[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

wie herkent dit?

Gepost door Claudia1 
wie herkent dit?
26 January 2009 23:12
Heb soms, ondanks dat ik laatste tijd mij lichamelijk steeds beter voel, dat ik me opeens zo uit het niets neerslachtig voel en dat ik donkere gedachten krijg.. Na een paar uur is dat dan weer weg. Ben dan gelijk bang dat ik niet spoor ofzo. Wie herkent dit?
Is dit stressloslaten of is dit angst of word ik nou toch echt langzaam gek ofzo?

groetjes
Claudia
Re: wie herkent dit?
26 January 2009 23:47
Nee lieverd, je wordt echt niet gek!!

Ik heb er nu al heel lang geen last meer van maar heb t wel jarenlang met periodes gehad.

Het is een uiting van nog onverwerkte emoties en angsten. Het gebeurt juist nu omdat t beter met je gaat en er ruimte is om bij een nieuwe diepere laag in je bewustzijn te komen. Eigenlijk is het dus heel positief.
Laat t maar gewoon over je heen komen. Het gaat vanzelf over. De donkere gedachten zijn een uiting van dat wat nog niet geintegreerd is in jezelf.
liefs, erika



Bericht bewerkt (27-01-2009 00:03)
Lya
Re: wie herkent dit?
27 January 2009 09:41
Inderdaad Claudia, ik heb precies hetzelfde het is meestal 's ochtends kom ik zo vreselijk down uit bed .

Zijn ook veel klachten die ik de laatste tijd heb.

Alleen als ik hard ga lopen heb ik er haast geen last van.
Re: wie herkent dit?
27 January 2009 09:45
Jeetje... ik was al zo geschrokken, want gister zat ik artikel op de maatkracht site te lezen...
En ik had het gevoel dat mijn gedachten soms met dwanggedachten vergelijkbaar zijn, en daar stond idd dat het door langdurige stress kan komen.. Maar idd heb ik die gedachten de laatste tijd vaker dan toen ik heel heel erg ziek was van de chronische hyperventilatie..

Ik kom idd ook down uit bed laatste tijd, en dan ´s nachts heb ik het gevoel dat ik zo´n waakslaap heb. Wel 20.000 gedachten zijn dan ´s nachts langsgekomen. Doodvermoeiend..
Re: wie herkent dit?
27 January 2009 10:29
Claudia1 schreef:

> Heb soms, ondanks dat ik laatste tijd mij lichamelijk steeds
> beter voel, dat ik me opeens zo uit het niets neerslachtig voel
> en dat ik donkere gedachten krijg.. Na een paar uur is dat dan
> weer weg. Ben dan gelijk bang dat ik niet spoor ofzo. Wie
> herkent dit?
> Is dit stressloslaten of is dit angst of word ik nou toch echt
> langzaam gek ofzo?
>
> groetjes
> Claudia

Hoi Claudia,

Ik heb het wel eens als ik op bed lig en ik kan niet slapen dan heb ik weleens hele rare gedachten en heb ik echt het gevoel dat ik gek aan het worden ben maar, ik werk nog steeds niemand zeg dat ik gek ben een van mijn ouders zegt dat ik nog steeds mezelf ben en daarmee stel ik me eigen gerust. Tip voor jou maby:-)

Groetjes,

Adriaan
Re: wie herkent dit?
27 January 2009 10:30
Hoi Claudia,

Ik heb precies hetzelfde!
Heb ook al op internet gezocht naar dwanggedachten. Kan 's nachts ook erg slecht slapen i.v.m. piekeren. Heb nu ook veel last van depersonalisatie wordt ik ook beetje bang van.

Groetjes Annelies
Re: wie herkent dit?
27 January 2009 10:41
Hoi Annelies,

Ik heb er ook last van derealisatie, je bent niet de enige en het maakt mij ook angstig. ik denk als ik daar geen last van zou hebben gehad dat ik al van mijn Stress en hyperventilatie af zou zijn.
Wat voel je bij depersonlisatie(sorry voor het verkeerd schrijven) wat zijn jou sympthonen erbij?

