[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Ogen

Gepost door Christa 
Ogen
11 January 2009 16:34
Hallo,

Ik heb op dit forum een aantal keren iets gelezen over klachten met ogen; wazig zien en dergelijke.
Zouden jullie willen vertellen wat voor klachten jullie precies met de ogen hebben?

Ik heb sinds een tijd af en toe, en dan een week lang ongeveer, last van m'n ogen. Mijn klachten zijn dan: wazig zien, vastgeplakte oogleden als ik wakker word, veel etter, rode ogen en een prikkend gevoel in m'n ogen.

Komt dit jullie bekend voor en zou het eventueel door chronische hyperventilatie kunnen komen?

Ik ben hiermee al 3x naar dokter geweest en heb druppels gekregen. Dit helpt dan even, maar dan komt het na een tijdje weer terug.
Graag reactie ! smiling smiley

Groetjes,
Christa

Re: Ogen
11 January 2009 16:50
Hai Christa,

Dicht geplakte ogen met etter is volgens mij toch echt een oogontsteking/ooglid onsteking.
Het is maar goed dat je naar de dokter bent geweest.
Misschien kan het komen door een allergische reactie, maar ik heb zelf nog nooit gehoord dat het bij chronische hyperventilatie hoort.

Beterschap met je ogen.

Groetjes van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

HyperVen

Re: Ogen
11 January 2009 18:08
ik heb ook veel last van mijn ogen gehad in het begin van mijn hyperventilatie carriere zeg maar.vooral hele droge ogen en knipperen met mijn ogen van de zenuwen en wat ik nu weer heb is als ik savonds in de auto zit dat ik flitsen uit de stoplichten zie komen en ik kan niet tegen fel lichten en vaak moeie ogen maar niet wat jij hebt sterkte ermee.
Re: Ogen
11 January 2009 22:13
Hoi Christa,

Ogen, ja, kan je er een heel verhaal over schrijven. Ik had vroeger al een herpes virus in mijn beide ogen, maar daar had ik dan 1 of 2x per jaar last van. Heel erg pijnlijk.

Sinds een jaar of 3 echter had ik opeens 1x per 2 weken zere ogen, eerst 2 dagen 1 ook, dan 2 dagen ander oog. En als ik dat heb voel ik me als een zombie, erg moe, wazig zien. Niets meer kunnen, alsof ik dan totaal ben opgebrand.

Nu echter, denk ik ook dat het met chronische hyperventilatie te maken heeft, ben verleden jaar stuk of 8x bij de oogarts geweest, en die zegt dat het droge ogen zijn. Dat heeft te maken met je slijmvliezen en als ik zere ogen heb, dan heb ik ook altijd last van veel slijm in mijn mond en neus en dergelijke.

Als ik erg last van mijn chronische hyperventilatie heb, dan krijg ik ook automatisch die zere ogen, elke keer weer. Op dit moment is het wel één van mijn ergste klachten, omdat je dan gewoon niets kan. Ik niet in elk geval. Ze branden dan gewoon echt weg voor mijn gevoel.

Goed dat je het een keer vraagt. Misschien weten Rob of Ellen wel of dit erbij kan horen. Ergens hoop ik het wel, want ik loop hier al jaren mee, en misschien als dan de chronische hyperventilatie verdwijnt ben ik ook eindelijk eens van die ellende met mijn ogen af.

Groetjes
Claudia
Re: Ogen
11 January 2009 22:17
Hebben jullie weleens gedacht om aan de ha te vragen naar kunsttranen,
dat is speciaal voor droge ogen.
Merknaam bijv. Protagens.

Groetjes Vlinder
Re: Ogen
11 January 2009 22:47
Hoi Vlinder,

heb al 4 verschillende soorten geprobeerd, maar niets helpt helaas. Als ik paar dagen niets doe gaat het altijd vanzelf over. Maar ja, je kan niet werken, niets...

Groetjes
Re: Ogen
12 January 2009 09:12
Hai Allemaal,

Oogklachten horen wel bij chronische hyperventilatie, zoals vermoeide ogen, droge ogen, prikkende ogen, maar zoals ik hierboven al noemde: "Dicht geplakte ogen met etter is volgens mij toch echt een oogontsteking/ooglid ontsteking".

