij chronische hyperventilatie is je reserve weg dus bij de minste of geringste spanning, waar je normaal gesproken gewoon goed mee om zou moeten kunnen gaan, krijg je een reactie die nergens meer op slaat! Die reserve kan ik tussen mijn oren niet aanvullen!


Die inspanningsangst had ik ook want bij t minste of geringste ging mijn hart als een waanzinnige tekeer. dat doet t tijdens de oefeningen trouwens ook. Maar na t oefenen heb ik nergens meer last van!

ik dacht altijd dat mijn ademhaling wel goed was. ik ademde keurig met mijn buik.
Nu pas besef ik dat ik te snel ademde, teveel extra diepere ademhalingen maakte. dat had ik niet in de gaten. Dus ook als je met je buik ademt kan je chronische hyperventilatie hebben. Als je de hele dag door net een fractie te diep ademt is de balans al zoek.



groetjes, erika



Bericht bewerkt (06-01-2009 09:12)

Meer weten over het HyperVen programma?