Groetjes,

Adriaan
Re: wie herkent dit?
27 January 2009 10:59
Hoi Adriaan,

Ik heb echt het gevoel dat ik gek wordt. Kan mijn gedachten niet meer onder controle houden. Ik denk ook dat het komt omdat ik gewoon heel slecht slaap.

Als ik in de spiegel kijk zie ik mezelf wel maar het komt niet echt over. Het is alsof ik in een film leef.

Heb op internet gelezen maar daar wordt ik alleen maar angstiger van. Je hebt wel verschil tussen primaire en secundaire depersonalisatie. En als ik dan lees dat claudia en Ellen er wel vanaf zijn gekomen geeft me dat weer een beetje rust.

Heel angstig is het wel denk er de hele dag aan.

Groetjes Annelies
Re: wie herkent dit?
27 January 2009 11:31
Ik denk er ook de hele dag aan, hoewel dat wel minder aan het worden is maby een teken dat het over gaat.
Re: wie herkent dit?
27 January 2009 12:15
adriaan, doe jij ook HyperVen?
Re: wie herkent dit?
27 January 2009 13:24
annelies,

Die dwanggedachten, heb je dan ook gedachten die je echt beangstigen dat dat gevoel in jou zit? Dingen die je nooit zou willen doen. Ik heb het ook bijvoorbeeld als ik wat engs op tv zie, dan betrek ik dat op mezelf op de een of andere manier kan ik dat dan moeilijk loslaten..

Groetjes, Claudia
Re: wie herkent dit?
27 January 2009 13:48
Hai Claudia,

Ik heb ook vaak ineens een gevoel van angst/neerslachtigheid over mij heen. Uit het niets terwijl ik vaak in een rustige situatie verkeer?

Mijn hart gaat dan ook ineens tekeer en probeer dan maar weer rustig te worden....dat lukt me daarna ook wel weer. Soms denk ik dan ook wel eens wordtik nou gek of ben ik nou depri of zo.

Hopen dat ook deze klachten bij jou weer een keer over gaan.

Gr Miranda
Re: wie herkent dit?
27 January 2009 14:46
He Annelies,

Ja ik doe ook aan HyperVen, ben er al 2 maanden mee bezig.

Groetjes,
Re: wie herkent dit?
27 January 2009 18:40
Hallo,

Héhhh, we lijken er op dit moment wel allemaal in te zitten!! Ik heb er eigenlijk jaren geen last van gehad, maar nu door het ontspannen tijdens het HyperVennen, heb ik de indruk dat alles in m'n lijf (gedachten&energie) geen weg meer weet en helemaal overhoop ligt: soms voel ik me down, dan leeg of "er niet bij", dan heb ik van die ongelooflijk vervelende energie/hittestuwingen die meestal vertrekken vanuit m'n benen en zo omhoog... een ongelooflijke hitte die er niet uit gaat tenzij ik iets doe of zo & erger wordt als ik me ontspan. (Kent dit iemand? Echt beangstigend...).

Claudia, dat van die enge dingen op mezelf betrekken ken ik ook hoor! Ik denk dat meerdere mensen dit hebben, maar er gewoon niet durven zeggen omdat het zichzelf beangstigd. Ik heb het er ooit met m'n zus over gehad, die net diezelfde angst bleek te hebben, en we kwamen tot het besluit dat het feit dat we er angst voor hebben , zeker en vast betekend dat we nooit tot actie zouden overgaan. Ik heb deze angsten ongeveer een jaar of zo gehad, en die zijn mettertijd weggegaan, dus dat zal bij jou ook wel weggaan!

Ik weet niet meer juist wie schreef dat ze de klachten ervaarde die ze voordien had, en in omgekeerde volgorde. Dit lijkt in mijn geval ook het geval te zijn... Indien dit echt zo is, zit ik nu terug aan de beginfase, vanwaar al m'n angsten begonnen zijn... Ik heb dus echt geen zin om door deze periode terug te gaan (want vrees dat die intensief zal zijn), maar ik hoop dat eens ik er nu door ben ik het voor altijd en voorgoed verwerkt heb!