Het zou eventueel een gevolg kunnen zijn van droge ogen. Tranen verwijderen stofjes, maar als je droge ogen hebt dan kan dat natuurlijk moeilijker en het zou kunnen dat ze daardoor ontsteken, maar dat is dan geheel mijn eigen interpretatie. [:]grinning smiley[/:]

Groetjes van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

HyperVen
Re: Ogen
12 January 2009 09:21
Hoi,

Ik heb ook last van mijn ogen prikkend en rood en inderdaad ook in combinatie met slijm in mijn mond, neus.

Ook moet ik vaak niezen, hebben jullie daar ook last van? Ik ben getest op allergie maar daar kwam niks uit.

Groetjes annelies
Re: Ogen
12 January 2009 20:51
Hee Annelies,

Ja, zat vandaag te denken of ik me moest laten testen. Moet ook vaak niezen, vaak droge mond, slijm in mijn keel, benauwd en zere ogen... zelfde problemen dus.

Groetjes,
Claudia
Re: Ogen
15 January 2009 19:06
Hoi claudia,

Volgens mij hebben we dezelfde symptomen. Zo'n 10 jaar geleden heb ik dit ook gehad, zere ogen, slijm, druk op de oren, druk op de neus, toen wist ik niet dat het waarschijnlijk chronische hyperventilatie was, toen heb ik ook foto's van de bijholten laten maken kwam toen ook niets uit.. Nu zit ik met een verband op mijn oog mijn zoontje van 2 heeft er met zijn vingertje in geprik kan er ook nog wel bij.

Jou verhaal lijkt wel op dat van mij ook last van druk en steken in het hoofd, maar dat is nu wel minder geworden gelukkig dat vond ik het ergste.

groetjes Annelies
Re: Ogen
15 January 2009 22:31
Hee Annelies,

Ja, ik heb al sinds mijn 17e zere ogen bij stress is me opgevallen, alleen ik had het vroeger maar zo´n 2x per jaar, de afgelopen jaren is het steeds erger geworden. Geen idee dat het al die tijd met chronische hyperventilatie te maken had. Ik had wel fijn gevonden als een oogarts dat een keer had vermeld dat dat dus ook mogelijk is.... Heb idd ook foto´s van bijholten laten maken en in het verleden ook vaak druk op de oren gehad.

Blijkbaar zit de chronische hyperventilatie bij ons erg hoog zeg maar. Goede nieuws is dat ik bijna geen steken meer in mijn hoofd heb nu, en geen druk meer op de oren. Maar die ogen, dat blijft maar steeds terugkomen. Voel je je dan ook zo moe en lamlendig als je zere ogen hebt?

Groetjes,
claudia



Bericht bewerkt (15-01-2009 22:52)
Re: Ogen
16 January 2009 10:16
nu jullie het erover hebben. Ik heb al vanaf me 15 HyperVentillatie,
en ook last van me ogen, droog prikkel wazig zien, en meestal
rond een uur of 1 s,middags. worden ze heel slaperig, dan wil
ik gaan slapen. maar ik heb verder geen pijn. heb ook gehad
een tijdje dat ze dichtgeplakt zaten, maar niet zo heel erg.
verder geen pijn gelukkig, alleen jeuk, dan wil ik erin wrijven.
maar de haartjes van me wimpers vielen ook steeds. ik denk
zelf dat het door hyperventilatie komt. omdat ik het al best lang heb
ik ben al blij dat het niet pijnlijk is. maar wel lastig.
groetjes samira
Re: Ogen
13 February 2009 13:27
Hoi annelies.

Hoe is het met jouw ogen? Bij mij ging nu paar weekjes goed maar sinds gister weer zere traanogen. Misschien net weer iets teveel gedaan ofzo.. Balen is dat toch. Je ziet er ook gelijk zo triest uit met van die hang/traanogen..

Groetjes
Claudia
Re: Ogen
14 February 2009 17:44
hoi Claudia,

Heb inderdaad weer last van mijn ogen of liever gezegd last van 1 oog. Eigenlijk heb ik altijd last van hetzelfde oog, ook prikken en rood. Ik heb niet echt traanogen. Lastig he.

groetjes Annelies
Re: Ogen
15 February 2009 00:41
Ja, heel lastig.. Droge ogen zijn heel vervelend. Hopelijk gaat het ook mettertijd weg.

groetjes
Claudia

Meer weten over het HyperVen programma?