Groetjes,
Aaria
Re: wie herkent dit?
27 January 2009 20:23
hoi claudia,

die dwanggedachten beangstigen mij ook. Bijvoorbeeld met dat drama in belgie, dan denk ik: ben ik daar ook toe in staat, misschien voelde die gek zich wel net zo als mij. Dat is denk ik de angst om de controle over jezelf te verliezen. Raar hoor hoe de geest werkt.
Ik heb het ook wel gehad dat ik bang was mijn kindjes wat aan te doen. Ik heb toen in een boek gelezen dat je nooit iets doet waar je bang voor bent. Net als wanneer je niet naar een stel blaffende grommende honden loopt (volgens mij was dit het voorbeeld).

Ik vind de gelijkenis tussen ons wel frappant je hebt precies dezelfde lichamelijke en geestelijke klachten als mij. Heb jij chronische hyperventilatie test gedaan?

groetjes annelies
Re: wie herkent dit?
27 January 2009 20:57
Het gevoel gek te worden lees je heel vaak in boeken over chronische hyperventilatie,
als 1 van de vele klachten. Niet fijn .... maar als je weet dat het er bij
kan horen, maakt toch wat rustiger hoop ik.
Heb het zelf ook gehad toen ik elke dag acute aanvallen had.
Een heel verschrikkelijk gevoel, je bent gewoon jezelf niet meer door
de klachten en de daarbij behorende angsten en de onzekerheid
of dit nou wel allemaal van de chronische hyperventilatie kan komen.


Aaria

Die stuwingen heb ik ook. Niet altijd gelukkig, maar regelmatig.
Wat ik er aan doe, bovenkleding uit en verder maar afwachten
en proberen rustig te blijven. Soms ook gezicht natgooien met koud
water. Heb gelezen dat de zenuwuiteinde in je gezicht erg gevoelig
zijn. Je kan ook naar buiten gaan als het koud is.


Sterkte allemaal met die snertklachten!

Groetjes Vlinder



Bericht bewerkt (27-01-2009 20:59)
Re: wie herkent dit?
27 January 2009 21:20
owwwwwwwww Annelies en Aaria en Vlinder,

Wat ben ik blij dat jullie dit ook schrijven. Ik had idd ook met dat gedoe uit België zo´n gevoel van. jeetje, ben ik daar ook toe in staat en ineens angst daarvoor te hebben. Maar dat zijn zo van die dingen die je dan niemand durft te vertellen. Of angst dat ik mensen wat aan zou gaan doen.. terwijl dat helemaal niet bij mij past. Ik was al bang dat ik de enige was. Maar blijkbaar hoort het bij de chronische hyperventilatie of ontladingen.

Dat van die klachten in omgekeerde volgorde heb ik hier ook ooit op het forum gelezen inderdaad. Denk dat ik dan ook weer in de beginfase zit, want, het begon ook met rare angsten. Kan me een keer op de snelweg herinneren, ergens verleden jaar januari, dat ik dacht, als ik nu mijn ogen onder het rijden 2 minuten dichtdoe ga ik dood. Zulke dingen... Bizar gewoon.. Wat je allemaal wel niet van stress kan krijgen he...

Annelies, ik heb bij de longarts een hyperventilatieprovocatietest gedaan in juli en daar kwam heel duidelijk chronische hyperventilatie uit.. ondertussen had ik na 8 weken klachten zelf al die conclusie getrokken en was ik al 2 weken begonnen met HyperVennen.. :-) Zie idd dat wij dezelfde klachen zo beetje hebben. Hoelang ben je aan het HyperVennen, misschien zijn we ook wel tegelijk beter!! Moeten we dan tegen die tijd vieren hoor!!!

Bedankt voor jullie berichtjes, doet me echt goed, vond het echt verontrustend namelijk.

Veel liefs
Claudia



Bericht bewerkt (27-01-2009 21:23)

Meer weten over het HyperVen programma?